پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

13:41:02 - دوشنبه 22 خرداد 1396
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
شب‏هاى قدر را بیشتر قدر بدانیم!
در شب قدر به میزان اتصال هر شخص با ولى کامل که حضرت بقیه الله ارواحنا فداه مى‏باشد، تقدیر او رقم مى‏خورد و کیفیت ارتباط انسان با نفس حضرت ولى عصر(ع) نقش تعیین‏ کننده‏ اى در سرنوشت سال آینده او دارد.

به گزارش “صبح رابر“؛ مقام معظم رهبری فرمودند: «شب قدر، شب شفاى بیمارى‏هاى اخلاقى، معنوى، مادى و بیمارى‏هاى عمومى و اجتماعى است که امروز متاسفانه دامان بسیارى از ملت‏هاى جهان، ازجمله ملت‏هاى مسلمان را گرفته است!»

هرچه انسان دراین مدت از ماه مبارک رمضان در صدد تصفیه باطن و تزکیه نفس برآید، کم کار کرده است. در شب قدر به میزان اتصال هر شخص با ولى کامل که حضرت بقیه الله ارواحنا فداه مى‏باشد، تقدیر او رقم مى‏خورد و کیفیت ارتباط انسان با نفس حضرت ولى عصر(ع) نقش تعیین‏ کننده‏ اى در سرنوشت سال آینده او دارد و به هر اندازه که این اتصال خالص‏تر و بى ‏غلّ و غش ‏تر و بى ‏شائبه ‏تر و صاف و پاکیزه ‏تر باشد، به همان میزان نسبت توفیق سعادت ایام و روزگار او تغییر خواهد کرد. بنابر آنچه از اخبار و احادیث معصومین(ع) استفاده مى‏شود، اعتبار و اهمیت و شاخصه ‏ى ماه مبارک رمضان در وجود شب قدر است و این شب است که ماه رمضان را از سایر ماه‏ ها متمایز و جدا گردانیده است.

ماه رمضان یکى از مهم‏ترین منّت هاى الهى است که در طول سال به بندگانش عطاء فرموده است زیرا در موقعیت و شرائط روزه است که بنده با قطع تعلّقات حیوانى بر شدت اتّصال خود با پروردگار مى‏افزاید و این موقعیت در سایر زمانها کمتر نصیب خواهد شد و لذا بزرگان از اهل معرفت تمامى سه ماه رجب و شعبان و رمضان را به روزه می‏گذراندند، چنان‏چه از رسول خدا(ص) این مطلب نقل شده است.

آمادگى انسان و استعداد براى جذب نفحات قدسیه الهى در این شرائط حاصل مى‏ شود. چنان‏چه پرهیز از گناه و انحراف از رضاى الهى و تجرّد نفس از شهوات و غفلت‏ها در هنگام گرسنگى و موسم روزه کاملاً مشهود و ملموس است.

سالکین راه خدا باید این سه ماه خصوصاً ماه مبارک رمضان را قدر بدانند و بر هرچه بیشتر مراقبه در رفتار و گفتار و پندار تأکید ورزند که مراقبه‏ى بیشتر موجب تجرّد نفس و در نتیجه قرب بیشتر و استفاضه از انوار بهاء الهى خواهد بود.

بزرگان طریق در توصیه به شاگردان خود حتى آنان را از فکر خلاف رضاى الهى بر حذر مى‏داشتند و آن‏را موجب کدورت نفس و محرومیت از استجلاب فیوضات خاصّه برمى‏ شمردند.

صحبت‏ هاى زاید و بى‏ محتوا، انباشتن ذهن از اخبار و تصاویر، پرخورى در هنگام سحر و افطار، رفت و آمد با اهل دنیا و شب ‏نشینى‏ هاى تلف‏ کننده فرصت‏ها و وقت، مشاجره بر سر امور عبث و لغو، پرداختن به عیوب دیگران و غفلت از عیوب خویش، عدم رعایت در مسائل اجتماعى و داد و ستدهاى روزمره، شرکت در مجالس و هیأت‏هائى که بیشتر به جنبه‏ى تفاخر و اهواء نفسانى مى‏پردازند و با سر و صدا و شلوغى و ازدحام و تبلیغ‏ها و جار و جنجال‏ ها و اعلان‏ها در وسایل ارتباط جمعى در صدد رونق بخشیدن به مجلس و محفل خویشند، تماماً انسان را از ادراک فیض و نفحات این ماه عظیم و فرصت استثنایى و غیر قابل جبران محروم خواهد ساخت.

