بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میزبان عناوینی جدید در خصوص رهبر معظم انقلاب است که از جمله این موارد میتوان به آثار انتشارات انقلاب اسلامی و صهبا اشاره کرد.
انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای برای سال جدید نمایشگاه تعدادی از عناوین را برای اولینبار توزیع میکند که از جمله این موارد میتوان به مجموعه پنججلدی «نقش و رسالت زن» اشاره کرد که چندی پیش همزمان با میلاد مبارک حضرت زهرا(س) و هفته زن منتشر شده است. هریک از مجلدات این کتاب به ارائه سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص موضوعات محوری در رابطه با زن در اجتماع میپردازد که از میان سخنرانیها، بیانات و حتی توصیههای خصوصی ایشان به زوجهای جوان هنگام قرائت خطبه عقد جمعآوری شده است.
نخستین جلد از این مجموعه با عنوان «عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی ــ اسلامی» منتشر شده که گردآورندگان مطالب این اثر را در پنج فصل با عناوین عفت و حیا، روابط زن و مرد، حجاب و پوشش، کشف حجاب و بیبند و باری و روش برخورد با بیبند و باری تدوین کردهاند. انتشارات انقلاب اسلامی با توجه به تبیین جایگاه اسلامی زن در جامعه به گردآوری سخنان رهبر انقلاب و دستهبندی آنها پرداخته است. در این راستا تمامی سخنرانیها و توصیههای ایشان، حتی بخشی از بیانات رسانهای نشده ایشان را از آغاز پیروزی انقلاب تاکنون جمعآوری و دستهبندی کرده است.
جلد دوم این مجموعه به تبیین نقش و رسالت زن بر اساس «الگوی زن» میپردازد. این جلد در ۱۰ فصل تدوین شده و در آن موضوعاتی چون ضرورت و اهمیت وجود الگوی صحیح در حیات انسانها، حضرت فاطمه زهرا(س)، الگوی جامع و کامل در عرصههای زندگی خانوادگی، اجتماعی و سیاسی، جایگاه و مقام معرفتی و معنوی حضرت فاطمه و الگوهای زنان عاشورایی، زنان قرآنی و زنان مجاهد عرصه انقلاب اشاره کرد.
«زن و خانواده» عنوان سومین جلد از مجموعه «نقش و رسالت زن» است که در پنج فصل تدوین شده است. زن و خانواده، اهمیت خانواده، حقوق و وظایف زن و شوهر در خانواده و محبت و عواطف زن و شوهر از جمله موضوعات محوری در این جلد است. «جایگاه و مسائل زنان در فرهنگ اسلام و تجدد» عنوان چهارمین مجلد از مجموعه «نقش و رسالت زن» است که در سه محور «اهمیت و ریشهیابی مسائل زنان»، «زن در فرهنگ غرب» و «منزلت و جایگاه زن در اندیشه اسلامی» گردآوری و تنظیم شده است.
آخرین جلد از مجموعه حاضر نیز به تبیین «عرصههای حضور اجتماعی زن» در کلام رهبر انقلاب میپردازد؛ موضوعی که بارها دچار افراط و تفریطهای متعدد شده بود، اما بهیمن پیروزی انقلاب، با بهرهگیری از الگوی زن اسلامی در جامعه، تا حدود زیادی از این افراطها و تفریطها کاسته و مهمتر از آن جایگاه زن در جامعه اسلامی و چگونگی حضور او در این میان تبیین و روشن شد.
این انتشارات در نظر دارد که در روزهای برگزاری نمایشگاه کتاب دیگری با محوریت شب شعر رمضان را منتشر و توزیع کند. این اثر با عنوان «جمعیت ارباب وفا» به چاپ خواهد رسید. این اثر شرح دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب در رمضان سال ۹۰ است. دیدار همهساله شاعران با رهبر معظم انقلاب همزمان با میلاد مبارک امام حسن(ع) در ماه رمضان، یکی از اتفاقات خوشآیند و مبارک در حوزه شعر برای سرایندگان است. شاعران در این جلسات علاوه بر قرائت تازهترین اشعار خود، از نظرات و بیانات سازنده مقام معظم رهبری در خصوص شعر و نقد آن نیز بهرهمند میشوند. این اثر نیز شرح این دیدار است که البته روایت آن با نوع دیدارهای دیگر متفاوت است.
