ضرورت اصلاح و بازنگری در قوانین معارض
خروش مردم زادگاه شهید قدس در یوم الله ۱۳ آبان
کمبود سرایدار در مدارس/ نیاز به ۴۰۰۰۰ نیروی جدید
کلاهبردار میلیاردی لینکهای آلوده در دام پلیس
۶۰ لیتر سهمیه بنزین آبانماه امشب واریز میشود
پیش بینی کاهش دما در استان و هشدار به کشاورزان کرمانی
دوم آبان آخرین مهلت ثبت نام کارشناسی ارشد
عدم ارائه خدمات به اسناد دفترچهای
عشایر ایل بچاقچی و اهالی روستای قنات ملک برگزیدگان دوستدار کتاب کشور شدند
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره شجره طوبی
اعلام جزئیات مراسم تحویل سال در حرم مطهر امام رضا(علیهالسلام)
پویش ملی «زندگی با آیهها»
برپایی ۱۵ بازارچه نوروزی صنایعدستی در استان کرمان
برگزاری محفل انس با قرآن کریم در محضر رهبر انقلاب
اعمال شب اول ماه مبارک رمضان
از بازی رایانهای «مدال ذوالفقار» رونمایی شد
16:20:04 - یکشنبه 13 بهمن 1392
دستاوردهای علمی ایران در زمینه های پزشکی ، فناوری هوا فضا ، فناوری هسته ای ، فناوری نانو ، سلولهای بنیادین ، زیرساختهاى فنى و مهندسى ، موشکها و تسلیحات نظامی و… برای خیلی ها غیر باور است و نقطه ی قوت همه ی این پیشرفت ها بومی بودن آن در شرایط شدیدترین تحریم هاست […]
دستاوردهای علمی ایران در زمینه های پزشکی ، فناوری هوا فضا ، فناوری هسته ای ، فناوری نانو ، سلولهای بنیادین ، زیرساختهاى فنى و مهندسى ، موشکها و تسلیحات نظامی و… برای خیلی ها غیر باور است و نقطه ی قوت همه ی این پیشرفت ها بومی بودن آن در شرایط شدیدترین تحریم هاست
به گزارش ” صبح رابر” ، به نقل از “رجا نیوز”، اینهائى که من عرض می کنم، رجزخوانى نیست؛ این گواهىِ مراکز علمى معتبر دنیاست. آنها می گویند سریعترین رشد علمى در همهى دنیا در این سالها، در ایران اتفاق افتاده است…«مقام معظم رهبری»
نشریه ی نیوساینتیست (Newscientist)علاوه بر اینکه رشد علمی ایران را یازده برابر میانگین جهان و سریعتر از هر کشور دیگر می داند کشورمان را جزو پنج قدرت در حال ظهور جهان نیز به شمار می آورد. نهاد های رسمی و غیر رسمی رتبه علمی ایران را در جهان بین ۱۶ تا ۱۳ عنوان و پیش بینی می کنند که این رتبه تا سال ۲۰۱۸ تک رقمی شود، برای خیلی ها قابل باور نیست که کشوری که از لحاظ علمی تا بیست و اندی سال پیش در رکود و خواب آلودگی بود الان با چنین سرعت فزاینده ای در حال پیشرفت باشد. تا جایی که مفسران، باوجود سانسور رسانه ای شدید معاندینش، خبر از تبدیل ایران به یکی از ابرقدرت های علمی جهان را در آینده ای نزدیک بدهند و حتی شورای اطلاعات ملی آمریکا درگزارش چشم انداز بیست ساله جهان، ایران را به دلیل پیشرفت های سریع علمی، یکی از ۱۰ کشور تاثیرگذار جهان تا دو دهه آینده می داند.
دستاوردهای علمی ایران در زمینه های پزشکی ، فناوری هوا فضا ، فناوری هسته ای ، فناوری نانو ، سلولهای بنیادین ، زیرساختهاى فنى و مهندسى ، موشکها و تسلیحات نظامی و… برای خیلی ها غیر باور است و نقطه ی قوت همه ی این پیشرفت ها بومی بودن آن در شرایط شدیدترین تحریم هاست که در ادامه سعی می گردد بطور اجمال به برخی از این شگفتی های علمی که نوید رنسانس علمی را می دهد اشاره گردد.
