به گزارش ” صبح رابر“به نقل از دفاع پرس، رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۶ اسفند سال گذشته در دیدار مسئولان و دستاندرکاران حماسهی فرهنگی راهیان نور کشور، ابتکار بازدید از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس را یک ابتکار الهی و انقلابیِ بسیار شایسته در جهت شناساندن اجزاء برجستهی حادثهی بزرگ و تاریخی دفاع مقدس به مردم و نسل جوان کشور خواندند و تأکید کردند: «فراموشی» و «تحریف» دو آسیب و خطر بزرگی است که در کمین هر حادثه بزرگ تاریخی قرار دارد و نخبگان، فرزانگان و دستاندرکاران عرصهی دفاع مقدس، با شناساندن دقیق این ذخیره و گنجینهی فرهنگی، اجازه ندهند این حماسه دستخوش فراموشی و تحریف بشود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به آثار مکتوب و هنری فراوانِ منتشر شده در حوزهی دفاع مقدس، خاطرنشان کردند: دفاع مقدس همانند یک تابلوی عظیم و بسیار باشکوهی است که هرچه بیننده به اصل حادثه نزدیک میشود و درباره اجزاء و ترکیب آن تعمق بیشتری میکند به ابعاد جدید و شگرف بیشتری دست مییابد.
ایشان مبنای توصیهی امام راحل به عموم مردم و مسئولان درخصوص ضرورت مطالعه نامهها و وصیتنامههای شهدا را همین واقعیت دانستند و افزودند: وصیتنامهی شهدا دریچهای برای فهم حالات معنوی رزمندگانی است که قادر به انجام کارهای بزرگ و پیروزی در صحنههایی شدند که با معادلات مادی و نظامی معمول دنیا قابل محاسبه نیست.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به تبیین دو آسیب عمدهی پیش روی حوادث بزرگ دنیا پرداختند.
«فراموشی» بدلیل تکرار نکردن جزئیات حوادث بزرگ، اولین آسیب مورد اشارهی رهبر معظم انقلاب بود.
ایشان در این بخش به مسئلهی فلسطین اشاره و خاطرنشان کردند: امروز نظام سلطه تلاش میکند با همین ترفند، حادثهی کمنظیرِِ بیرونراندن مردم بومی شهرها و روستاها از کشور فلسطین به تدریج کمرنگ و فراموش شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی زندهماندن مسئلهی فلسطین در طول این سالها به رغم همه توطئههای جبهه استکبار را مرهون «انقلاب اسلامی و فریادهای خالصانهی امام خمینی» دانستند و گفتند: نباید اجازه داد حادثهی عظیم دفاع مقدس نیز دستخوش فراموشی شود.
ایشان «تحریف» و «تغییر ماهیت» را دومین آسیبی دانستند که حوادث بزرگ در معرض آن قرار دارند.
حضرت آیتالله خامنهای اصل حادثه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را نیز در معرض آسیب تحریف دانستند و گفتند: معنی ندارد که برخی از آثار فرهنگی و هنری که به نام دفاع مقدس تولید میشود و یا همایشهایی که برگزار میگردد در تعارض با ماهیت و اصل این حرکت عظیم باشد.
رهبر انقلاب اسلامی اردوهای راهیان نور و بازدید از مناطق عملیاتی را یک سنت حسنه به منظور پیشگیری از دو آسیب «فراموشی» و «تحریف» خواندند و افزودند: باید از برخی حوادثی که گاهی در این اردوها پیش میآید جلوگیری کرد اما اینگونه حوادث نباید بهانهای برای زیر سؤال بردن اصل این حرکت بزرگ و مفید شود.
ایشان تصریح کردند: نکته اصلی و کلیدی در اردوهای راهیان نور، ایجاد زمینه برای «زیارت با معرفت» است.
حضرت آیتالله خامنهای یک ابزار فراهمکردن زمینهی «زیارت با معرفت» را تولید جزوههایی به عنوان شناسنامهی مناطق جنگی و عملیاتهای دفاع مقدس برشمردند و افزودند: کتابهای بسیار خوبی در حوزه دفاع مقدس نوشته شده که قابلیت تبدیل شدن به فیلمهای جذاب را دارد و همچنین تمام مناطق جنگی و هر یک از عملیاتهای دفاع مقدس نیز میتواند دستمایه تولید آثاری فاخر قرار گیرد.
«ضرورت فعال نگه داشتن مجموعههای مردمی»، «تداوم سفرهای دسته جمعی» و «انتخاب راویانی که روزهای حساس و سرنوشت ساز دفاع مقدس را از نزدیک درک کرده اند»، توصیههای دیگر رهبر انقلاب به دست اندرکاران برگزاری اردوهای راهیان بود.
در ابتدای این دیدار سردار بهمن کارگر رئیس ستاد مرکزی راهیان نور، گزارشی از اقدامات و برنامههای این ستاد بیان کرد.
انتهای پیام/