مدیر مسوول کیهان نوشت: باید نگران بود که چرا در آستانه مذاکرات پیشروی ایران و گروه کشورهای ۱+۵ و قبل از شروع مذاکرات به جای آمادگی برای مقابله جدی با امتیازات مورد ادعای حریف که تمامی آنها – بدون استثناء – غیرقانونی و باجخواهانه است، بخشی از فعالیت هستهای قانونی خود را تا سطح نزدیک به توقف پائین آوردهایم!
به گزارش” صبح رابر” به نقل از ”بوتیا”: حسین شریعتمداری در یادداشت امروز کیهان نسبت به روند کنونی مذاکرات میان ایران و ۱+۵ اعتراض کرد و نوشت: ۱- برخی از نظریهپردازان سیاسی از «مذاکره» با عنوان «بازی میان کف و سقف» یاد میکنند و توضیح میدهند که در جریان مذاکره هر یک از طرفین تلاش میکنند «سقف» مطالبات خود را تا آنجا که ممکن است بالاتر ببرند و در همان حال، خواستههای حریف را به «کف» برسانند به گونهای که مرحله بعد از «کف»، زمینگیر شدن طرف مقابل را به دنبال داشته باشد.
این تعریف از «مذاکره» ترجمان دیگری از همان تعبیر معروف «معامله» یا «بده بستان» است چرا که در انجام یک معامله، هر یک از طرفین میکوشند ارزش آنچه میدهند یا قرار است بدهند را بالاتر و بهای آنچه میستانند را پائینتر نشان بدهند. اگر این تعریف از مذاکره قابل قبول باشد که هست و مذاکره چیزی غیر از بازی میان کف و سقف و معامله و بده بستان نیست، میتوان و باید نگران بود که چرا در آستانه مذاکرات پیشروی ایران و گروه کشورهای ۱+۵ و قبل از شروع مذاکرات به جای آمادگی برای مقابله جدی با امتیازات مورد ادعای حریف که تمامی آنها – بدون استثناء – غیرقانونی و باجخواهانه است، بخشی از فعالیت هستهای قانونی خود را تا سطح نزدیک به توقف پائین آوردهایم!
توضیح آن که یکی از پیشنهادهای حریف در مذاکرات ژنو ۲ که به گفته مشترک جان کری وزیر امور خارجه و خانم «وندی شرمن» مذاکرهکننده ارشد آمریکا میتواند، تضعیف و نهایتا توقف برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران را در پی داشته باشد، پیشنهاد محدود کردن تعداد سانتریفیوژهای فعال در نطنز، توقف تولید اورانیوم ۲۰ درصد غنیشده و خودداری از نصب و به کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته بود. این خواستهها که همراه با چند خواسته غیرقانونی دیگر در مذاکرات ژنو به ایران پیشنهاد شده بود با مخالفت تیم هستهای کشورمان – که قابل تقدیر است – روبرو شده و به همین علت، مذاکرات ژنو ۲ بدون دسترسی به توافق، پایان یافته بود.
اما چند روز بعد از پایان مذاکرات ژنو و یک هفته قبل از آغاز دور بعدی مذاکرات – ۲۹ و ۳۰ آبان/ ۲۰ و ۲۱ نوامبر در ژنو – آقای یوکیا آمانو دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران میآید و یک روز پس از بازگشت در گزارش فصلی آژانس از توافق «پربار»! با مسئولان هستهای کشورمان خبر میدهد. پرداختن به جزئیات بیشتر گزارش فصلی آژانس را به زمان دیگری موکول میکنیم و در محدوده این نوشته محدود تنها به بخشی از گزارش یاد شده بسنده میکنیم که در آن آقای آمانو تصریح میکند «ایران از ۳ ماه قبل توسعه فعالیت هستهای خود را متوقف کرده است» و خبر میدهد «از ۳ ماه قبل تاکنون هیچ قطعه اصلی جدیدی در رآکتور اراک نصب و افزوده نشده و میزان ذخایر اورانیوم با غنای ۲۰ درصد نیز در طول ۳ ماه گذشته فقط ۵ درصد افزایش داشته است» و میافزاید «ایران از ۳ ماه قبل تاکنون از نصب و به کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته IR2m نیز خودداری ورزیده است».
حالا یک بار دیگر این بخش از گزارش فصلی آژانس را مرور کنید! چه میبینید؟! آیا فعالیتهای هستهای متوقف شده و یا به شدت کاهشیافتهای که آقای آمانو در گزارش خود به آن اشاره میکند، بخش قابل توجه و با اهمیتی از همان خواستههای غیرقانونی و باجخواهانهای نیست که گروه ۱+۵ در مذاکرات ژنو۲ به ایران پیشنهاد کرده و با مخالفت جدی تیم محترم مذاکرهکننده کشورمان روبرو شده و در نتیجه، مذاکرات مورد اشاره بدون توافق به پایان رسیده بود؟! اگر چنین است – که هست – ادامه مذاکرات برای چیست؟! و در حالی که قبل از شروع مذاکرات ژنو۳، دست تیم مذاکرهکننده کشورمان را از برگهای برندهای که لازمه حضور در مذاکره است خالی کردهایم، این عزیزان را برای مذاکره و چانهزنی درباره کدام بخش از مسائل باقیمانده به ژنو میفرستیم؟!