ایران در جمع برترین های پزشکی جهان
بودن در صدر پزشکی منطقه و برترین های جهان از ساخت انواع داروها و رادیو داروهای بومی ، انجام عمل های غیرقابل باور تا حتی تولید سلول های ماهیچه ای قلب و برخی از اجزا بدن و حتی روبات هوشمند دستیار جراح در ایران طراحی و ساخته شده است.
ایران اسلامی اولین کشور تولید کننده داروی گیاهی برای درمان بیماری ایدز، اولین تولیدکننده آنژی پارس برای درمان زخم پای دیابتی در جهان، سردمدار بیوایمپلنت های چشمی در جهان، اولین پیوند نای مصنوعی دنیا در ایران، اولین حسگر اندازه گیری فاکتور رشد مشابه انسولین در ایران، درمان بیماری پوستی “ویتیلیگو”(لک وپیس) برای نخستین بار در جهان، درمان فلج حرکتی بازو در مصدومان سوانح برای نخستین بار در جهان، استفاده از لیزر در ساخت پوست مصنوعی برای اولین بار در جهان، نخستین سامانه هوشمند تشخصی بیماری های قلبی کودکان در جهان، سریع ترین روش تشخیص سل در جهان، نخستین چسب بافتی هوشمند در دنیا، و دومین کشور در درمان تالاسمی با شیوهی پیوند مغز استخوان ، سومین کشور استخراج کننده سلولهای بنیادی از دندانهای شیری و ایجاد بانک جامع سلولهای بنیادی کشور و اهداء کنندگان سلولهای بنیادی، چهارمین کشور جهان در دستیابی به فناوری نوین درمان ناشنوایی و ایران اسلامی چهارمین کشور صاحب فناوری درمان سرطان است.
و همچنین رونمایی و بهرهبرداری از ۷ نوع رادیو دارو؛ تولید و بهره برداری از واکسن گامبرو؛ تولید صنعتی تجهیزات پزشکی یکبار مصرف؛ تولید کیت های تشخیصی، فناوری فرآوری سلولهای جنینی با هدف درمان بیماریهای صعب العلاج گوشه ی دیگری از دستاوردهای علمی ایران در حوزه پزشکی است.
اکنون ایران کسب رتبه ۱۳ در جهان و رتبه اول در منطقه در حوزه فناوری زیستی و کسب دانش فنی و تولید بیش از ۳۰ دارو بر پایه فناوری زیستی را دارا است و همچنین ایران جزو ۳کشور پیشرو جهان در پیوندمغز استخوان و جزو ۱۰کشور اول دنیا در زمینه پیونداعضای بدن است.
ما رتبه نخست تولید واکسن و سرم در خاورمیانه از طریق تولید بیش از ۳ میلیارد دز واکسن انسانی و دامی در ۶۵ نوع مختلف از دستاوردهای محققان در زیست فناوری را به دست آورده ایم و اگر بخواهیم به تولید داروهای منحصر به فرد در درمان بیماری هایی مانند ایدز ، سرطان و هپاتیت اشاره کنیم به مجال بیشتر از این نوشته نیاز است.
ایران در جمع ابرقدرت های نظامی جهان
با گسترش تهدید های نظامی و تحریم های شدید تجهیزات نظامی، جوانان انقلابی کشورمان مانند ۸ سال جهاد نظامی این بار در سنگر علم و دانش جهادگونه دست به کارهایی زده اند که تمامی جهانیان انگشت به دهان مانده اند. برای نمونه باید اشاره کنم ؛ ایران دهمین کشور دنیا در دستیابی به دانش فنی تولیدالیاف کربن، ایران تنها کشور خاورمیانه در طراحی و تولید تانکهای پیشرفته، ایران جزء چهارکشور دارنده فناوری توپ تمام اتوماتیک، خلیج فارس؛ دومین قاتل بالستیک ناوهای هواپیمابر درجهان، رتبه اول شناورهای موشک انداز سپاه در جهان از لحاظ سرعت و قدرت، تولید نخستین زیردریایی در خاورمیانه، نخستین قایق پرنده دنیا، ایران سومین کشور دارنده قدرتمند ترین توپ دومنظوره جهان، دومین کشور سازنده ملخ کامپوزیتی بالگرد، پنجمین کشور سازنده سلاح های هوشمند، ایران جزء ۷ کشور سازنده ناوشکن، تولیدقدرتمندترین موشک های ضدتانک، سریعترین موشک زیرسطحی جهان ، دومین ارتش بزرگ سایبری جهان و ایران اسلامی جزو ده کشور تولیدکنندهی زیر دریایی در جهان است.
