به گزارش ” صبح رابر “ حجت الاسلام عبدالحسین خسرو پناه رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و از اساتید و پژوهشگران فلسفه دین در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا به تبیین نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی پرداخت و اظهار داشت: این نامه در واقع یک حرکت ایجابی در برابر حرکت سلبی جریان اسلام ستیزی در جهان غرب بود. این اسلام ستیزی در غرب به این دلیل آغاز شده که اسلام گرایی افزایش یافته است. وقتی سیاستمداران و جریان های تند غرب مشاهده کردند که در اروپا و آمریکا گرایش های شدیدی به اسلام صورت می گیرد، کلیساها تعطیل و تبدیل به مساجد شدند و مساجد افزایش پیدا کردند، یک حرکت سلبی به نام اسلام ستیزی را آغاز کردند.
این استاد حوزه علمیه قم به تحرکات صورت گرفته در جهت اسلام ستیزی اشاره کرد و گفت: ساختن فیلم های هالیوودی و رسانه های مختلف و همین اقدام اخیر نشریه شارلی ابدو، راه های مختلفی بودند که در این مسیر سلبی، غرب در پیش گرفت.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری با همان تدبیر همیشگی، نه تنها یک حرکت سلبی انجام ندادند بلکه حتی سیاستمداران را نیز مورد خطاب خود قرار ندادند و در یک حرکت ایجابی نسلی را مخاطب نامه خود قرار دادند که آینده غرب در اختیار آنهاست.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه به لحن آگاهی دهنده این نامه اشاره کرد و افزود: نامه رهبری جوانان غربی را آگاه ساخت که “مراقب باشید اسلامی که آن را به صورت منفی به شما نشان می دهند، خودتان آن را شناخته و با این دین آشنا شوید. ما اصرار نداریم آنچه ما می گوییم را بپذیرید، خودتان بروید با استفاده از منابع دست اول و قرآن، شناخت دقیقی از اسلام پیدا کنید.” این نامه و این لحن صحبت حرکتی ایجابی بود که می تواند در مسیر گسترش اسلام گرایی مفید و موثر باشد.
وی در خصوص میزان تاثیرگذاری نامه رهبر انقلاب در بین جوانان غربی، اظهار داشت: طبق گزارش های رسیده، با اینکه شبکه هایی مانند گوگل رسمی از میزان جستجو و مراجعه جوانان غربی درخصوص نامه رهبر معظم انقلاب، اجازه ارائه آمار نمی دهد اما گزارشی که از منابع مختلف وجود دارد نشان می دهد جوانان غربی این نامه را مطالعه کرده و بخش قابل توجهی از آنها به این نامه توجه پیدا کردند.
این پژوهشگر فلسفه دین همچنین توصیه ای به پژوهشگران دینی و دغدغه مندان در خصوص مسائل اسلام داشت و گفت: نباید نامه ارسال شده توسط مقام معظم رهبری را پایان یافته تلقی کنیم. باید کارهای جدید در این زمینه صورت گیرد. جریان دغدغه مند به اسلام باید تلاش کنند تا اسلام ناب و آموزه های قرآن را به زبان های مختلف اروپایی ترجمه کنند. الان جوانان اروپا منتظر محتوا هستند. متدولوژی راه را مقام معظم رهبری در این نامه نشان داده اند اما محتوای مباحث را باید برای جوانان غرب تبیین کرد.
خسرو پناه در بخش پایانی اظهارات خود عنوان کرد: الان وقت این است که آموزه هایی از قرآن، سیره پیامبر(ص) را به زبان های مختلف اروپایی به خصوص زبان انگلیسی ترجمه کرده و به مخاطبانی که از طریق این نامه احساس تشنگی کردند رفع عطش کنند.