به گزارش” صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، اجرای نظام رتبهبندی معلمان این روزها تب و تاب جدیدی را در بین فرهنگیان ایجاد کرده است و همه برآنند که آیا با اجرای این رتبهبندی تغییراتی در هویت گمشده معلمان در جامعه اتفاق خواهد افتاد و آیا معلمان نیز هم ردیف با دیگر مشاغل جامعه از حق و حقوق یکسانی برخوردار خواهند بود؟
اما موضوع اصلی رتبهبندی معلمان در زمان وزارت حمیدرضا حاجی بابایی مطرح و پیگیری شد و در تاریخ دوم تیرماه ۱۳۹۲ بود که وی از تصویب نظام رتبهبندی حرفهای معلمان در هیئت وزیران خبر داد و از آن تاریخ به بعد کار تدوین این رتبهبندی آغاز شد و در نهایت کتابچه جزئیات این نظام منتشر شد.
در همین راستا، حمیدرضا حاجیبابایی وزیر سابق آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی، گفت: زمانی که در سال ۹۰ سند تحول بنیادین را رونمایی کردیم، تهیه ۳ سند را شروع کردیم که یکی از آنها تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان بود که اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه سند دوم برنامه درسی ملی بود، افزود: سند برنامه درسی ملی کل قوانین حاکم بر کتابها و کلاسها را شامل میشود که این سند نیز مصوب شده و در اختیار مسئولان قرار گرفته است.
حاجیبابایی سند سوم را نظام رتبهبندی معلمان اعلام کرد و ادامه داد: در سال ۱۳۹۱ جلسهای سه جانبه در مشهد با حضور آموزش و پرورش، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و این مأموریت در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفت که کار تحقیقاتی کند و نظام رتبهبندی معلمان را بنویسد.
وی اضافه کرد: بنده مسئولیت این کار گروه را برعهده گرفتم و حدود یک سال طول کشید که با همکاری برخی از فرهنگیان، نظام رتبهبندی معلمان تدوین شد.
وی افزود: بر این اساس ۴ رتبه شامل مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم را تعریف کردیم تا معلم با هر سابقهای که دارد متناظر با همردیف خودش در دانشگاه، حداقل ۸۰ درصد حقوق را دریافت کند.
اگرچه این موضوعی که از زبان وزیر سابق آموزش و پرورش شنیده میشود کاملاًمنطقی و به نفع معلمان بوده است؛ اما آنچه که امروز از سوی هیئت وزیران ابلاغ شده با آن تفاوتهای بسیاری دارد.
در روزهای پایانی سال ۱۳۹۳ بود که کلیات نظام رتبهبندی معلمان مجدداً و با تغییراتی اساسی در هیئت وزیران به تصویب رسید که با تصویب این طرح در اوایل اردیبهشت سال جاری، تناقضات آن با طرح اولیه آشکار شد.
محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور چندی پیش با تأکید بر قانون مدیریت خدمات کشوری گفت: «دولت علاوه بر تخصیص کامل اعتبارات مصوب به آموزش و پرورش برای اجرای نظام رتبهبندی معلمان در سال ۹۴ مبلغ یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان و برای سال ۹۵ سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است ولی با این وجود ما معتقدیم برای ارتقای سطح معیشت معلمان در کنار اجرای این طرح مهم باید به دنبال منابع جدید باشیم و این آمادگی وجود دارد که با گشایش در امور، بتوان اعتبارات ویژهای را برای آموزش و پرورش تخصیص داد تا مشکلات این نهاد را تا حد ممکن کاهش دهد.»
محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ و در گفتوگو با فارس در خصوص رتبهبندی معلمان و دریافت حقوق بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری گفت: اکنون نظام هماهنگ حقوق و مزایا در قانون خدمات کشور داریم اما به باور من آن نظام به نظر میرسد کارایی خود را از دست داده است و حداقل برای فرهنگیان نمیشود از آن استفاده کرد.
وزیر سابق آموزش و پرورش در همین راستا تصریح کرد: بنده معتقدم اول باید حقوق معلمان براساس قانون مدیریت خدمات کشوری تکمیل شود یعنی آن تفاوتها و تبعیضها برطرف شود سپس نظام رتبهبندی اجرا شود.
وی افزود: در بعضی مواقع گفته شده است که برای کسب امتیاز در نظام رتبهبندی، معلمان باید به دنبال مقاله و… باشند در حالی که اصلاً این طور نیست چرا که در دانشگاه نیز تعداد کمی از اساتید دانشگاه، استاد تمام میشوند.
حاجی بابایی اضافه کرد: ما ۴ رتبه اعلام کردهایم و تمام معلمان از مدرک کاردانی به بالا، «مربی معلم» خواهند شد و حقوقشان مطابق با هم ردیف آنها در دانشگاه اعمال میشود.
وزیر سابق آموزش و پرورش گفت: بر این اساس اگر معلمی بخواهد استاد یار شود باید مراحلی را طی کند و ما در مراحل بسیار بالا اعلام کردهایم که باید ۲ مقاله داشته باشد که آن هم منظورمان مقاله علمی که از آن تولید علم شود، نیست. بلکه باید مقالاتی در رابطه با تدریس و کار آموزش و پرورش باشد.
وی در پایان تصریح کرد: ما میگوییم تا روزی که معلم را کارمند میدانید مشکل حل نمیشود و اگر می خواهیم آموزش و پرورش، آموزش و پرورش باشد و در کشور حرکت قوی و قدرتمند داشته باشد معلمان ما باید در کنار اساتید هیأت علمی، پژوهشگران و فناوران دیده شوند.
با توجه به اینکه هنوز جزئیات جدید نظام رتبهبندی معلمان توسط آموزش و پرورش اعلام و منتشر نشده است، لذا متن قبلی نظام رتبهبندی معلمان که در دولت گذشته تهیه و منتشر شده بود برای مطالعه معلمان و فرهنگیان منتشر میشود.
در مقدمه این طرح آمده است: در اجرای راهبردهای نقشه جامع علمی کشور مبنی بر بالا بردن توان مدیریت منابع انسانی و ارتقای صلاحیت علمی و حرفهای و منزلت اجتماعی و در جهت اجرای راهکارهای تخصصی و حرفهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مبنی بر استقرار نظام بخش و تعیین مکانهای ارزیابی و ارتقای مرتبه (نظام رتبهبندی علمی و تربیتی معلمان و تقویت انگیزه ارتقای شغلی در معلمان) براساس معیار اسلامی و بهینه سازی نظام پرداختها مبتنی بر شایستگیها و براساس رویکرد رقابتی طرح نظام رتبهبندی معلمان پیشنهاد میشود.
انتهای پیام