پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

9:03:47 - یکشنبه 16 فروردین 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
جنجال ورود زنان به ورزشگاه دوباره به راه افتاد/ معاون وزیر ورزش:طرح حضور زنان در ورزشگاه تأیید شد/ وزارت کشور: تکذیب می‌کنیم
ه نظر می رسد رسانه‌های اپوزیسیون بیش از زنان ایرانی مشتاق هستند که درب ورزشگاه‌ها به روی زنان باز شود؛ اما بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان باید زیر ساخت های اجتماعی و شرعی برای این امر تأمین و فراهم شود تا از بروز مشکلات بعدی در این مسئله جلوگیری شود.

به گزارش” صبح رابر” به نقل از  خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، حضور زنان در ورزشگاه ها چند سالی است که به یکی از بحث برانگیزترین مسایل اجتماعی در کشور تبدیل شده است. به تازگی و به دنبال جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه دوازده هزار نفری آزادی برای تماشای بازی های تیم ملی والیبال ایران در لیگ جهانی، موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها بار دیگر در فضای عمومی و رسانه ای مطرح شده است.

پس از آنکه ممانعت از حضور زنان برای تماشای مسابقه های والیبال با اعتراض «شهیندخت مولاوردی» معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده رو به رو شد، «حسن روحانی» رییس جمهوری دستور پیگیری و بررسی این موضوع را صادر کرد.

البته این موضوع با واکنش برخی از کارشناسان دینی مواجه شد که در این راستا حجت الاسلام سید محمد باقر علم الهدی، استاد حوزه علمیه قائم(عج) چیذر  گفت: بعضی ورزش‌ها نیز هستند که حضور زنان در ورزشگاه به عنوان تماشاچی موردی ندارد، مانند ورزش‌های رزمی که ورزشکاران از نوع پوشش مناسبی برخوردار هستند و جَو سالن ورزشی به گونه‌ای آرام است. اما متأسفانه در بیشتر ورزشگاه‌ها به علت کمبود نظارت و کنترل مناسب و نبود استانداردهای لازم، جایگاه مناسبی برای حضور خانواده‌ها نیست.

وی در ادامه گفت: ما باید به قدری فرهنگ‌سازی کنیم که تماشاچی ای که در ورزشگاه حاضر می‌شود بتواند به احساسات خود فائق آید و تحت تأثیر اعمال تیم‌های مورد علاقه خود قرار نگیرند و رفتارهای پرخاشگرانه و دور از نزاکت انجام ندهد. با برقراری یک جَو آرام می‌توانیم مکان مناسب و مطلوبی برای حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها ایجاد کرد.

 

باید گفت که حفظ شأن و کرامت زنان از جمله اصول اولیه مورد توجه مسئولین نظام است و چنانچه هر مسأله‌ای باعث خدشه‌دار شدن کرامت و جایگاه رفیع زن در جامعه شود بایستی با رویکردی منطقی و مستدل با آن برخورد کرد که این به منزله فراهم کردن شرایط لازم برای کمال و رشد معنوی زن و در نتیجه آن خانواده و جامعه است و با این دست موضوعات به این مهمی نمی‌توان با ساده انگاری، یکجانبه نگری و رویکردی لیبرالی برخورد کرد.

 

لاله افتخاری یکی از نمایندگان مجلس درباره حضور زنان در ورزشگاه ضمن مخالفت با این موضوع گفت: در کشور مساله های بسیار مهم تری در حوزه ی زنان وجود دارد که باید تمرکز مسوولان و مردم بر روی آن ها گذاشته شود. وی در توصیف این مشکل ها به موضوع هایی نظیر ماده ی ۲۲۷ برنامه ی پنجم توسعه در خصوص سلامت و امنیت کودکان، ماده ی ۲۳۰ در خصوص زنان و خانواده، بحث بیمه ی زنان خانه دار و تاکید رهبری بر توجه به خانه داری به عنوان یک شغل، بحث های مربوط به مرخصی های زایمان خانم ها که قرار بود دولت در خصوص آن اقدام هایی را انجام دهد و … اشاره کرد.

«فاطمه رهبر» هم به عنوان یکی از نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی مخالفت و موافقت با این مساله را وابسته به متغیرهای مختلف دانست و گفت: در برخی از ورزشگاه های ما شرایط خاصی وجود دارد و ما قادر نیستیم در مورد همه ی ورزشگاه ها نظری یکسان دهیم. برای مثال در خصوص ورزشگاه های فوتبال، به دلیل بزرگی، زیادی جمعیت، فضای خاص حاکم بر این محیط که معمولا مردانه است، سردادن شعارها و دشنام هایی که شنیدن آن ها شایسته ی خانم ها نیست و …، حضور بانوان در این شرایط به صلاح نیست و من فکر می کنم حتی خود آن ها هم از حضور در این مکان ها اجتناب می کنند. البته درخصوص ورزشگاه های مربوط به ورزش هایی نظیر کشتی، وزنه برداری، شنا و …، حضور خانم ها از نظر شرعی و عرفی به هیچ وجه درست نیست.

