حکمتهای نهجالبلاغه خود الگوی عملی عدالت، زهد و شجاعت بوده است
نمایش جلوهای از وحدت و ایمان به خاندان نبوت در رابر
جشن شب ولادت امام رضا علیهالسلام در رابر
گلباران گلزار شهدای روستای قنات ملک زادگاه سردار دلها
دستبند پلیس رابر بر دستان خردهفروشان مواد مخدر
نوروز علوی با تمسک به روحیه اهلبیت و شخصیت امیرالمؤمنین(ع) محقق میشود
هشدار پلیس به رانندگان زیر سن قانونی
مدارس شهرستان رابر تا ۲۸ اسفندماه دایر است
رویداد فرهنگی ادبی رد پای عشق در شهرستان رابر برگزار شد
عشایر ایل بچاقچی و اهالی روستای قنات ملک برگزیدگان دوستدار کتاب کشور شدند
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره شجره طوبی
اعلام جزئیات مراسم تحویل سال در حرم مطهر امام رضا(علیهالسلام)
پویش ملی «زندگی با آیهها»
برپایی ۱۵ بازارچه نوروزی صنایعدستی در استان کرمان
برگزاری محفل انس با قرآن کریم در محضر رهبر انقلاب
اعمال شب اول ماه مبارک رمضان
به گزارش ” صبح رابر” با توجه به بارشهای مطلوب امسال در شهرستان رابر و خاک مساعد منطقه، شرایط رشد انواع گیاهان کوهی،در این شهرستان فراهم شده، که دارای عطر و بوی خاص ،طعم دلپذیری و خواص دارویی دارند.
گیاهان محلی علاوه بر طعم دلپذیر، دارای خواصی هستند که برخی از این گیاهان بهصورت خام و برخی با شیوههای خاص پخته و مصرف میشوند.
گیاهان خودرو یی، که در اردیبهشت ماه در کوهها این شهرستان می روید، شامل: زیره ، قارچ ، کنگر ، آویشن ،گل گاوزبان ،بابونه ،اسطوخودوس،خاکشیر،کرفس ،اسفنج ، ریواس ، سیر کوهی و اکثر گیاهان دارویی می باشد .
عدهای از مردم از طریق جمعآوری این گیاهان برای مصرف خود و فروش آن به کسب درآمد میپردازند و بازار فروش این محصولات پررونق است.
که در اینجا به خواص بعضی از آنها می پردازیم :
کنگر
این گیاه طبیعت گرم و خشک دارد و بههمین علت آن را با ماست نیز میخورند و کنگر منبع غنی پتاسیم است.
کنگر ضدعفونیکننده، اشتهاآور، تببر و هضمکننده غذا است و مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
ریواس
جوشانده ریواس برای دفع سنگ صفرا و سنگ کلیه مفید است و شستشوی موها با جوشانده آن باعث تقویت و رشد مو و منع از ریزش مو میشود. ریواس در رفع تیرگی پوست نیز مؤثر است.
درختان بنه (پسته وحشی)، انواع گونههای بادام کوهی، اُرس (سرو کوهی)، گون، زیره و … به چشم میخورند.
سیر کوهی
دارای برگها و ساقههای باریک،نوعی سبزی وحشی و خودرو است که در این شهرستان بیشتر در رشته کوه های جواران رابر و فقط در فصل بهار می روید. سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است.
والک یکی از گونه های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است. نام علمی آن Allium ursinum L و نام انگلیسی آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae می باشد.
به اصطلاح محلی سریت کوهی نیز از آن یاد می شود. والک بسیار ملایم تر و شیرین تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف داروی
ی دارد. بوی آن شبیه پیاز است.
ترکیبات شیمیایی والک :
والک حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار که حاوی ترکیبات گوگردی است، می باشد. والک را در فصل بهار می چینند و برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می کنند. در صورتی که بخواهید سبزی سیر کوهی را خشک کنید، حتماً باید به روش خشک کردن در سایه عمل کنید.
برخی از خواص و اثرات دارویی سیر کوهی :
سیر کوهی یا والک در مواد اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود، خوردن آن تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند، مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده
و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد
-سرشار از ویتامین C بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد مى باشد.
-والک برای تصفیه خون بسیار مفید است و در ناراحتی های هاضمه کمک می کند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است.
-مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می شود.
-والک یا سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است.
-این گیاه ضد عفونى کننده ی قوى است؛ به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.
-اثر خوبى بر روى اعصاب دارد و از آن براى درمان نسیان، تقویت اعصاب و اشخاص فلج استفاده می کنند.
-تسکین دهنده ی درد روماتیسم ، سیاتیک و نقرس مى باشد.
-ادرار را باز مى کند و رنگ چهره را نیکو مى سازد.
-پادزهر سموم حیوانى و غذایى هست.
–مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد. از این نظر شباهت زیادى به سیر دارد.
روش استفاده این گیاه ، بعد از جمعآوری و برگ آن را پاک کردن و شستن آن را مثل سبزی خرد و در سایه خشک می کنند و خشک شده ان را روی آش رشته ، کشک و … می توانید تناول نمایید.