۲- حریف در جریان مذاکرات ژنو ۲، از توقف تولید اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده، کاهش تعداد سانتریفیوژهای فعال در نطنز، خودداری از نصب سانتریفیوژهای پیشرفته IR2m، توقف فعالیت راکتور آب سنگین اراک و پیشگیری از نصب قطعات اصلی آن و… به عنوان با اهمیتترین و ضروریترین امتیازات مورد درخواست خود از ایران یاد میکرد ولی اکنون که آمانو در گزارش رسمی آژانس به دریافت این امتیازات از ایران تصریح میکند، حریف نه فقط در قبال این همه امتیاز برجسته و با اهمیت که مفت و مجانی از ایران به چنگ آورده است کمترین ابراز تشکری نکرده است! بلکه به روال «بازی کف و سقف» بر میزان امتیازات باجخواهانه خود نیز افزوده و رجز ناخشنودی هم میخواند!
خدای مهربان بر درجات امام راحل ما(ره) بیفزاید که با نگرانی به مسئولان هشدار میداد و درباره هدف نهایی دشمنان میفرمود «غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامیتان- به خیال خام خود- بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست. نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور. همیشه با بصیرت و با چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر آرام گذارید، لحظهای آرامتان نمیگذارند» حضرت امام(ره) بلافاصله بعد از این هشدار و در همین پیام تأکید میفرمایند که «البته ما از زحمات وزارت امور خارجه قدردانی میکنیم» و این دقیقاً همان هشدار اخیر حضرت آقا است که در دیدار ۱۲ آبان دانشآموزان و دانشجویان بعد از اعلام این نکته که «به مذاکرات جاری خوشبین نیستم» از تیم مذاکره کننده کشورمان با عنوان «فرزندان انقلاب و مأموران جمهوری اسلامی که با تلاش فراوان در حال انجام دادن مأموریت سخت خود میباشند» یاد کرده و در همان حال تأکید میفرمایند «توصیه من به مسئولان عرصه دیپلماسی و مذاکره این است که مراقب باشید، لبخند فریبگرانه دشمن، شما را دچار اشتباه و خطا نکند» و اکنون این سؤال به گونهای جدی از مسئولان محترم عرصه دیپلماسی و مذاکرهکننده ایران اسلامی در میان است که آیا متوقف کردن بخشی از فعالیت هستهای کشورمان، آنهم فعالیتهای مورد درخواست باجخواهانه حریف در مذاکرات ژنو ۲ نشانه به اشتباه افتادن و فریب خوردن از لبخندهای مزورانه دشمن نیست؟!
۳- پیش از این درباره ترفند فریبکارانه «پلیس بد و پلیس خوب» که از سوی آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای اروپایی در نقشهای به ظاهر متفاوت و در واقع با یک هدف واحد و از قبل تعریف شده به صحنه آمده است توضیحات مستندی داشتهایم و در این مختصر، فقط این پرسش را با مسئولان محترم دیپلماسی کشورمان در میان میگذاریم؛ آیا بر این باورید که آمریکا برای جلب نظر ایران اسلامی، پیوندهای ارگانیک خود با اسرائیل را نادیده گرفته و وا مینهد؟! بدیهی است پاسخ مثبت به این پرسش تنها میتواند برخاسته از سادهاندیشی باشد! بنابراین برخی- تاکید میشود برخی- از آقایان چرا و با کدام توضیح منطقی، مخالفتهای آمیخته به لحن عصبانی رژیم صهیونیستی با توافق میان ایران و ۵+۱ را «واقعی»! تلقی میکنند؟! و توجه ندارند که این ترفند برای کسب امتیاز بیشتر در مذاکرات پیش روی است؟ همین دو روز قبل سخنگوی کاخسفید اعلام کرد «اختلاف آمریکا و اسرائیل درباره برنامه هستهای ایران تاکتیکی است» و نتانیاهو در جمع اعضای کابینه رژیم صهیونیستی تاکید کرد «مخالفت ما برای آن است که دوستانمان را متقاعد کنیم تا به توافق بهتری با ایران دست پیدا کنند»! و افزود «این خواسته، شدنی است زیرا ایران تحت فشار قرار دارد»!
شما عزیزان در پرواز بازگشت از سفر نیویورک بودید که وزارت خارجه آمریکا با صدور یک بیانیه رسمی اعلام کرد «دست به هیچ اقدامی نمیزند که برای اسرائیل نگرانکننده باشد»! «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی آمریکا تصریح میکند که «فرانسه کاملا با ما موافق است» و نشریه صهیونیستی تایمز اسرائیل اطمینان میدهد که «اختلاف میان آمریکا و اسرائیل بر سر توافق با ایران ماهیت تاکتیکی دارد» و … آیا هنوز هم تصور میفرمائید که آمریکا به خاطر جلب رضایت ایران اسلامی با رژیمصهیونیستی و فرانسه اختلاف پیدا کرده است؟!
۴- و بالاخره امتیازاتی که اخیرا با توقف بخش قابل توجهی از فعالیت هستهای کشورمان به حریف دادهایم و در گزارش آمانو به آن تصریح شده است، فقط با واژه «باج دادن» قابل توضیح است و این نگرانی جدی را دامن میزند که تیم محترم مذاکرهکننده کشورمان بیآن که بخواهند یا متوجه باشند در این اقدام خسارتآفرین و غیرقابل توجیه از وسوسههای شیطانی اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ که در پوشش مشاوره به آنان ارائه شده است، تاثیر پذیرفته باشند. جماعت فتنهگر یک بار در فتنه ۸۸ با دست زدن به وطنفروشی و خیانت آشکار در پی تسلیم میهن اسلامی به بیگانگان بودند که از ملت بزرگوار ایران تودهنی سختی خوردند، از این روی هرگز دور از انتظار نیست که با نفوذ در نقاط پیرامونی دولت محترم اندیشه خیانت دیگری را در سر داشته باشند.