شکار پهپاد آمریکایی RQ170 توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در شرق کشور، شوکی بود که آذرماه سال ۹۰ در عرصه توانمندیهای نظامی و نبرد الکترونیک به مقامات آمریکایی وارد شد. ۱۳ آذر ماه بود که خبر به زمین نشانده شدن این هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی توسط جمهوری اسلامی ایران منتشر شد و زمانی که تصاویر این پرنده ۳۰۰۰ کیلوگرمی در ۱۸ آذرماه از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، تمام امیدهای مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه شکار پهپادشان از سوی ایران یک بلوف باشد بر باد رفت.این ماجرا موجی از اخبار و اظهار نظرهای مختلف را در جهان به دنبال داشت و نشان داد که توان سایبری، دفاعی و الکترونیکی ایران به اندازه ای قدرتمند شده که هر گونه تحرک آمریکا و اسرائیل و جاسوسی را زیر نظر دارد و به موقع خنثی می کند و کشورهای متعارف نباید تصور کنند که با یک قدرت معمولی در ایران مواجه هستند.
همچنین انتشار تصاویری از اطلاعات رمزگشایی شده پهپاد جاسوسی آمریکا RQ170 توسط نیروی هوافضای سپاه برای اولین بار در سال گذشته موجب شد که نیروهای مخالف جمهوری اسلامی، در مورد اظهارات جنگ طلبانه خود کمی جانب احتیاط را بگیرند و عقب نشینی کنند. لازم به ذکر است که ایران دومین کشور دارای فناوری تولید پهباد رادار گریز در جهان است.
سال ۱۳۹۱ که در اوج تحریم ها بودیم برای صنعت دفاعی کشور سالی بسیار پر رونق محسوب می شود، افزایش توان دفاعی کشور در بخش طراحی و ساخت پیشرفته ترین سلاح های نظامی مثل: ناوچه موشکانداز، زیردریایی، انواع قایق ها با کاربری نظامی، بالگرد غیرنظامی و جنگنده، طراحی و ساخت انواع پهپاد، هواپیمای جت آموزشی جنگنده مافوق صوت و تانک ها و مشک ها و ضد موشک ها و… تا همین قاهر ۳۱۳ که در ادامه نگاهی خیلی گذرا به بخشی از مهمترین دستاوردهای نظامی کشور در سال ۱۳۹۱خواهیم داشت.
موشک “دهلاویه” کابوس تانکهای دشمن ، موشک “فاتح ۱۱۰” بالستیک نقطه زن ایرانی ، “وفا” ابر خمپاره انداز پارسی برای قرن بیست و یکم ، ساخت موشک رادار زن بالستیک توسط سپاه ، سامانه “یا زهرا” جدیدترین عضو خانواده پدافند هوایی ایران ، موشک رعد ایرانی جایگزینی برای سام ۶ روسی ، تفنگ تک تیرانداز شاهر با برد ۴ کیلومتر ، طوفان ۲ اکسیر ایرانی برای کبری های آمریکایی ، جماران ۲ ، قابلیت حمل سیستم اژدرافکن و مجهز به سیستم جنگ الکترونیک ، و نهایتا قاهر ۳۱۳؛ شاه بیت صنایع دفاعی کشور در سال ۱۳۹۱ است.
