به گزارش ” صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، تاریخ ثابت کرده هر زمان که در جمهوری اسلامی ایران افرادی به دنبال سازش و مذاکره و دور هم نشستن برای حل مشکلات با دنیای غرب بوده، نه تنها موفقیتی کسب نشده بلکه ضررهای زیادی را بر پیکره اقتصاد ایران وارد کردهاند.
دنیای غرب و استکبار باعث شده تا ایران اسلامی از حقوق حقه خود برخوردار نشود و گاها سختی هایی را به دنبال عدم پذیرش زورگویی مستکبران متحمل شود.
مشکل اصلی غرب و نظام استکبار با ایران بر سر ازرش ها و اصول پایه ای انقلاب است. آن ها با نظام اسلامی و مفاهیم آن مشکل دارند و به همین منظور با زیرکی تمام هربار به روشهای مختلف، فشارهای ناجوانمردانه ای را برملت ایران تحمیل کرده اند.
تحریم ها چه به صورت یکجانبه و چه چند جانبه از زمان انقلاب اسلامی ایران، هسته اصلی سیاست ایالات متحده در قبال ایران بوده است. باراک اوباما، رئیس جمهور کنونی آمریکا، زمانی که برای نخستین بار وارد کاخ سفید شد، تاکید کرد قصد دارد سیاست تعامل با ایران را دنبال کند. اما در دور نخست ریاست جمهوری وی، سخت ترین تحریم های تاریخ آمریکا علیه ایران اعمال شد.
استراتژی تحریم، رشد اقتصادی و صنعتی ایران را کاهش داده ، سرمایه گذاری های خارجی را محدود کرده ، ریال را ضعیف کرده، نرخ تورم را چند برابر کرده و تولید و صادرات نفت و گاز را کاهش داده است.
هنگامی که بحث مذاکرات از سوی دولت مطرح شد، بسیاری از صاحب نظران نسبت به این نظر واکنش نشان داده و عده ای موافقت و برخی دیگر مخالفت خود را اعلام کردند. فارغ از درست بودن و نبودن این کار دیدیم که با گذشت مدتی از توافق موج جدیدی از تحریم ها علیه ملت و برخی اشخاص حقیقی و حقوقی شکل گرفت. البته مسئولان آمریکایی گفتند که این تحریم ها در دوران قبل از توافق مربوط بوده اما واقعیت امر چیز دیگری است.
بعد از توافقات بعدی در وین و ژنو، ایران در راستای تعهدات خود اقدام به اعتماد سازی کرد که این امر باعث شد تا فضای بین الملل به نفع ایران هدایت شود و دست پنهان ۱+۵ برای همگان آشکار شود. اما در این بین با وجود اعتماد سازی صورت گرفته دشمن بیش از پیش جلو آمد و گمان کرد که جمهوری اسلامی در مقابل آنان تسلیم شده است. البته علی رغم تذکرات دلسوزان و منتقدان درباه اصلاح روش مذاکره و تغییر در مواضع ایران نسبت به ۱+۵، همچنان این مذاکرات ادامه دارد و با وجود تلاش های بسیار هنوز توافق جامع و نهایی حاصل نشده است.
حس نیاز به مذاکره و آشتی با کدخدا در برخی مسئولان باعث شد تا دشمن پی ببرد که انگار ما در واقع نیاز به برقراری رابطه با آنها داریم در حالی که این گونه نیست. همین مسئله موجب شده تا امریکا و دیگر همپیمانانش در نهایت فشارهای بیشتری را بر ایران وارد کنند.
اخیرا نیز امریکا ۹ شخص و نهاد دیگر رابه لیست تحریم های ایران اضافه کرد که باز هم این اقدام دلیلی بر عداوت و خودبرتربینی آمریکا و دیگر همراهانش دارد.
