به گزارش” صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا سرطان بیماری دردناکی که از تکثیر غیر طبیعی سلول های بدن شروع می شود، این روزها در کشور ما روز به روز در حال افزایش است و یکی از رایج ترین این سرطان ها، سرطان معده یا دستگاه گوارش است که بیشترین مرگ و میر ناشی از سرطان در ایران را شامل می شود که عوامل مختلفی سبب بروز این نوع سرطان عنوان شده است.
سرطان دستگاه گوارش به عنوان شایع ترین نوع این بیماری به حساب می آید و تنها عاملی که موجب بروز این بیماری می شود، نوع تغذیه افراد است. از یک سو این سرطان به دلیل رژیم تغذیه و از سوی دیگر نیز به خاطر کودهای شیمیایی است که در مواد غذایی، میوه و سبزیجات استفاده می شود و تاثیر بسزایی در به وجود آمدن این بیماری در بدن انسان دارد.
در کنار این کودهای شیمیایی، سموم شیمیایی نیز در به وجود آمدن سرطان دستگاه گوارش تاثیر گذار است. چراکه شیوه استفاده از این سموم غیر استاندارد و میزان آن بیش از حد نیاز است. برای نمونه می توان به سموم استفاده شده برای میوه خیار اشاره کرد که بعد از اضافه کردن سم، باید ۱۵ روز صبر کرده و بعد میوه را برداشت کرد. این در شرایطی است که اغلب کشاورزان بلافاصله بعد از افزودن سم، این میوه را می چینند و همین مسئله موجب افزایش احتمال سرطان دستگاه گوارش می شود.
فست فودها نیز به دلیل بهره گیری از مواد نگه دارند، جزو دلایل اصلی ایجاد سرطان دستگاه گوارش هستند. استفاده از مواد نگه دارند نیکراتل که در غذاهای آماده بکار می رود، در بدن انسان رادیکال آزاد ایجاد کرده و به صورت گسترده نیز در مواد غذایی استفاده می شود.
البته با خبر شدیم یکی از نهادهای عالی تصمیم گیرنده در کشور، مصوبه ای برای عدم استفاده از کودهای شیمیایی و استفاده از کود ارگانیک را در دستور کار قرار داده است. این در حالی است که پیش از این نیز با توجه به خطرات و مضراتی که این کودها دارند، اقداماتی در زمینه تعلیق آن انجام گرفته بود، اما همچنان مشاهده می شود که در سطح وسیعی، کودهای شمیایی در مواد غذایی استفاده می شود.
در این میان نکته جالب توجه اینجاست که وزارت کشاورزی اصرار بسیاری برای استفاده از این کودها دارد. از سوی دیگر نیز سازمان محیط زیست به ریاست خانم ابتکار که این روزها بابت واردات بنزین های به اصطلاح پاک، تحت هجمه های سنگین رسانه ای و افکار عمومی قرار دارد، در ماجرای کودهای شیمیایی نه ورودی داشته و نه اقدام مناسبی در این زمینه ترتیب اثر داده است. از همین رو این سوال پدید می آید که چه کسی مسئولیت جان انسان ها رادر دولت یازدهم بر عهده دارد؟ از یک سو ماجرای بنزین های آلوده وارداتی و از سوی دیگر مصرف گسترده کودهای شیمیایی این روزها موجبات افزایش بیماری سرطان را فراهم ساخته و گویا قرار نیست اقدام مناسبی در این زمینه صورت پذیرد.
از سوی دیگر نیز شنیده می شود کودهای شیمیایی در حال آلوده کردن مجاری آب های زیرزمینی هستند. حتی در این باره گزارش هایی درباره ورود کودهای شیمیایی به آب شرب و یا آب دام ها در روستاها و شهرها نیز گزارش شده که دام های بسیاری را نیز تلف کرده است.
یکی دیگر از مضراتی که کودهای شیمیایی برای محیط زیست ایجاد می کند، از بین بردن باروری خاک است. کود وقتی شسته می شود وارد آب زیرزمینی می شود و در این مسیر ph خاک را تغییر می دهد و برای بازگرداندن ph خاک به وضعیت قبلی، نیاز به گوگرد پاشی در حد وسیع و با هزینه های هنگفت است.
بنابراین می توان گفت ماجرای کودهای شیمیایی بیش از آنکه به وزارت کشاورزی مرتبط باشد، باید در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گیرد. حال باید منتظر ماند و دید که آیا رئیس سازمان محیط زیست پس از خروج از بحران بنزین های وارداتی و آلودگی هوا، سراغی از روند مخرب این کودهای شیمیایی می گیرد یا خیر.
انتهای پیام/ق