«دوران جدید عالم» کتاب دیگری از این انتشارات است که در آن گفتمان انتقادی انقلاب اسلامی در شناخت تجدد براساس بیانات رهبر معظم انقلاب مورد توجه قرار گرفته است. کتاب حاضر در دو بخش کلی «انقلاب اسلامی و جهان متجدد» و «غربشناسی و تجدیدشناسی انتقادی» تدوین شده است. در ذیل هریک از این دو بخش موضوعات مختلفی در رابطه با دو محور اصلی انقلاب اسلامی و دوره متجدد جهان مورد بررسی و نظرات رهبر انقلاب در خصوص هریک از موارد بیان شده است. از جمله این موارد میتوان به ماهیت انقلاب اسلامی، دوران جدید عالم و فروپاشی تمدن مدرن، دوران جدید عالم، وظیفه پیروان امام(ره) در دوران جدید، تاریخ غربزدگی در ایران، انقلاب اسلامی و عبور از دوگانه عقبماندگی و غربزدگی و … اشاره کرد.
انتشارات انقلاب اسلامی همچنین چند عنوان اثر دیگر را نیز در دست انتشار دارد که از این جمله میتوان به کتاب « پرسش و پاسخ » متن کامل پاسخهای حضرت آیتالله العظمی خامنهای به پرسشهای دانشجویان در ۹ دیدار (۱۳۸۲ ــ۱۳۷۷) اشاره کرد. کتاب حاضر گزارش کامل پرسشهای دانشجویان و پاسخهای مقام معظم رهبری در ۹ جلسه است.
مؤسسه ایمان جهادی ــ صهبا ــ با کتاب «از هراره تا تهران» در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور مییابد. این کتاب در ۳۳۶ صفحه تدوین شده که با ارائه سبکی جدید، سعی دارد که ماجرای حضور مقام معظم رهبری در اجلاس سران عدمتعهد سال ۶۵ در کشور زیمبابوه و اتصال این اجلاس به اجلاس سران عدمتعهد تهران از نقش ایشان در معادلات سیاسی جهان پرده بردارد.
مقدمه این کتاب خطبه اول نمازجمعه ۷ محرم سال ۶۵ شمسی است که مقام معظم رهبری در آن بهمناسبت دهه محرم به تشریح قیام اباعبدالله الحسین(ع) و تبیین ظلمستیزی و دلایل ایجاد ظلم بر بستر قیام عاشورا میپردازند. کتاب «از هراره تا تهران» در سه بخش اصلی هراره، از هراره تا تهران و تهران تدوین شده است. در بخش هراره حضور مقام معظم رهبری در اجلاس سران عدمتعهد هراره بهصورت روزانه و لحظه به لحظه با توجه به اسناد موجود در رسانههای آنزمان روایت شده است. در پایان این بخش هم خطبه دوم نمازجمعهای که در مقدمه آورده شده که شرح ماوقع سفر به اجلاس سران غیرمتعهدها در هراره توسط خود ایشان است، بیان میشود.
در بخش از هراره تا تهران این کتاب، به فرجام مسائل سیاسی مطرح در آنزمان از جمله مسئله آپارتاید و جنگ ایران و عراق پرداخته شده است. بخش تهران کتاب نیز مربوط به سخنرانی آیتالله خامنهای در اجلاس سران عدمتعهد تهران و دیدارهای ایشان با سران کشورهای شرکت کننده در این اجلاس است.
از بخشهای جالب کتاب «از هراره تا تهران» اتفاقات حاشیهای زمان اجلاس عدمتعهد در کشور زیمبابوه است. اجلاس هراره بهجهت قرار گرفتن در سالهای پایانی دفاع مقدس و حساسیت رسانهها بر آن از مهمترین فرصتهای جمهوری اسلامی بوده است که در آن میتوانسته حقانیت خود را اثبات کند. از ابتدای این اجلاس با سفر رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران حضرت آیتالله خامنهای به این اجلاس و بیان حقایق انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و دیدارهای حاشیهای، وضعیت افکار عمومی جهان بهسمت جمهوری اسلامی ایران متمایل شد.