در اقدام دیگری که با هماهنگی اتاق فکر در پشت پرده صورت گرفت عربستان با آمریکا بر سر قیمت نفت سازش کرد که متاسفانه باز هم ایران در این بین ضرر کرد.
در بازارهای جهانی نفت به ۸۶ دلار برای هر بشکه یعنی به کمترین میزان در ۴ سال اخیر رسید و دلیل این موضوع، افزایش تولید و عرضه نفت توسط عربستان سعودی اعلام شده است.
برخی معتقدند که عربستان در این کارش دچار اشتباه محاسباتی شده است. با این حال، به نظر میرسد که قیمت نفت از این هم پایینتر برود. دو کشور عمده تولیدکننده نفت، یعنی آمریکا با تولید ۱۲ میلیون بشکه در روز و عربستان با بیش از ۱۰ میلیون بشکه، خود را از قبل برای این وضعیت آماده کردهاند. این میزان تولید، بسیار بیشتر از نیاز بازار است و بشکههای اضافی همینطور دارد تزریق میشود.
با وجود ادامه این وضعیت نابهسامان، عربستان همچنان به کارش ادامه میدهد.
اما به زعم بسیاری از کارشناسان امور بین الملل جنبه سیاسی این کار بیشتر تلقی شده و به نظر میآید این حرکت به منظور فشار بر ایران در مذاکرات و همچنین زمین گیر کردن اقتصاد ایران صورت گرفته است.
چنانچه ایران بتواند برخی تحریمهای نفتی مربوط به صادرات را بردارد و در بخش پالایش و صادرات نفت جذب سرمایه کند، قادر خواهد بود که بخش بزرگی از بازار را به دست بگیرد. .عربستان که این را میداند، میخواهد رقبا را از بازار خارج کند و لذا این کشور به دنبال آن است که روسیه و ایران در بازار نفت و در کوتاهمدت، منفعت و سود اقتصادی یا سیاسی به دست نیاورند.
البته در صورتی که قیمتها همینطور به روند نزولی خود ادامه دهند، عربستان هم پول هنگفتی از دست میدهد. در عین حال، این کشور پول اضافی زیادی برای هزینه کردن دارد، بنابراین از ضربه احتمالی نزول قیمتها دستکم برای چند ماه یا حتی یک سال در امان خواهد بود.
به هر حال این اقدام در شرایط کنونی توجیهی جز یک اقدام سیاسی برای تضعیف ایران ندارد.
مشخص است که نظام استکبار در طول ۳۵ سال انقلاب حتی یک بار هم به منفعت ایران توجه نکرده و همواره از هیچ تلاشی برای زمین گیر کردن انقلاب اسلامی دریغ نکرده است. نه تنها آمریکا و عربستان بلکه دیگر کشورهایی که چشم دیدن پیشرفت های ایران را ندارند، هیچ گاه بر سر میز مذاکره سود و منفعت ایران را در نظر نخواهند گرفت.
باید توجه داشت که قیام امام راحل علیه نظام ستمشاهی بر اساس ادبیات مقاومت و ایستادگی بود و بر همین اساس نیز انقلاب ما پا گرفت.
ما نیز همچون معمار کبیر انقلاب اهل سازش با سواستفاده گران از اعتماد ملت، و مستکبران زورگو نیستیم و این پیام ملت ایران و رهبری انقلاب است. مسئولان امر باید با تکیه بر توان داخل و اقتدار درونی اهدافشان را پیش ببرند.
اقتصاد مقاومتی، تکیه بر توان داخل، افزایش تولید، اقتدار و پیشرفت نظامی و توسعه علمی بدون شک بهترین ابزار برای قدرتمند تر شدن جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل است کما این که در حال حاضر ایران به قدرت بزرگی در طول این ۳۵ سال در منطقه خاورمیانه تبدیل شده و بساری از کشورها آرزوی ارتباط با آن را دارند و لذا مسئولان باید هوشیار بوده و از ظرفیت داخل کشور بهره ببرند.
انتهای پیام/