برخی کشورها پرچمی را علم کردند با عنوان حقوق بشر و زیر این پرچم و حمایت از حقوق بشر به نقض آن می پردازند.
به گزارش” صبح رابر” به نقل از دانا در گذشته بسیاری از دولتها به فکر کشور کشایی بودند و چیزی به عنوان حقوق بشر وجود نداشت تا نقض آن مطرح باشد.
در آن دوران کشور گشایی های بسیار با خونریزیهای فراوان انجام می شد که البته بعد ها این فرهنگ منسوخ شد.
اما این فرهنگ در بعضی کشورهای امروزی به شکل نوین ادامه دارد بصورتی که برخی از کشورها پرچمی را با عنوان حقوق بشر بلند کردهاند و زیر این پرچم و حمایت از حقوق بشر به نقض آن می پردازند.
هرچند وقت اخباری از نقض حقوق بشر در رسانه ها منتشر می شود که شاکی آمریکا و کشور متهم ایران است و این در حالی است که آمریکا و کشورهای غربی خود بزرگترین ناقض حقوق بشر هستند.
قبل از پرداختن به اصل موضوع لازم است اشارهای به تاریخچه آمریکا و سابقه نقض حقوق بشر در این کشور شود.
از سال های ۱۶۰۰ بعد از سفر کریستف کلمب به قاره آمریکا و کشف آمریکا ، بتدریج گروه های اروپایی به این قاره سفر کردند.
آمریکا از سال ۱۷۷۶ استقلال رسمی خود را اعلان کرد اما بومیان این سرزمین از سالها قبل در آنجا در حال زیستن بودند.
تمدن های بومیان آمریکا شامل: مایا ها ، تول تک ها ،آزتک ها و اینکاها بودند که کشور های اروپایی که ساکنین جدید اروپا بودند برای تصاحب سرزمین های بومیان با آنها وارد جنگ شدند و همه این تمدن ها را به نابودی و انقراض کشاندند و باقیمانده این تمدنها را به بردگی خود گرفتند.
از بدو ورود آمریکایی های تازه وارد برده داری رواج پیدا کرد و تا سالها ادامه داشت که با پیروزی گروه های شمالی آمریکا با رهبری لینکلن به پایان رسید.
آمریکا جنگ های بسیاری را در تاریخش دارد که در همه آنها آمریکا کشور مهاجم است.
از ابتدای تشکیل کشور آمریکا با تصویب کنگره آمریکا، در تاریخ ۱۳ می ۱۸۴۶ این کشور به مکزیک اعلان جنگ کرد و تا فوریه سال ۱۸۴۸ این جنگ به طول انجامید.
آمریکا در این جنگ سرتاسر تگزاس، تمام کالیفرنیا، همه نوادا و یوتا و بخشی از نیو مکزیکو، آریزونا، کلرادو و وایومینگ را به تصرف کرد و ایالات متحده آمریکا هم در عوض مبلغ ۱۸ میلیون دلار اعتبار برای دولت مکزیک در نظر گرفت.
در این جنگ حدود ۱۳۰۰۰ سرباز آمریکایی در این جنگ کشته شدند .
در مورد مکزیک، براساس برخی گزارش ها میزان تلفات انسانی در این جنگ، ۲۵۰۰۰ نفر برآورد شده است.
از جنگهای اسپانیا و جنگ جهانی اول و دوم بگذریم به جنگ ویتنام میرسیم که بعنوان فاجعه قرق پیش می توان نامید.
آمریکا برای قدرت نمایی خود و مسابقه قدرتی که با شوروی سابق داشت با فرافکنی و با بهانه ای دروغین به جنگ در ویتنام پرداخت که بیش از ۱۵ سال به طول انجامید.
در این جنگ احتمالا ۴ میلیون غیر نظامی و یا بیشتر کشته شده اند، به علاوه ۱.۱ میلیون نفر از نیروهای نظامی ویتنام شمالی، ۴۰۰۰۰ نیروهای ویتنام جنوبی، و ۵۸۰۰۰ نیروهای آمریکایی در این جنگ جان باختند.
علاوه بر جان باختن افراد بیشمار در جنگ ویتنام، استفاده از ۷۵ میلیون لیتر سلاح های شیمیایی که بزرگترین حمله شیمیایی تاریخ بوده و تاثیرات آن سالها بر مردم و نوزادان بی گناه ویتنامی که بعدها به دنیا پا می گذارند نهاده بود.
درواقع می توان گفت جنگ ویتنام سالها بیشتر از ۱۵ سال در سکوت ادامه داشته است و بخاط وجود قدرت رسانه ای این کشورها کسی اسمی از این فاجعه بزرگ نمی برد.
