پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

5:11:40 - سه شنبه 1 آبان 1403
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
تبرآفت بر ریشه اقتصاد تک‌محصولی رابر
به گفته جمعی از کشاورزان روستای ننوک چند سالی است کرم خراط تبر بر ریشه اقتصاد تک‌محصولی شهرستان رابر زده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح رابر»؛ کرم خراط از جمله آفاتی است که در سال‌های اخیر به دلایل مختلف، جمعیت آن به شدت افزایش یافته و به صورت طغیانی در حال خسارت زدن است.

گردو میزبان اصلی این آفت بوده و بیشترین خسارت را می‌بیند. درختان دانه‌دار سیب، گلابی و به از دیگر میزبان‌های این آفت می‌باشند.

این خسارت آفت کرم خراط صدای مردم شهرستان رابر را در آورده است و با ارسال مطالبه خود به این رسانه خبری خواستار پیگیری رفع این معضل شدند.

جمعی از کشاورزان روستای ننوک ضمن تشکر از این رسانه خوب مردمی شهرستان، در مطالبه خود گفتند: رابر در آینده نچندان دور شاهد خشک‌شدن هزاران درخت گردو خواهد بود چند سالی است کرم خراط تبر بر ریشه اقتصاد تک‌محصولی شهرستان زده؛ از آنجایی روش‌های مبارزه با این آفت جواب‌دهی مناسبی نداشته (سیم قلاب، کوددهی درختان و تله‌گذاری) جای سؤال است که مسئولان چه برنامه‌ای برای حمایت از گردوی رابر دارند؟

کشاورزان مدعی هستند که چرا کارگروهی در خصوص مبارزه با این افت تشکیل نشده؟ چرا از تشکل‌های دانشجویی که در این حوزه مشغول فعالیت و تحقیق هستند جهت راه مبارزه بیولوژیکی یا سم‌شناسی انجام نشده است.

رابر زیبای ما در چند سال آینده شاهد خشک‌شدن بسیاری از باغات گردو خواهد بود و از آنجایی گردوها دچار آفت شده در سال‌های آینده شاهد سقوط از ارتفاع افراد از گردو به دلیل شکننده شدن شاخ‌های گردو خواهیم بود، از تک‌تک کشاورزان سؤال کنند حداقل از ۱۰ درصد ثمر یک گردو ۲ درصد آن دچار خشک‌شدن توسط این آفت شده است.

این کشاورزان از مسئولان در این حوزه خواستند که باغات روستاها مشاهده کنند اوج فاجعه این آفت که اگر پیشگیری‌ها و تحقیقات در خصوص عدم راه مبارزه سم‌شناسی این افت صورت نگیرد رابر زیبای ما دیگر نه رامسر جنوب است نه قطب گردو .

ایمان کریمقاسمی رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان رابر در گفتگو با خبرنگار «صبح رابر»؛ گفت: مبارزه با کرم خراط باید به‌صورت تلفیقی و همگانی باشد. هیچ‌کدام از روش‌ها به‌تنهایی پاسخگو نمی‌باشد و اگر باغداری تمام روش‌ها را به کار ببرد؛ ولی همسایه آن باغ مبارزه را به کار نبرد باتوجه‌به پرواز حشره آن باغ نیز آلوده می‌شود باغات گردوی شهرستان مرتباً در حال بازدید هستند.

وی افزود: جهاد کشاورزی آمادگی برگزاری کلاس‌های آموزشی را در کلیه روستاها دارد. ضمناً از نماینده کشاورزان روستای ننوک تقاضا می‌شود به مدیریت جهاد کشاورزی مراجعه، تا برنامه‌ریزی لازم جهت مبارزه همگانی با کرم خراط در روستا را با کمک هم انجام دهیم.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر با وجود آفت کرم خراط، خشکسالی‌های پارسال، کمبود بارندگی از مهرماه تا دی ماه که باعث به وجود آمدن مشکلات فیزیولوژیک شده، نسبت به پارسال ۲۰ درصد کاهش عملکرد قابل پیش بینی است.

انتهای خبر/

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب