پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

19:41:33 - چهارشنبه 26 فروردین 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
قاتلی که به راحتی در کنار خیابان به فروش می رسد
اگر چه ناس خودش به شکل وحشتناکی اوضاع دهان و دندان را به هم می‌ریزد و عامل اصلی سرطان مری و معده است اما مهم‌ترین هراسی که از این ماده وجود دارد، وابستگی است که این ماده به مخدرهای سنگین‌تر و قوی‌تر ایجاد می‌کند.

به گزارش ” صبح رابر” به نقل از بوتیا ،  چند روز پیش یکی از مخاطبان بوتیا ویدئویی را برای ما ارسال کرد که در آن نشان داده می شد که ماده ناس آزادانه در یکی از میادین شهر کرمان به فروش می رسد.


  دانلود

اگر گشتی در میدان مشتاق کرمان بزنید ، افرادی را می بینید که بر روی بساطشان بسته های کوچکی حاوی مواد سبز رنگ دارند و یا بسته های سبزی را به فروش می رسانند که بر روی آن حروف BT به رنگ قرمز و زرد نوشته شده است.

این بسته های ۵۰ تا ۳۰۰ تومانی که به عنوان خوشبوکننده دهان نیز به فروس می رسند، ماده محرک ناس هستد.

اگر به خیابان هم نگاه کنید بسته های ناسهای مصرف شده پیاده رو را کثیف کرده اند و حتی در اماکن تاریخی نیز ناسهای استفاده شده توسط رهگذران با پرتاب آب دهان به سقف و دیوار چسبانده اند و این جای درد است! به قول فردوسی جهان سر به سر حکمت و عبرت است چرا زین میان سهم ما غفلت است.

ناس چیست؟

ناس که برگرفته از کلمه نسوار است در اصل نوعی تنباکوی کوبیده شده و مخلوط با کمی آهک است که متشکل از نیتروز آمین های اختصاصی تنباکو به عنوان عمده ترین عامل سرطانها ، نیکل ، کادمیوم، پولونیم۲۱۰،نیتراتها ، آرسنیک ، کروم، هیدرالازین و استالدئید می باشد.

botia-v

این ماده در اصل جویدنی در طی سالیان متوالی به ماده ای غیر تدخینی و پرمصرف تبدیل شد. ناس را  در جلو دهان میان لب و دندان میریزند و اقلام دیگر آن مانند پن پرک در دستمال کاغذی ریخته می شود و بالای لب گذاشته می شود که بتدریج حالت کاذب نشاط آوری به فرد می دهد.

ناس بیشتر در افغانستان کشت میشود و مردم مناطق ایران، بیشتر مناطق افغانستان و پاکستان و قسمتهایی از هند، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان از نسوار استفاده میکنند . در سوئد و نروژ از آنجاکه استعمال دخانیات در اماکن عمومی منع قانونی دارد مصرف ناس رواج یافته است.

فواید و عوارض ناس

دکتر غلام بارانی،‌ روان‌پزشک با اشاره به این‌که ناس نوعی محرک است و موجب افزایش توان کاری فرد می‌شود،‌ گفت: ناس مثل ماده مخدر شیشه یا هرویین نیست که موجب توهم، هذیان و یا عامل خطر باشد و تنها عامل تحرک محسوب می‌شود.

اما حمید اسماعیلی، پزشک درمان اعتیاد اظهار کرد: مصرف ناس عوارضی مانند افزایش ضربان قلب، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماری‌هایی چون سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارسایی‌های کلیوی و بروز بیماری‌های اخلاقی را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: اعتیاد به ناس در اوایل مصرف موجب نشاط و شادی می‌شود اما پس از مدتی اثر نشاط آور خود را از دست داده و فرد مجبور می‌شود که به مواد مخدرهای قوی‌تر مانند شیشه و هروئین روی آورد.

عضو انجمن متخصصان گوارش کشور نیز معتقد است: مصرف ماده مخدر ناس سرطان‌‌های دستگاه گوارش فوقانی از جمله سرطان مری را به دنبال دارد.

 

ورود یک میهمان ناخوانده به ایران

مردم استان همزمان با ورود اتباع بیگانه با ماده‌ آشنا شدند. در ابتدا این ماده مورد توجه مردم ایران قرار نگرفت و حتی از مصرف آن توسط افاغنه مشمئز می شدند اما این روزها ناس با نام‌های زیبایی از جمله ملوان زبل یا ناس خارجی در برخی معابر عرضه می‌شود.

با فردی که ناس می فروشد صحبتی کردم و آماری خواستم مبنی براینکه مصرف کنندگانتان چه کسانی هستند.گفت:از تمامی اقشارچه زن و چه مرد خرید ناس دارند و استفاده می کنند از کارگر گرفته تا دانشجو.

ولی نکته تکان دهنده اش این حرف است که اگر روزانه ۱۰۰۰ پاکت فروش ناسمان باشد ۸۰۰ تای آن توسط ایرانیها و تنها ۲۰۰ تای آن را افغانها می خرند .

به گفته کارشناسان اجتماعی این روزها یکی از مهمترین جبهه‌هایی که دشمن سعی دارد در آن به جامعه ضربه وارد کند بحث مواد مخدر است در این راستا افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی یکی از مهمترین سیاست‌های دشمن است.

در سال‌های اخیر مصرف مواد مخدر صنعتی به دلیل آسان بودن مصرف و عدم آگاهی خانواده‌ها موج خزنده به خود گرفته و به سادگی جوانان به قربانیان اصلی این مواد توهم‌ زا تبدیل شدند.

چرا از عرضه ناس جلوگیری نمی شود

شرایط قانونی عرضه ناس و بلاتکلیفی هویت آن که ناس مخدر است یا محرک، آسیبی جدی به شمار می‌آید.

مقامات انتظامی کرمان بارها با اشاره به اینکه ناس جزو مواد مخدر نیست، گفته اند به همین دلیل نیروی انتظامی نمی‌تواند در این زمینه وارد شده و اقدام به جمع‌آوری آن کند و ما تنها در مواردی می‌توانیم از ورود ناس به استان جلوگیری کنیم که به عنوان قاچاق کالامحسوب شود و یا مردم شکایت کنند.

به نظر می رسد متولیان امر بهداشت ، باید در خصوص برخورد با این ماده ورود پیدا کنند.

 

 

بر چسب ها:
تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب