پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

12:01:09 - چهارشنبه 24 اردیبهشت 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
گردو یکی از سرمایه های شهرستان رابر
درختان گردوی شهرستان رابر یکی از سرمایه های  مهم این شهرستان در جهت اقتصاد مقاومتی به حساب آید . به گزارش ” صبح رابر” موقعیت جغرافیایی و ویژگی های طبیعی شهرستان ، درختان گردو  از قدیم الایام تا کنون  محصول اصلی درختی یا کشاورزی  شهرستان رابر و روستاهای مجاور است ،آنچه که  درخت گردو را […]

درختان گردوی شهرستان رابر یکی از سرمایه های  مهم این شهرستان در جهت اقتصاد مقاومتی به حساب آید .

به گزارش ” صبح رابر” موقعیت جغرافیایی و ویژگی های طبیعی شهرستان ، درختان گردو  از قدیم الایام تا کنون  محصول اصلی درختی یا کشاورزی  شهرستان رابر و روستاهای مجاور است ،آنچه که  درخت گردو را ممتاز کرده ، علاوه برسایه ای بسیار خنکی که دارد، از نظر خواص دارویی و آرایشی و بهداشتی  در بین سایر درختان شاخص است.

در چند روز اخیر سه  نفر از کارگرانی را  دیدیم که ، زیر سایه بانی که درست کرده ،مشغول کوبیدن پوست درخت  گردو   بودند ، علت را جویا شدیم  ، آنها گفتند از درختان گردویی که ثمره ای ندارند ، ریشه های گردو رادرآورده ،پوست آن  را می کوبند و خشک می کنند و به استان سیستان بلوچستان و هرمزگان می فروشند و آنها از این پوست گردو به جای خمیردندان استفاده می کنند .

این کارگران هر کدام از خاصیت های زیاد  دارویی و درمانی ،  گل گردو ، برگ گردو  ، پوست گردو ، میوه و مغز  گردو بیان کرد و اینکه از تمام قسمت های درخت گردو استفاده ی طبی به عمل می آید.

شهرستان رابر یکی قطبهای مهم تولید گردو دراستان کرمان محسوب می شود که عملکرد وکیفیت بالای گردو از ویژگیهای منحصربه فرد این محصول است،

گردو از عمده ترین محصولات کشاورزی  این شهرستان است که هزاران نفر در بخشهای مختلف این صنعت اعم از تولید ، فرآوری و بازرگانی می توانند  شاغل شوند

فرآوری محصول گردو بصورت بسته بندی مغزچهارپر،مغزدوپر،کنسروگردو،روغن گیری درشهرستان های دیگر  انجام می شود. و به سایر استان‌های کشور صادر می‌شود.

چرا  از سرمایه های این شهرستان در خود شهرستان  حمایت جدی نشده  است ، امیدواریم امسال که به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است با همت مسئولین شهرستان  و استان  ، اقتصاد مقاومتی را  در این منطقه محروم  شاهد باشیم .

در اینجا به برخی از خواص دارویی گردو اشاره شد :

گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. روغن گردو برای پختن غذاها از آن استفاده می شد، روغنی است به رنگ زرد روشن که دارای طعم مطبوع و ملایمی است و به آسانی تند(اکسیده) می شود.

مغز گردو دارای چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس، اگزالات آهک، ویتامین های A،B،C،D،E و مقدار کمی ارسنیک است. برگ درخت گردو دارای سه درصد اینوژیت اسید الاژیک، اسید گالیک و اسانسی با بوی مخصوص و مقداری پارافین، تانن، مواد چرب و املاح معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، باریوم و همچنین کاروتن است. پوسته ی گوشتدار میوه ی سبز گردو دارای امولسیون، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفات ها و اگزالات کلسیم است. عصاره ی برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد . انواع مواد معدنی چون کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و گوگرد است. همچنین برخی اسیدهای چرب چون اسید لینولئیک، اسید الئیک در آن دیده می شود .
قسمت مورد استفاده :
-درمان نرمی استخوان : جوشانده برگ درخت گردو که به شکل خوراکی مصرف می شود برخی اختلالات استخوانی همچون نرمی استخوان و بیماری های مفصلی را درمان می کند.
درمان اختلالات کبدی : جوشانده پوسته سبز گردو و تقویت کننده کبد بوده برخی اختلالات کبدی همچون ورم کبد و اختلالات مجاری صفراوی را بهبود می بخشد.
-درمان ناراحتی های پوستی : روغن گردو که از له شدن مغز میوه گردو بدست می آید در درمان خشکی و پوسته پوسته شدن پوست به کار می رود. جوشانده برگ درخت گردو نیز با استعمال خارجی التیام دهنده اگزما، زرد زخم و زخم های چرکین است.
-درمان بیحالی، ترس و اضطراب : خوردن مغز میوه گردو برخی ناراحتی های عصبی را تسکین می دهد.
مقدار فسفر موجود در گردو با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری میکند. برگ و پوست گردو مقوی و تصفیه کننده خون ،درمان کننده بیماریهای ریوی ،مسکن دل پیچه ،خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند.

شیره ی قسمت سبز میوه ی گردو را اگر چند بار روی زگیل بمالید، آن را از بین می برد.

 انتهای پیام / اختصاصی صبح رابر

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب