به گزارش ” صبح رابر” اعظمالسادات موسوی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، با تأکید بر لزوم مشاوره باروری با پزشک متخصص زنان اظهار داشت: دختران جوانی که در دهه دوم زندگی ازدواج میکنند ممکن است به دلایل تحصیلی نتوانند اقدام به فرزندآوری کنند بنابراین بهتر است قبل از هر گونه اقدام خودسرانه برای روشهای پیشگیری از بارداری به پزشک مراجعه تا از عوارض ناباروری جلوگیری کنند.
وی افزود: عفونتهای خاموش، ابتلا به آندومتریوز که ممکن است در فاصله این سالها ایجاد شود و عوارض ناباروری که ناشی از نوع روش ضدباروری است جزو عوارض ناباروری محسوب میشوند.
* قدرت باروری بعد از ۳۰ سالگی به شدت کاهش پیدا میکند
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: قدرت باروری بعد از ۳۰ سالگی به شدت کاهش پیدا میکند و بعد از ۳۵ سالگی علاوه بر این موضوع احتمال بروز ناهنجاریهای جنینی نیز افزایش مییابد همچنین بعد از ۳۵ سالگی بیماریهای خود ایمنی، دیابت و فشار خون در مادر افزایش پیدا کرده بنابراین بانوانی که در این سنین قرار دارند باید پیش از هر اقدامی به پزشک متخصص مراجعه کنند.
* باروری را به دلایل تحصیلی به تعویق نیندازید
رئیس انجمن متخصصان زنان و مامایی ایران گفت: بعد از ازدواج و با تثبیت و استمرار عشق و عاطفه در زوجین بهتر است آنها اقدام به باروری کنند و نمره بالایی به مسائل اقتصادی و اجتماعی ندهند چرا که فرزندآوری فرصت طلایی در زندگی زوجین است.
* اسید فولیک از ناهنجاریهای سیستم عصبی مرکزی جنین جلوگیری میکند
موسوی اظهار داشت: اسید فولیک از ناهنجاریهای سیستم عصبی مرکزی جنین جلوگیری میکند بنابراین توصیه میشود مادران روزانه یک میلیگرم اسید فولیک مصرف کنند و افرادی که سابقه زایمان نوزادانی با ناهنجاریهای سیستم مغز و اعصاب دارند نیز ۵ میلیگرم فولیک اسید مصرف کنند که بهترین زمان مصرف بعد از صبحانه است.
* سه ماه قبل از بارداری اولین مشاوره را انجام دهید
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بهتر است در زمینه مراقبتهای بارداری ۳ ماه قبل از اقدام به باروری اولین مشاوره انجام شود بیان سابقه خانوادگی شخصی، بیماری در خانواده همسر و خود همسر، سابقه جراحیها، زمان قاعدگی، عدم عفونت دستگاه تناسلی نقش مؤثری دارد. همچنین این دوران زمان مناسبی برای غربالگری سرطانهای سینه و دهانه رحم است.
* سابقه واکسیناسیون قبل از باروری اهمیت دارد
رئیس انجمن متخصصان زنان و مامایی ایران اظهار داشت: یک آزمایش معمولی خون میتواند نقش مؤثری در پیشگیری از مشکلات زنان در دوران بارداری داشته باشد همچنین بهتر است آلودگی به برخی از ویروسها مانند هپاتیت، سابقه واکسیناسیون، مصرف داروها و حساسیتهای دارویی پرسیده شود و پس از تجویز فولیک اسید جدول بررسی قاعدگی نیز به مراجعه توصیه شود.
وی افزود: زمان مناسب برای مقاربت و نتیجه بارداری توصیه دیگری است که در این دوران اهمیت دارد چنانچه قاعدگی یک هفته به تعویق بیفتد فرد باید برای آزمایش باروری مراجعه کند پس از آن نیز پرونده کنترل بارداری تنظیم میشود که در هفته دوازدهم بارداری آزمایش خون و اولین غربالگری در این زمینه انجام خواهد شد که مربوط به اختلالات کروموزومی است.
* تهوع و استفراغ مختصر طبیعی است
این جراح و متخصص زنان تصریح کرد: تهوع، استفراغ مختصر، گاهی افت فشار خون و خواب آلودگی طبیعی است.
وی افزود: وزن بیمار نکته مهمی است که باید قبل، حین و بعد از دوران بارداری بررسی شود. توصیه میشود زنان از مصرف بیرویه غذاهای پرکالری بپرهیزند و برنامه غذایی شامل لبنیات به ویژه شیر، سبزیجات و پروتئین را تنظیم کنند ضمن آنکه تحرک نیز داشته باشند.
موسوی خاطرنشان کرد: در فردی با وزن طبیعی اضافه وزن ۷ تا ۱۰ کیلو در دوران بارداری ایدهآل محسوب میشود.
انتهای پیام/گ