اهمیت رعایت این مراقبه سترگ در ظهور و تجّلى شب قدر براى انسان روشن مى‏ شود، شبى که مقدّرات یک سال انسان را رقم مى‏زند و سرنوشت یک سال آینده در آن شب گرفته خواهد شد.

و لذا هرچه انسان دراین مدت از ماه مبارک رمضان در صدد تصفیه باطن و تزکیه نفس برآید کم کار کرده است. در شب قدر به میزان اتصال هر شخص با ولى کامل که حضرت بقیه الله ارواحنا فداه مى‏باشد، تقدیر او رقم مى‏خورد و کیفیت ارتباط انسان با نفس حضرت ولى عصر(ع) نقش تعیین‏ کننده‏اى در سرنوشت سال آینده او دارد و به هر اندازه که این اتصال خالص‏تر و بى‏غلّ و غش‏تر و بى‏ شائبه ‏تر و صاف و پاکیزه‏ تر باشد، به همان میزان نسبت توفیق سعادت ایام و روزگار او تغییر خواهد کرد.

شب ولایت‏

یکی از دیگر امتیازات شب قدر آن است که شب ولایت امیرمؤمنان(ع) است. براساس آن‏چه از روایات اسلامى برم ى‏آید، در کنار سایر امور هستى که در شب قدر تقدیر، اندازه ‏گیرى و امضا مى‏ گردد، ولایت اهل بیت نیز در این شب مقدر و امضا گردیده است. چنان‏که «مفضل‏بن عمر» نقل مى‏کند: «ذکر عند ابى‏عبدالله انّا انزلناه فى لیله القدر. قال: ما أبین فضلها على السور! قال: قلت: واى شیى ء فضلها؟ قال: نزلت ولایه امیرالمؤمنین فیها. قلت: فى لیله القدر التى نرتجیها فى شهر رمضان؟ قال: نعم؛ هى لیله قدّرت فیها السموات و الارض و قدّرت فیها ولایه امیرالمؤمنین فیها؛ در محضر امام صادق(ع) بودیم و سخن از سوره‏ى قدر به میان آمد. امام فرمود: فضیلت سوره‏ى قدر بر سایر سوره‏ها آَشکار است. عرض کردم: فضیلت سوره‏ى قدر چیست؟ امام فرمود: در شب قدر ولایت امیرمؤمنان نازل شده است. پرسیدم: در همان شب قدرى که امیدواریم در ماه رمضان باشد؟ امام فرمود: بله. همین شب قدرى که در ماه رمضان قرار دارد؛ شبى است که در آن آسمان و زمین و ولایت امیرمؤمنان تقدیر و امضا شده است.»

در روایت دیگرى از امام على(ع) آمده که فرمود: رسول خدا(ص) خطاب به من فرمود: «یا على اتدرى ما معنى لیله القدر؟ فقلت: لا، یا رسول الله فقال: ان الله تعالى قدّر فیها ما هو کائن الى یوم القیامه فکان فیما قدّر ولایتک و ولایه الائمه(ع) من ولدک الى یوم القیامه، اى على آیا مى‏دانى معناى شب قدر چیست؟ من عرض کردم نه ‏اى رسول خدا. پیامبر فرمود: خداوند متعال در این شب آن‏چه که تا روز قیامت اتفاق خواهد افتاد، تقدیر و اندازه‏ گیرى‏ کند. در میان امورى که در این شب مقدر مى ‏گردد، ولایت تو و ولایت امامانى از فرزندان تو تا روز قیامت نیز هست.»

براساس این روایات این شب، شب ولایت اهل بیت(ع) است چراکه ولایت ایشان در این شب مقدر گردیده است. فرشتگان نیز در این شب به محضر امام زمان(عج)، نازل مى ‏گردند.

حجت الاسلام علی زاده

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب