به گزارش “ صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در جریان بازی نفتی اخیر عربستان سعودی ردپای آمریکا به روشنی قابل مشاهده است.
هفت ماه پیش از سقوط قیمت نفت، آوریل ۲۰۱۴، روزنامه «براودا» روسیه در سر مقاله خود به خبر مهمی اشاره کرد؛ این روزنامه نوشت: اوباما در سفر ابتدای سال ۲۰۱۴ خود به عربستان از ریاض خواسته بود طی گامهای هماهنگ با واشنگتن از قیمت نفت برای ضربه زدن به اقتصاد روسیه استفاده کند.
کاهش کم سابقه قیمت نفت در بازار جهانی، تبعات خطرناک اقتصادی برای فعالان اقتصادی در آمریکا، از جمله تولیدکنندگان داخلی، به دنبال داشته است؛ اما با این همه کاخ سفید تا کنون در قبال این رفتار عربستان سعودی سکوت اختیار کرده است.
دیدار، جان کری، وزیر خارجه آمریکا با ملک عبدالله
پادشاه عربستان سعودی در ماه سپتامبر ۲۰۱۴ ملاقات محرمانهای داشت که متعاقب آن کاهش قیمت نفت و اصرار سعودیها بر کاهش ندادن میزان تولید به وقوع پیوست.
توطئه آمریکا و عربستان سعودی، قیمت نفت را ــ در مقایسه با بیشترین میزان آن در ماه ژوئن ــ تقریباً به نصف کاهش داده است.
دستکاری قیمت نفت توسط آمریکا و عربستان سعودی، با هدف بیثبات کردن اوضاع اقتصادی دولتهای مخالف سیاست های آمریکا صورت گرفته است. البته هدف اصلی در این میان، دولت روسیه است، دولتی که مهمترین تهدید برای تسلط هژمونیک آمریکا بر جهان محسوب میشود.
کاهش شدید قیمت نفت، اگرچه ممکن است اهداف سیاسی و اقتصادی عربستان سعودی را در کوتاه مدت تأمین کند، اما بدون تردید تبعات زیانبار سیاسی و اقتصادی را در طولانی مدت برای این کشور به همراه خواهد داشت.
عربستان سعودی یک بازی خطرناک را شروع کرده است. شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد ایران و روسیه تحت فشارهای اقتصادی، رفتارهای خود را تغییر دهند. همچنین این سیاست عربستان ممکن است نتیجه معکوس بدهد و ایران و روسیه را در مقابله با این کشور جدی تر کند.
سعودیها نه می خواهند و نه میتوانند به بازی کاهش نفت در طولانی مدت ادامه دهند. استفاده از اهرمهای اقتصادی در بازیهای سیاسی اصولاً عمر طولانی ندارد و بازیگران نمیتوانند از برگ برندههای خود برای یک دوره طولانی مدت استفاده کنند.
قطعا متضرر ترین کشور در این بحران قیمت نفت عربستان بوده و این موضوع را روحانی در آخرین سخنرانی خود اعلام کرد که با واکنش ها و گلایههای زیادی از سوی مقامات عربستانی مواجه شد.
انتهای پیام/