به گزارش”صبح رابر”
استیون لندمن
۱۴ ژوئن انتخابات ریاست جمهوری ایران بود. در تاریخ
۳ آگوست حسن روحانی بهطور رسمی ریاست جمهوری خود را جشن خواهد گرفت. او هفتمین رئیسجمهور ایران است و با چالشهای فراوانی مواجه است. به بخشی از این چالشها در زیر اشاره میشود:
سیاست آمریکا بدون تغییر باقی میماند و تغییر حکومت در ایران اولویت سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران است و پر واضح است واشنگتن دولتهای مستقل را تحمل نخواهد کرد. انتخاب روحانی سیاست خصمانه غرب را تغییر نخواهد داد و آمریکا و همپیمانانش همچنان در تلاش خواهند بود به هر نحوی به وحدت و یگانگی و همچنین قدرت و تاثیر بسزای ایران در منطقه آسیب بزنند. کاخ سفید در بیانیهای تنها به یک تبریک کوتاه بسنده کرد و این در جهان سیاست بیاحترامی محسوب میشود که البته این نیز گواهی دیگر از سیاست دیرینه ضدایرانی آمریکاست و تنها نشاندهنده خشم واشنگتن از حمایت مردم از جمهوری اسلامی و بلاتکلیفی برابر ایران است. در بیانیه کاخ سفید گفته شده است: ما بیانیه اعلام شده توسط دولت جمهوری اسلامی ایران را که در آن حجتالاسلام دکتر حسن روحانی برنده انتخابات ریاستجمهوری ایران شده است را دیدهایم و به رای مردم ایران احترام میگذاریم و مشارکت آنها را در روند سیاسی کشورشان تبریک میگوییم. آمریکا در این بیانیه انتخابات ایران را در عدم شفافیت، سانسور رسانهها و یک محیط امنیتی تهدیدآمیز بیان میکند که این موضوع نیز با توجه به رویکرد دولتهای غربی نسبت به مواضع بر حق جمهوری اسلامی ایران امری واضح و قابل پیشبینی بود. رسانههای آمریکا و انگلیس و همچنین سایتهای خبری دولت اسرائیل نیز پیش از انتخابات، این انتخابات را محکوم و مملو از تقلب عنوان کرده بودند و با پیامهای مختلف در تلاش بودند از حضور مردم پای صندوقهای رای جلوگیری کنند و اکنون عکسالعمل آنها نسبت به حضور اکثریت مردم در یک انتخابات مردمی و پرشور رشته افکار خصمانه آنها را از هم گسیخته است. چندی پیش از انتخابات، رسانههای مخالف جمهوری اسلامی بهطور گسترده و شبانهروزی در همه بخشهای خبری خطاب به مردم ایران از آنها خواسته بودند انتخابات را تحریم کنند و در آن شرکت نکنند و البته از تلاشهای آمریکا و اسرائیل در این باره هم باید یادی کرد …
زیرا سالانه مبالغ هنگفتی از مالیات آمریکاییها غیر از هزینههای جنگ در کشورهای مختلف و هزینه نگهداری از پایگاههای نظامی و زندانهای پنهانی و عملیاتهای تروریستی، صرف تبلیغات علیه جمهوری اسلامی ایران میشود که با حضور میلیونی مردم ایران در انتخابات، تمام این هزینهها و تلاشها بینتیجه ماند. اوباما تاکنون انتخاب روحانی به مقام ریاستجمهوری ایران را تبریک نگفته است که قطعا از وی چنین خواسته شده و هیچ بیانیه عمومی در این باره صادر نشده و حتی تماس تلفنی جهت تبریک نیز برقرار نشده است. اگر واشنگتن به دنبال بهبود روابط بینالمللی با ایران بود این زمان بهترین فرصت برای آغاز سرفصلی مشترک از همکاری و حل مشکلات منطقهای بود ولی هیچ پیشنهادی جهت از سرگیری روابط ارائه نشده و مسائل مانند گذشته همچنان
ادامه دارد. انتخابات در ایران باز، آزاد و عادلانه است. ایرانیان برندگان و بازندگان را انتخاب میکنند و انتخاب آنها مورد احترام قرار میگیرد. این دقیقا چیزی است که در آمریکا با باندبازیهای فراوان و جهتگیری به سمت منافع افراد ثروتمند دیده نمیشود.
رسانههای ایران در گزارشات و خبرها اطلاعات مورد نیاز مردم را جهت شناختن کاندیداها با احساس مسؤولیت به آنها ارائه میدهند و این در حالی است که رسانههای آمریکایی در خدمت منافع شرکتهای بزرگ و امپریالیستی بوده و اطلاعات غلط و تحریف شده را به گونهای سانسور شده و مدیریت شده جایگزین اخبار حقیقی میکنند. در واقع انتخاب یک مسؤول در آمریکا به معنای تعظیم کردن به خواستههای واشنگتن است در حالی که ایرانیان چنین چیزی را بشدت رد میکنند و خواستار احترام به استقلالشان هستند و البته آنها سزاوار این احترام هستند. واشنگتن تنها یک چیز میخواهد و آن هم سرسپردگی ایران است. این راهی است که آمریکا سالها خود را در آن گم کرده است و در پی فرآیند تسلط جهانی دست به هر اقدامی میزند که این موضوع صلح جهانی و بشریت را تهدید میکند. اسرائیل هم هیچ تفاوتی با آمریکا ندارد و قطعا تهدیدی بزرگ برای صلح جهانی است و همانگونه که انتظار میرفت واکنش نشان داد. سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل گفت: رئیسجمهور منتخب ایران با رد صلاحیت و حذف داوطلبانی که با بینش افراطی مطابقت نداشتند انتخاب شده است و ایران پس از انتخابات با عملکردهایش در زمینه هستهای مورد قضاوت قرار خواهد گرفت. اسرائیل بهعنوان تنها دارنده غیرمجاز کلاهکهای هستهای در منطقه از ایران میخواهد برنامه صلحآمیز هستهای خود را متوقف کند. نتانیاهو که معمولا به تندرو بودن مشهور است درخواست اعمال فشار بیشتر و بیامان روی ایران را از رهبران کشورهای غربی دارد و میگوید: ما خودمان را نباید گول بزنیم و جامعه بینالمللی نباید با افکار واهی و پوچ وسوسه شود و نباید فشار بر ایران درباره برنامه هستهای تضعیف شود. هرچه فشار بر ایران بیشتر شود شانس متوقف کردن برنامه هستهای ایران بیشتر خواهد شد، برنامه هستهای ایران به هر طریقی باید متوقف شود. پیام نتانیاهو هیچ ابهامی بر جای نمیگذارد و ثابت میکند تروریسم دولتی، سیاست رسمی اسرائیل است و روند انتخابات آن هم مشروعیت ندارد، زیرا رایدهندگان گزینههای بسیار کمی برای انتخاب دارند. افراطگرایان ایدئولوژیک سردمداران اسرائیل هستند و دورویی و ریاکاری جایگزین دموکراسی شده و جالب اینجاست که اقتدار انتخابشدگان نیز همانند گیاهانی در گلدان است و همه فرمانبردار سیاستهای پنهانی هستند.
*نویسنده نشریه وترنز تودی
و گرداننده یک شبکه رادیویی در شیکاگو
ترجمه: ایمان کیهانفرد