واکاوی آسیب شناسانه بر مسأله تعدد نامزدهای انتخاباتی اصولگرا
به گزارش “صبح رابر”با پایان بررسی صلاحیت های نامزدهای انتخاباتی و نیز اعلام برنامه های تبلیغاتی نامزدهای منتخب شورای نگهبان و اعلام برنامه های رادیو تلویزیونی کاندیداها توسط ریاست محترم رسانۀ ملی ، آنچه بیش از پیش ذهن دلسوزان و دغدغه مندان را به خود مشغول کرده است همانا استمرار گفتمان اصولگرائی و ادامه این مسیر می باشد.
بدین ترتیب همۀ علاقمندان به این گفتمان از خود می پرسند به راستی گفتمان اصولگرائی چطور می تواند با نامزدهای متعدد این گفتمان ، در عرصۀ رقابت های انتخاباتی موفق عمل نماید؟
لذا باید برای رفع این مشکل اقدام نمود و از همه کاندیداهایی که رسما خود را متعلق به گفتمان اصولگرائی می دانند دعوت کرد برای رفع این معضل چاره ای اندیشند و با برپائی جلسات متعدد و ائتلاف و انصراف برای رسیدن به یک یا دو فرد شاخص و توانمند در عرصه انتخابات این مشکل را رفع نمایند ، زیرا غفلت و کاهلی در این زمینه باعث خواهد گردید طیف وسیعی از آراء جامعه اصولگرائی که متعلق به حمایت از نامزدهای اصولگرا در انتخابات است ، هرز رفته و قربانی عدم انعطاف نامزدهای اصولگرا به نفع یکدیگر در انتخابات گردد.
اصلح یا صالح مقبول؟ کدامیک؟
اما آنچه در این مسیر به عنوان ضرورت مطرح می گردد این است که کاندیداهای شاخص متعلق به گفتمان اصولگرا نباید با طرح فشار بر یکدیگر دنبال جایگزینی به هر قیمت ممکن باشند ، در گذشته شاهد بودیم تئوری عجیب و حیرت انگیزی در انتخابات سال ۸۳ در کشور توسط غالب احزاب اصولگرا با شعار «صالح مقبول بهتراز اصلح غیر مقبول » طرح و اجرائی گردید که خروجی آن انتخابات برای کاندیدای منتخب احزاب اصولگرا و منطبق با آن شعار ، واریز یک میلیون رأی برای آن دوره از انتخابات بوده است که در برابر آراء دیگر نامزدها به عنوان یک فاجعه مطرح می باشد.
لذا در انتخابات پیش رو اصولگرایان باید در بین خود به دنبال اصلح باشند و نه فردی که اصطلاحاً بتواند در نظر سنجی ها آراء بیشتری کسب نماید، زیرا با مبانی اسلام و انتخاب اصلح هم خوانی ندارد لذا مقام معظم رهبری در نخستین روز سال ۹۲ در مشهد فرمودند:
« باید خودتان تحقیق کنید ، ملاحظه کنید، دقت کنید ، از انسان های مورد اعتمادتان بپرسید ، تا به اصلح برسید و اصلح را انتخاب کنید . رهبری، یک رأی بیشتر ندارد. بندهی حقیر مثل بقیهی مردم ، یک رأی دارم؛ این رأی هم تا وقتی که در صندوق انداخته نشود، هیچ کس از آن مطّلع نخواهد بود… مراقب باشید، تحت تأثیر این چیزها قرار نگیرید؛ نگاه کنید، تشخیص بدهید، اصلح را بشناسید و برای ادای تکلیف ، اسم او را به صندوق رأی بیندازید»
لذا نکته مهم این است که اگرچه نامزدهای اصولگرا با برخی غفلت های کشنده و نیز منیّت های تأسف آور فضای انتخابات را به سمت تعدد فراوان نامزدهای متعلق به گفتمان اصولگرائی رهنمون ساخته اند اما هنوز هم می توان تبعات منفی تعدد نامزدهای اصولگرا را در رقابت با دیگر کاندیداها کاهش داد که همان انصراف بر اساس شایسته سالاری و نیز بر اساس محوریت بر حضور اصلح در عرصه رقابت و ترک صحنه رقابت انتخابات توسط نامزد صالح می باشد.
لذا قید صلاحیت بیشتر که همان اصلح می باشد باید ملاک گروه های اصولگرا باشد و لاغیر ، زیرا تکلیف شرعی و قانونی همۀ مردم انتخاب اصلح می باشد و لو این فرد در ظاهر نظر سنجی ها و حتی در انتخابات از سبد آراء فراوانی برخوردار نباشد.
انصراف برای انتخاب اصلح
با همه توضیحات ارائه شده اما در روزهای اخیر شاهد برخی حملات لفظی و تأسف اور توسط نمایندگان برخی نامزدهای انتخاباتی متعلق به طیف اصولگرا می باشیم که این نوع حرکات ناپسند به هیچ عنوان قرابتی با الفبای فرهنگ اصولگرایی ندارد لذا همه حامیان این افراد باید در برخی مواضع خو تجدید نظر نمایند.
نکته مهمی که در پایان باید تذکر داد همانا هم قسم شدن برخی افراد و کاندیداها برای ائتلاف و انصراف به نفع یکدیگر برای پرهیز از تعدد نامزدها می باشد لذا مخاطب صحبت ما ، نامزدهای مستقل حاضر در انتخابات نمی باشد.
اگر چه نوعأ این اشخاص نیز از قرابت زیادی با گفتمان اصولگرائی برخوردار می باشند که این مسأله نیز باعث کاهش آراء به نفع فرد اصلح خواهد گردید ، لیکن دغدغه اصلی به سمت کسانی است که شعار ائتلاف و انصراف به نفع یکدیگر را مطرح نمودند.
اما متأسفانه در حال حاضر با تاکتیک های ناشیانه خود در عدم انصراف به نفع فرد شایسته تر و بدتر از آن در حملات لفظی علیه یکدیگر فضا را به سمت و سوی بی تقوائی سیاسی پیش برده اند.
لذا همه حامیان گفتمان اصولگرائی تعدد نامزدهای اصولگرا در انتخابات را در نگاه کلان نگر به عنوان تهدیدی برای انتخابات فرد اصلح ارزیابی می نمایند ، لذا انتظار می رود در مدت باقی مانده نامزدهای متعلق به گفتمان اصولگرائی، با مراجعه به اصولی که رهبر معظم انقلاب اسلامی برای اصولگرایی برشمرده اند، با ایمان و التزام عملی به فرمایشات ولی فقیه جامعه اسلامی ،همۀ سعی و تلاش خود را برای انتخاب فرد اصلح،و کاهش تعدد نامزدهای اصولگرا در انتخابات، به کار گیرند که این امر استمرار گفتمان مقدس اصولگرائی را که ریشه در اسلام ناب محمدی (ص) دارد را منجر خواهد گردید ، و نیز خدمت رسانی بهتر و رفع مشکلات مردم در پرتو عدالت علوی که یکی از مهمترین شاخصه های اصولگرائی است را به ارمغان خواهد آورد.
مهدی نجفی