یک محقق دانشگاه علوم پزشکی کرمان، برای خارج نمودن نانوذرات از بدن بیمار تحت مداوا، فرضیهای جدید ارائه نموده است.
لیلا شهیدی بنجار دانشجوی دکتری داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان پردیس بین الملل، در ارتباط با این طرح بیان کرد: اگرچه اخیرا استفاده از نانو ذرات طلا در درمان تومورهای سرطانی در حیوانات نتایج مثبتی داشته است، اما باید توجه داشت که این نانو ذرات بهخودی خود نمیتوانند از بدن دفع شده و یا در سوخت ساز بدن شرکت کنند. به بیان دیگر، اگر نانو ذرات طلا از بدن فرد تخلیه نشوند، خود منشاء پیامدهای ناگواری خواهند بود. در این طرح، روشی جهت خارج نمودن این نانو مواد از بدن بیماران سرطانی که به کمک این مواد درمان شده اند، پیشنهاد شده است.
در این فرضیه پس از زمان مناسب مورد نیاز برای درمان با نانو ذرات خون بیمار سرطانی تحت درمان که شامل میزانی از نانوذرات و پادتنهای غیر فعال است، از طریق دستگاهی به نام” ماشین نانوذرات زدایی” (NDM) فراوری میشود.
این دستگاه شبیه به” ماشین دیالیز کلیه” برای بیماران با نارسایی کلیه است، با این تفاوت که به جای غشای دیالیز به یک غشای نفوذ ناپذیر از جنس نانولولهها مجهز شده است. به این ترتیب، خون از ستونی میگذرد که نانو ذرات طلا-پادتنهای بکار رفته را به دام انداخته و از بازگشت آنها به بدن بیمار جلوگیری میکند. شبیه به ماشین دیالیز کلیه، خون در یک مدار بسته از بیمار به دستگاه و از دستگاه به بیمار، تا زمانی که جریان خون به اندازه کافی از نانوذرات تهی شود، گردش میکند.
پیشنهاد شده است که غشای مورد استفاده در این دستگاه از جنس پلیمری زیست سازگار و غیر متخلخل باشد.
همچنین نانولولههای مورد استفاده جهت کاربرد در سطح غشا نیز، باید دارای پایداری و استحکام مورد نیاز باشند.
شهیدی بنجار در ادامه افزود: طرح ارائه شده تنها بصورت نظریهپردازی است و نیاز به تحقیقات تکمیلی دارد. در صورت تحقق این نظریه، صنایع مختلفی همچون داروسازی، مهندسی پزشکی و پزشکی از نتایج این طرح بهرهمند خواهند شد.
انتهای پیام/