به گزارش ” صبح رابر“بعثت پیامبر اکرم (ص)۲۷ رجب سال ۳۰ عامالفیل سرآغاز راهی شد تا انسان از شرک، بی عدالتی، تبعیض، جهل و فساد بیرون آمده و به سوی توحید، معنویت، عدالت و کرامت حرکت کند.
بعثت پیامبر اکرم (ص) بی گمان نقطه عطفی نه در محدوده شبه جزیره عربستان و برای مسلمانان که در تاریخ بشریت محسوب میشود که خط سیر کمال و تعالی انسان را روشن نمود. انفجار نور و ظهور همه ارزش ها در صحنه حیات بشر.
آغاز رسالت پیامبر خاتم و نزول قرآن کریم به معنای تبیین تمام اهداف پیامبران و کتابهای آسمانی، و اجرای آن اهداف به طور کامل بود که این امر بر دوش کاملترین انسانها یعنی پیامبر اسلام نهاده شده بود. لذا بعثت تنها طلیعه تشعشع اسلام نبود بلکه سرآغاز تبلور شخصیت عظیم پیامبر نیز بود. بعثت یعنی تثبیت توحید ناب در تمام ابعادش، تثبیت وحی الهی و نبوّت. بعثت یعنی برقراری عدالت فردی و اجتماعی، و پیکار با هرگونه ظلم، تبعیض و بهره کشیهای ظالمانه. بعثت یعنی برافراشتن پرچم حقّ در همه نقاط جهان، و واژگون سازی پرچمهای باطل. بعثت یعنی همان عروه الوثقی نجات و پیروزی که به تعبیر قرآن در دو چیز خلاصه میشود: تکفیر طاغوت و ایمان به خدای بزرگ، بسم الله الرحمن الرحیم
” لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ )بقره۲۵۶) “.
اعمال شب و روز مبعث نیز در ادامه می خوانید :
بنا بر روایات وارد شده از ائمه اطهار (ع)،شب مبعث از شبهای متبرکه است و برای آن اعمالی ذکر شده است که برپایی دوازده رکعت نماز و در هر رکعت حمد و سورهاى از سورههاى کوچک از اعمال عید مبعث محسوب میشود، برگزاری نمازهای دو رکعتی که پس از هر دو رکعت بعد از سلام، هفت مرتبه سوره حمد، هفت مرتبه مُعَوَّذَتَیْن، و سورههای توحید و قُلْ یا اَیُّها الْکافِرُونَ هر کدام هفت مرتبه، و سوره قدر و آیهالکرسى هر کدام را هفت بسیار توصیه شده است.
همچنین انجام غسل در این شب مستحب بوده و زیارت حضرت امیرالمؤمنین (ع) توصیه شده است، عید مبعث از جمله اعیاد عظیم است که حضرت محمد (ص) در آن روز به رسالت برگزیده شده است.
روزه یکی دیگر از اعمال عید مبعث محسوب میشود و ثواب روزه گرفتن در این روز برابر با روزه هفتاد سال است،فرستادن صلوات بر محمد و آل محمد و خواندن زیارت حضرت محمد (ص) و حضرت امیرالمؤمنین(ع) در این روز نیز توصیه شده است.
عید مبعث بر پایه باورهای اسلامی، روزی است که حضرت محمد (ص)، پیامبر اسلام، در غار حرا، توسط جبرئیل و از سوی خدا به پیامبری مبعوث شد، او مامور شد تا با چند خداپرستی و بتپرستی مبارزه کرده و خداپرستی و توحید را رواج دهد.
پیامبر گرامی اسلام(ص) در این زمان چهل سال داشت و در مکه زندگی میکرد، آن حضرت در روز ۲۷ رجب عامالفیل، سال ۱۳ پیش از هجرت پیامبر اسلام مبعوث شد.
دعایى از امام کاظم(ع): وقتى امام(ع) روز ۲۷ رجب سال ۱۷۹ هجرى از مدینه به سوى بغداد حرکت دادند، این دعا را خواندند: «یا مَنْ اَمَرَ بِالْعَفْوِ وَالتَّجاوُزِ، وَضَمَّنَ نَفْسَهُ الْعَفْوَ وَالتَّجاوُزَ، یا مَنْ عَفى وَتَجاوَزَ، اُعْفُ عَنّى وَتَجاوَزْ یا کَریمُ، اَللّهُمَّ وَقَدْ اَکْدَى الطَّلَبُ، وَاَعْیَتِ الْحیلَهُ وَالْمَذْهَبُ، وَدَرَسَتِ الاْمالُ، وَانْقَطَعَ الرَّجآءُ اِلاَّ مِنْکَ، وَحْدَکَ لا شَریکَ لَکَ».
انتهای پیام /