ئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به همهگیری موج سوم اچ.آی.وی در جامعه گفت: موظف هستیم، برنامهها را اولویتبندی کنیم.
به گزارش” صبح رابر “ به نقل از ”بوتیا“: عباس صداقت عصر امروز در حاشیه برگزاری نخستین کارگاه کشوری پیشگیری از انتقال اچآیوی از مادر به نوزاد ویژه زنان در کرمان با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری اظهار داشت: بر اساس تحلیل کارشناسان افزایش دانش و آگاهی جمعیت عمومی به ویژه جوانان و نوجوانان نسبت به بیماری ایدز ضروری است.
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: از این رو به رسانهها و سازمانهایی که در این ارتباط مسئولیت و ماموریت دارند مانند آموزش و پرورش توصیه میکنیم که برنامههای خود را در این ارتباط زیادتر کنند.
وی با بیان اینکه اطلاعات جوانان در زمینه رعایت و راههای پیشگیری از بیماری ایدز بسیار پایین است با اشاره به همهگیری موج سوم اچآیوی در جامعه گفت: موظف هستیم، برنامهها را اولویتبندی کنیم.
صداقت عنوان کرد: از اواخر دهه ۸۰ با افزایش تعداد موارد جدید در جمعیت زنان و افزایش موارد جدید ابتلا به اچآیوی از طریق روابط جنسی محافظت نشده، مواجه شدیم.
وی بیان کرد: از ابتدای سال ۶۵ تا اوایل سال ۹۲، تعداد مواردی که در این زمینه ثبت شده حاکی بر این است که ۱۱ درصد موارد ابتلا مربوط به زنان است، اما تنها در سال ۹۱ سهم ابتلای زنان از موارد جدیدی که در این سال ثبت و گزارش شده به ۲۶ درصد رسیده و این افزایش نگران کننده است.
صداقت ادامه داد: بر اساس همین آمار اندازهگیری شده از سال ۶۵ تا ابتدای سال ۹۲، سهم روابط جنسی محافظت نشده در ابتلا به اچآیوی حدود ۱۳ درصد گزارش شده است.
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت راهاندازی مراکز مشاوره ویژه زنان آسیبپذیر را از دیگر اولویتهای این وزارتخانه خواند و گفت: در حال حاضر ۳۰ مرکز در سطح کشور در این زمینه فعالیت میکنند.
وی بیان کرد: از سیاستهای دیگر افزایش دسترسی به مشاوره و آزمایش اچآیوی بود که وزارت بهداشت توانست به طور جدی از اوایل امسال تست تشخیص سریع اچآیوی را در دانشگاههای علوم پزشکی حتی در بخشهای غیر دولتی و خصوصی با دستورالعمل مشخص در سراسر کشور ایجاد کند.
وی گفت: در حال حاضر آمارها نشاندهنده این است که دسترسی افزایش یافته و با این رویکرد، دسترسی مناسبی را برای افرادی که مبتلا هستند و از وضعیت خود خبر ندارند، فراهم کردهایم.
صداقت خاطر نشان کرد: پیشگیری از انتقال اچآیوی از مادران مبتلا به نوزاد سیاست بسیار مهمی است که میتوان ادعا کرد در زمینه اجرایی شدن آن جزو نخستین کشورهایی در منطقه شمال آفریقا و شرق مدیترانه هستیم که این سیاست را به طور جامع دیدیم و آن را پیاده میکنیم.
وی با هشدار در ارتباط با شیوع مصرف روانگردانها و مواد محرک صنعتی به ویژه در بین جوانان و زنان عنوان کرد: مصرف این مواد با ترفندهای مختلف از جمله تناسب اندام در بین زنان، افزایش تمرکز، افزایش قدرت برقراری روابط و افزایش اعتماد به نفس در کشور افزایش داشته است.
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: مواد محرک و روانگردانی که در جامعه امروز به عنوان شیشه، کریستال و یا قرصهای اکستازی معروف است، علاوه بر آثار بسیار مخربی که بر سیستم اعصاب و روان فرد میگذارد، زندگی او را به اختلال میکشاند.
وی گفت: وزارت بهداشت توانسته در همه استانهای کشور حداقل یک مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری راهاندازی کند و تمام خدمات مشاوره آزمایش اچآیوی، خدمات مراقبت و بیماریهای آمیزشی در این مراکز رایگان و محرمانه است.