از این گونه جنگهای در کانامه تاریخی آمریکا فراوان دیده می شود که همگی به معنای واقعی نقض حقوق بشر است و در شورای حقوق بشر هیچ قطعنامه ای صادر نشد.
از دیگر مصادیق نقض حقوق بشر می توان از حمله به عراق و افغانستان گرفته تا دخالت و روشن کردن آتش جنگ افروزی در سوریه را عنوان کرد.
نمونه های این نقض حقوق بشر از طرف آمریکا بسیار است بلکه در اکثر هم پیمانان آنها در دنیا نیز دیده می شود مثل حمایت بی چون چرا آمریکا از صدام حسین در سالهای قبل و حسنی مبارک را می توان به وفور مشاهده کرد.
از نمونه های جنایت ها و نقض حقوق بشر توسط صدام می شود به ذکر تو نمونه بسنده کرد تا عمق این ماجرا را یادآور شد:حمله به ایران و بمباران شیمیایی حلبچه و کشتار شیعیان عراق و غیره می توان نام برد که آمریکا در هشت سال دفاع مقدس به صورت مستقیم و غیرمستقیم از عراق حمایت می کرد.
از سوی دیگر آمریکا در مقابل کسانی که علیه ظلم و ستم و دیکتاتوری می ایستند هم در مسیر راهشان سنگ اندازی می کند مثل رهبر کبیر انقلاب که در مسیر مبارزه با ظلم و ستم پهلوی دست به مبارزه پرداخته بودند.
در ۴ آبان ۱۳۴۳ هجری شمسی، امام خمینی قدس سره با ایراد سخنرانی کوبنده ای رسوایی جدید حکومت شاهنشاهی مبنی بر لایحه مصونیت مستشاران و اتباع امریکا در ایران را افشا نمود. طی این سخنرانی طوفان زا، نفوذ امریکا را به همه گوشزد و اعلام خطر کرد و گفت: «… تمام گرفتاری ما از این آمریکاست، تمام گرفتاری ما از این اسرائیل است. اسرائیل هم از آمریکاست…»(۹)
امام ضمن صدور اعلامیه ای(۱۰) تصویب اصل ذلت بار کاپیتولاسیون را اقرار به مستعمره بودن ایران نامید و رأی ننگین مجلس را مخالف اسلام و قران شمرد. به دنبال این سخنرانی افشاگرانه، حضرت امام توسط ساواک دستگیر و در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ به ترکیه تبعید شد و رژیم با این اقدام جسورانه تأیید کرد که تحت نفوذ کامل امریکا می باشد.
آمریکا بعد از این که دست نشانده خود را در ایران از دست داد از قبیل حمله نافرجام به طبس برای آزاد سازی گروگانها، و کودتای نافرجام نوژه، و جنگ تحمیلی، و حمایت از گروههای مسلح ضد انقلاب داخلی، و تشویق به تجزیه ایران اسلامی را می توان برشمرد همه آنها در ایران با شکست روبه رو شد.
ایالات متحده با استفاده از نفوذ خود در جوامع و سازمان ملل سعی در زیر سلطه بردن کشورها دارد و اگر کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران زیر بار زورگویی های آمریکا نرود با تحت فشار قرادادن شورای حقوق بشر سازمان ملل سعی در قطعنامه هایی که جنبه سیاسی دارد می کنند تا بعنوان ابزار فشار از آن استفاده می کنند.
این در حالی است که اگر کشوری در واقع نقض حقوق بشر اتفاق بی افتد نه تنها ساکت می شود بلکه قطعنامه را وتو می کند و بیشتر نقش حامی را برای ناقضین حقوق بشر مثل حمایت از حسنی مبارک و صدام حسین را ایفا می کند.
آمریکا با جنایت های بیشمار خود در تاریخ مثل جنگ با مکزیک ، اسپانیا ، کره ، ویتنام ،افغانستان ، عراق و غیره هنوز ادعای ناجی حقوق بشر دارد و کشورهایی مثل ایران را محکوم به نقض حقوق بشر می کند
اولین کشور و تنها کشوری که از بمب هسته ای استفاده کرده است آمریکاست اما در اقدامی سلطه طلبانه به تحت فشار قرار دادن ایران برای عدم دسیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای و همسو کردن کشورهای دیگر با خود برای تحریم و تحت فشار قرار دادن ایران می کند تا مانع ایران شود اما دریغ از آنکه ملت ایران هرچه در فشار باشد عملکردی بهتر از خود ارائه می دهد و به فناوری هستی به صورت بومی دست می یابد.
انتهای پیام/