تدبیر ایشان موجب آن شد تا فریادها بر سر ایران برای پذیرش صلح ساکت شود و حقایق بر همه روشن شود. سفر نکردن صدام حسین به کشور زیمبابوه و انجام دو عملیات پیروزمندانه کربلای دو و سه در مناطق حاجعمران و اسکله نفتى الامیه و البکر و سخنان روشنگرانه آیتالله خامنهای موجب تقویت جبهه جمهوری اسلامی ایران و دوستان آن در اجلاس سران غیرمتعهدها شد.
در بخشهایی از این کتاب، روایت خاطرهای از علیاصغر فردی، از نزدیکترین شاگردان استاد شهریار است که در آن به واکنش استاد شهریار به سخنرانی رهبر معظم انقلاب در زیمبابوه میپردازد. بخشی از این کتاب بهشرح ذیل است:
«شبی استاد شهریار به من زنگ زدند و فرمودند: تلویزیـون را میبینی؟ اگر نمیبینی، برو ببین، بعد صحبت کنیم. دیدم آقا در کنفرانس هراره سخنرانی میکنند. تمامی مدت صحبت را بیاراده ایستاده بودم و گوش میکردم. چنان هیجانزده بودم که بعد از اتمام نطق آقا، باشتاب به منزل استاد رفتم.
شب دیروقت بود، اما استاد در کمال اعجاب و هیجان گریه میکردند و جملات برجسته آقا را تکرار میکردند که: دانهدانه دردهای مسلمانان را برشمردند و منشوری برای جهان اسلام پرداختند.
استاد میگفتند: من در طول سخنرانی فقط میگریستم و دستم بر دعا بود که خدایا این سید را از تمام بلیات منلایحتسب محافظت فرما».
بیست و یکمین جلد از دایره لمعارف بزرگ اسلامی به حروف «ح» و «خ» اختصاص دارد که در حرف «خ» مدخل عبارت حضرت آیتالله سید علی خامنهای، بهقلم علیاکبر ولایتی نوشته شده است. نخستین مدخل این مجلد، با «حسین بایقرا» آغاز میشود و با مدخل «خانقاه» پایان مییابد.
خاندان، شخصیت علمی و فرهنگی، آثار، حیات سیاسی و اجتماعی، دهه اول انقلاب اسلامی: (بهمن۱۳۵۷ ــ خرداد ۱۳۶۸)، حزب جمهوری اسلامی، امامت جمعه تهران در مجلس شورای اسلامی، دفاع مقدس، فعالیتهای ارشادی و تبیینی مقابله با لیبرالها و بنی صدر، دوران ریاست جمهوری، دوران رهبری، سیاست داخلی، سفرهای استانی، وقایع سالهای ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ش.، اصل «نه شرقی، نه غربی»، حمایت از مردم لبنان و فلسطین، حمایت از بیداری اسلامی، عزت، حکمت و مصلحت، دیپلماسی انقلابی، رابطه با آمریکا، پرونده هستهای، اصول و اولویتهای اقتصادی آیتالله خامنهای، راهبردهای اقتصادی آیتالله خامنهای، تعیین چهارچوب برای اسناد بالادستی و راهبردی، فرهنگ، علم و فناوری، جایگاه توسعه علمی و پژوهشی در اسناد بالادستی و… از جمله موضوعاتی است که در این بخش مورد بررسی قرار گرفته و بهصورت مبسوط شرح داده شده است.
البته در این دوره نمایشگاه میتوان عناوین دیگری را در خصوص رهبر انقلاب جست که یا بهتازگی به چاپ رسیدهاند و یا چاپ جدید آنها برای روزهای نمایشگاه آماده شده است که از جمله این موارد میتوان به بازنشر «مطلع عشق»، «رساله آموزشی» و «روش تحلیل سیاسی» اشاره کرد.
انتهای پیام/