ایران در باشگاه فضایی جهان
اولین بار که ماهواره¬ی امید با موفقیت به فضا فرستاده شد یادمان هست که چه شوقی مردم ایرانمان را در بر گرفته بود و یادش به خیر چه پیامک¬ها را برای این اولین ساختیم و بعدش ماهواره¬ی رصد و نوید و حالا دیگر تقریبا برایمان معمول شده است. تا آنجا که با شهامت و موفقیت یک موجود زنده را به فضا می فرستیم یک افتخار بزرگ ملی دیگر در جهان برای ایرانیان و اینقدر خبرهای موفقیت آمیز در این زمینه زیاد می شود که مثلا ساخت موتور ماهواره برسیمرغ توسط متخصصان هوا فضای کشور در حاشیه قرار می گیرد. حالا ایران علاوه بر اینکه جزو هشت کشور صاحب چرخه ی کامل فضایی دنیا به حساب می آید، شاهد افتتاح بزرگترین آزمایشگاه های سازه و سامانه های فضایی خاورمیانه در ایران و جزو ۶کشور دارای موشک های بالابرنده ی ماهواره در جهان هستیم.
نوشتن در شرح پیشرفت های علمی ایران اسلامی نیاز به ده ها کتاب قطور دارد که در ادامه ناچارا بدلیل اختصار تنها به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنم.
در حوزه انرژی اولین نیروگاه سیکل ترکیبی جهان، سومین کشور جهان از نظر رشدشبکه برق، بزرگترین نیروگاه خورشیدی خاورمیانه در ایران، پانزدهمین کشور جهان از لحاظ ظرفیت نیروگاهی، سومین سدساز دنیا، ایران در جمع ۶ کشور دارنده فناوری کشف میدان گازی در اعماق دریا و نهایتا ایران به جمع ۴کشور دارای فناوری توربین های v94.2 پیوسته است.
در تولید علم و دانش ایران جزو ۱۰ کشور اول دنیا در تولید علم با محوریت سلول های بنیادی، تولید علم در ایران رتبه ۱۵جهان، ایران در شاخص تولید فناوری نانو جزو ۱۲ کشور برتر جهان، رتبه ۲۲ علم مواد دنیاو رشد علمی ایران ۱۱ برابر میانگین جهانی است.
در حوزه سلول های بنیادی نخستین بار در جهان تکثیر سلول های بنیادی اسپرم ساز انسانی در ایران، ایران در جمع ۱۲ کشور دارای بانک سلول های بنیادی جنینی و غیرجنینی، تولد بنیانا اولین گوساله شبیه سازی شده در خاورمیانه، ایران پنجمین کشور دارنده بزشبیه سازی شده در جهان، در زمینه درمان انواع ناباروری ها در ردیف ۱۰ کشور برتر دنیا، پنجمین کشور جهان در فناوری تولید سلول های بنیادی پرتوان القایی، و ایران سومین مرکز جراحی کاشت حلزون شنوایی جهان است.
در صنعت و فناوری پرقدرت ترین موتور پایه گازسوز جهان در ایران، افتتاح پیشرفته ترین تصفیه خانه خاورمیانه در تهران، ایران پنجمین طراح و تولید کننده تراشه های مدارهای مجتمع، جزء ۱۰ کشور برتر جهان در تولیدمحصولات کشاورزی، ایران سومین کشور صاحب فناوری طراحی وساخت خودروی هیبریدی جهان، ربات انسان نمای سورنا در ردیف ۵ربات صاحب نام دنیا، احداث چهارمین شهرک صنعتی نانو تکنولوژی دنیا در کشور، ایران دومین کشور دارنده فناوری تشخیص هویت از روی چشم، دهمین سازنده موتور دوگانه سوز دیزلی جهان، و نهایتا ایران به جمع ده کشور صاحب موتور دیزل سنگین پیوسته است.
همه ی این ها نشانه ای است از اینکه امروز فرزندان انقلاب اسلامی از نسل پدران واقعی علم که قرن ها کتاب-هایشان در غرب ترجمه و تدریس می شد، یعنی ابن سینا، خوارزمی، رازی و جابر ابن حیان ها دوباره ثابت خواهند کرد، همانطور که وقتی اجداد آدمخوار آنگلوساکسون ها در تاریکی عقب افتادگی قرون وسطی به سر می بردند، پدران ما معتبر ترین نظریه های علمی را در دانشگاه های جهان اسلام مورد بررسی و تحلیل قرار می دادند امروز نیز در سایه ی تولید علم و فناوری در ام القرای جهان اسلام یعنی ایران اسلامی نوید رنسانس علمی و تمدن نوین اسلامی را خواهند داد.
علیرضا فقیر