عضو فراکسیون زنان و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه گفت: ولی در برخی از ورزش ها مثل والیبال، بسکتبال، تنیس روی میز و ورزش هایی که در مجموعه های کوچک تر که کنترل را راحت تر کرده و فضای حاکم بر آن ها سالم تر است، با رعایت ضابطه های درست می توان حق همه ی قشرهای جامعه برای تماشای این بازی ها را در نظر گرفت.

 

روز گذشته رسانه های اپوزیسیون به طور هم زمان دوباره بحث حضور زنان در ورزشگاه ها را زنده کرده و اعلام کردندکه شورای امنیت کشور طرح حضور زنان در ورزشگاه را تأیید کرده است.

این رسانه ها با انتشار خبری از خبرگزاری دولتی ایرنا، اعلام کردند: معاون وزیر ورزش و جوانان ایران خبر داد که «شورای امنیت کشور» طرح پیشنهادی این وزارتخانه برای حضور زنان در «سالن‌های ورزشی» برای تماشای مسابقات «برخی رشته‌های ورزشی» را تائید کرده و این طرح در سال جاری اجرایی می‌شود.

این در حالی بود که عبدالحمید احمدی در گفت و گویی با ایرنا از تایید طرح پیشنهادی این وزاتخانه برای حضور خانم ها وخانواده ها در سالن های ورزشی ازسوی شورای امنیت کشور در اواخر سال گذشته خبر داده و گفته بود که این طرح امسال اجرایی می شود.

وی همچنین در ادامه واکنش ها به این خبر گفته بود: این طرح سال گذشته از سوی وزارت ورزش و جوانان به شورای امنیت کشور ارائه شده و مورد تایید اولیه قرارگرفته و امید می رود به زودی به تایید نهایی رسیده و برای اجرا به وزارت ورزش و سایر نهادها ابلاغ شود.

اما چند ساعت پس از انتشار گفتگوی ایرنا با عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزیر ورزش و جوانان درباره طرح حضور خانم‌ها و خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها در شورای امنیت ملی و اجرایی شدن آن در سال ۹۴، وزارت کشور آن را تکذیب کرد.

دین پرست رئیس مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور در گقتگو با خبرنگار این پایگاه با تکذیب خبر منتشره روز جاری در برخی از رسانه ها با مضمون تایید طرح حضور بانوان و خانواده ها در سالن های ورزشی از سوی شورای امنیت کشور اعلام کرد : شورای امنیت کشور در خصوص حضور بانوان در سالن‌های ورزشی مصوبه ای نداشته است.


دین پرست اظهار امیدواری کرد رسانه ها در انعکاس اخبار مربوط به حوزه های مختلف وزارت کشور از جمله شورای امنیت کشور منحصراً از مجاری رسمی اطلاع رسانی این وزارتخانه از جمله پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور استفاده نمایند.

با این حال مولاوردی در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه‌ها در گفت و گو با روزنامه شرق گفت: نمی‌توان برای تمام ورزش‌ها حکم کلی صادر کرد، درحال‌حاضر ورود زنان به سالن‌های ورزشی شامل شنا، بوکس و فوتبال نمی‌شود، اما شامل والیبال، هندبال، بسکتبال، تنیس و… می‌شود. ورزش‌ها طبقه‌بندی شده و ملاحظات مختلف در نظر گرفته شده است. پس از بررسی فراوان، این نتیجه حاصل شد که ورود زنان به ورزشگاه‌ها هیچ اشکالی از نظر شرعی ندارد و باید سازوکار لازم برای حضور زنان فراهم شود.

مولاوردی برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها عبارت «فعلا قدم‌به‌قدم باید جلو برویم» را به کار برده و گفت: طبق برنامه‌ای که قبلا اعلام شده بود، کمیته مشترکی با وزارت ورزش‌وجوانان برگزار شد و قرار شد تا نتایج و پیشنهادات آن جلسه به شورایعالی امنیت‌ملی ارسال شود و تصمیم‌گیری نهایی در آنجا صورت گرفت.

 

به نظر می رسد رسانه‌های اپوزیسیون بیش از زنان ایرانی مشتاق هستند که درب ورزشگاه‌ها به روی زنان باز شود؛ اما بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان باید زیر ساخت های اجتماعی و شرعی برای این امر تأمین و فراهم شود تا از بروز مشکلات بعدی در این مسئله جلوگیری شود.

انتهای پیام/

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب