فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: گردو، فندق، بادام، پسته و بادام زمینی میتواند به عنوان یک ماده آلرژن در فرد آلرژی ایجاد کند حتی بادام زمینی میتواند در افراد حساس، به شوک آنافیلاکسی بینجامد.
به گزارش ” صبح رابر” مریم محلوجی راد در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: آجیلها یک دسته مهم از ۶ گروه مواد غذایی هستند اما جزو آلرژنهای غذایی شایع نیز محسوب میشوند.
فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: حساسیت به آجیل از کودکی آغاز میشود و سالها ادامه پیدا میکند.
محلوجی راد تصریح کرد: گردو، فندق، بادام، پسته و بادام زمینی میتواند به عنوان یک ماده آلرژن در فرد آلرژی ایجاد کند حتی بادام زمینی میتواند در افرادی که حساسیت به این ماده داشته باشند به شوک آنافیلاکسی بینجامد.
وی علائم را به صورت پوستی شامل کهیر و اگزما دانست و گفت: به طور ناشایعتر ممکن است علائم تنفسی مثل خسخس سینه، تنگینفس و آبریزش بینی نیز به دلیل مصرف آجیل در افراد حساس دیده شود؛ علائم گوارشی چون دلدرد، دل پیچه، اسهال و استفراغ نیز ممکن است، رخ دهد.
فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی خاطرنشان کرد: آلرژی غذایی درمان قطعی ندارد و تنها راه کنترل آن پرهیز از ماده آلرژنزاست.
انتهای پیام
دانا