«سرور درتاج» مسئول مرکز بهداشت شهرستان رابر در نشست خبری با خبرنگار«صبح رابر»؛ به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم گفت: در ارتباط با روغنها باید بگویم روغنها به دودسته کلی روغنهای مایع و روغنهای جامد و چربیها تقسیم میشوند.
وی به تفاوت اصلی روغنها در اسیدهای چرب آنها اشاره کرد و عنوان کرد: از نظر سلامتی مصرف روغنمایع خصوصاً روغنزیتون به میزان متعادل توصیه میشود. روغن آفتابگردان.کلزا.کنجد و گردو نیز از روغنهای مفید محسوب میشوند.
«سرور درتاج» گفت: در مصرف روغن توجه به نگهداری و نقطه دود روغن مهم است به این معنی که این روغنها نباید زیاد حرارت ببینند و برای سرخکردن با دمای بالا استفاده شوند. برای سرخکردن باید از روغن مخصوص سرخکردنی استفاده شود .
وی ادامه داد: در ارتباط با روش تهیه روغن به روش سنتی و پرس سرد که در مغازه و با دستگاه روغنگیری است بهتر است حداکثر یک تا یک و نیم لیتر روغن گرفته شود؛ زیرا این روغنها در مقابل نور، رطوبت و گرما شدیداً آسیبپذیر هستند و اکسیده میشوند و در صورت اکسیده شدن برای بدن مضر هستند.
مسئول مرکز بهداشت شهرستان رابر تصریح کرد: یکی از منابع تأمینکننده انرژی موردنیاز بدن ما، چربیها و روغنها هستند و ما نیاز داریم که در رژیم غذایی روزانه خود مقداری روغن مصرف کنیم و بر حسب شرایط جسمانی و میزان فعالیت هر فرد، این میزان روغن باید مدیریت و از مصرف بیش از حد آن جلوگیری شود.
وی گفت: روغنهای گیاهی دارای امگا ۳ و اسیدهای چرب مفید برای بدن هستند و استفاده از آنها به مقدار لازم، علاوه بر اینکه انرژی را تأمین میکند، میتواند برای سلامتی بدن مفید باشد.
انتهلای خبر/