به گزارش ” صبح رابر” رب گوجه فرنگی از فرآورده های غذایی تبدیلی است که به عنوان عصاره گوجه فرنگی حاوی حجم زیادی از خواص یاد شده از گوجه فرنگی می باشد که به عنوان چاشنی در بیشتر غذاها مصرف می شود و طعم دهنده و رنگ دهنده ای منحصر به فرد می باشد .در گذشته ای نچندان دور هر کسی رب مورد مصرف خود را به صورت سنتی در منزل طبخ می نمود.
در این روش سنتی که تا به امروز در بیشتر خانه ها شهرستان ، خانم ها هنوز رُب گوجه فرنگی را به صورت سنتی طبخ می کنند، که به شرح زیر است :
گوجه ها را شسته و خرد کرده مدت ۳ روز داخل ظرف پلاستیکی سر بسته گذاشته و مقداری نمک اضافه کرده هر روز آنها را به هم زده ، پس از گذشت ۳ روز آنها را داخل صافی ریخته و بعد از صافی رد کنید تا تخم های گوجه از گوشت گوجه جدا شود.و تفاله را بیرون ریخته آب آن را داخل ظرف یا قابلمه ریخته روی اجاق گذاشته مدتی جوشیده و,بخار شود وقتی که بصورت مایع غلیظ درآمده ، سپس آن را درون ظرف ریخته کمی روغن داغ می کنیم روی ظرف که داخل آن رب می ریزیم ریخته تا رُب گوجه فرنگی به مدت طولانی بماند و خراب نشود.