پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

12:15:37 - چهارشنبه 23 خرداد 1397
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
شهرستان رابر گنجینه گیاهان دارویی
شهرستان رابر، یکی از قطب های گردشگری استان کرمان شمرده می شود و وجود طبیعت بکر، آب و هوای مطبوع و مناظر چشم اندازهای چهار فصل، گیاهان دارویی زیبایی های این شهرستان را دوچندان کرده است.

به گزارش “صبح رابر“؛ از آنجا که شهرستان رابر دارای ذخائر طبیعی بکر بسیاری است و به صورت عام این شهرستان را با طبیعت و فرآورده های طبیعی می شناسند شناخت مراجع طبیعی و گیاهان دارویی بسیار غنی و با ارزش آن، چشم هر بیننده ای را می نوازد.

گیاهان دارویی رابربا توجه به آب و هوا و اقلیم شهرستان از کیفیت و عطر بسیار بالایی برخوردار می باشد این گیاهان دارویی از ابتدا به صورت خودرو در دشت ها و کوه ها و بیابان ها می رویید، آنهایی که گیاه را می شناختند و با خواص آن آشنایی داشتند به دامن طبیعت رفته و از سخاوت کوهستان و دامنه های اطراف آن و رویش محصولات گیاهی بهره می بردند.

گیاهان دارویی به لحاظ نیاز آبی کم و صرفه اقتصادی می تواند جایگزین مناسبی برای گیاهان با نیاز آبی فراوان باشد.

برداشت بی رویه گیاهان دارویی علاوه بر اینکه نسل این گیاهان را با خطر انقراض مواجه خواهد کرد، موجب تخریب منابع طبیعی می شود.
برخی از گیاهان دارویی استان کرمان بدلیل برداشت بی رویه در معرض خطر انقراض قرار دارند که با اقداماتی مانند شناسنامه دار کردن با واگذاری داوطلبانه اراضی ملی به مردم می توان از این معضل جلوگیری کرد.

ترویج الگوی کشت گیاهان دارویی در بخش کشاورزی  موجب افزوده بیشتر برای کشاورزان می شود و آنها می توانند با استفاده از منابع آبی کمتر و کاهش هزینه ها برای تولید محصول درآمد بالاتری را به دست آورند.

به گزارش خبرنگار راه آرمان، مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: این بخش همیشه ثروت‌آفرین بوده است لذا ۴۵۰ هکتار سطح زیر کشت محصولات کشاورزی استان در شمال است ، یک چهارم باغات کشور در کرمان واقع شده  و پنج درصد مساحت استان را مراتع کشاورزی تشکیل می‌دهند که هشت هزار میلیارد تومان ارزش تولیدات محصولات کشاورزی استان در سال است.

سعیدی با بیان اینکه ۳۰ درصد جمعیت شاغل استان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند، عنوان کرد: استان کرمان مقام اول سطح زیر کشت پسته، گردو، خرما و کرک و زعفران را در کشور دارد لذا توسعه سیستم‌های نوین آبیاری در استان ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است و بیش از ۳۷ درصد از کل اراضی کشاورزی در شمال استان تحت پوشش آبیاری قطره‌ای قرار گرفته اند .

وی ادامه داد: برنامه‌ای پنج ساله تغییر الگوی کشت در چهار محصول از جمله گل محمدی، زرشک، گیاهان دارویی و زعفران طراحی است ، زیرا بیش از ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود و زعفران یک محصول اقتصادی و کم آب است که در استان کرمان در شهر زرند نیز رشد خوبی داشته است ، توسعه کشت محصول زرشک نیز  از ۲۶ هکتار به ۱۴۵ هکتار در سال رسیده است.

مدیر کل جهاد کشاورزی به پروژه های قابل افتتاح در هفته جاری نیز اشاره کرد و گفت: چهار پروژه آب و خاک که شامل سه طرح مرمت قنوات و یک طرح آبیاری تحت فشار در شهرستان رابر ،  نه پروژه آب و خاک ، دو پروژه گلخانه که شامل نه طرح آبیاری تحت فشار، یک گلخانه هیدروپونیک و یک گلخانه خاکی در شهرستان ارزوئیه ، هشت پروژه کشاورزی و دامپروری در شهرستان بافت ،افتتاح هفت طرح آب و خاک و صنایع تبدیلی در شهرستان بردسیر، نه پروژه کشاورزی و دامپروری شهرستان در رفسنجان و چهار پروژه آب و خاک و دامپروری شهرستان ریگان به بهره برداری خواهند رسید.

انتهای پیام

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب