به گزارش “ صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا چندی است ریزگردها از شمال و شمالغرب وارد کشور شده و هوای چندین استان را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. فاجعه ریزگردها مطمنا در آینده بیشتر قابل لمس خواهد بود چرا که بوجود آمدن خشکسالی در برخی از استانها این موضوع را به یک موضوع جدید تبدیل می کند.
مسئله مهم تر از ریزگردها، توجه مسئولین مربوطه به این موضوع است. سازمان محیط زیست به عنوان مسئول اصلی باید دید جدی تر به این مسئله داشته باشد اما متاسفانه هنوز نظارت مناسبی به این پرونده دیده نشده است.
ریزگردها ارمغان از بین رفتن ۱۱ هزار هکتار باغ در طی ۳۰ سال گذشته
به طور مثال ریزگردها و تغییرات آب و هوایی شهر قم فاجعه زیست محیطی در شرایط خشکسالی است که می توان گفت بخش بزرگی از آن به از بین رفتن ۱۱ هزار هکتار باغ طی ۳۰ سال اخیر در شهر قم برمی گردد و حل این معضل نیازمند همکاری تمامی دستگاه های مرتبط است.از بین رفتن ۱۱ هزار هکتار باغ طی ۳۰ سال اخیر در شهر قم و خشک سالی پانزده ساله کشورمان تنها گوشه ای از فاجعه زیست محیطی و تغییرات آب و هوایی است که این روزها صحبت از آن در محافل رسمی و غیر رسمی می شود اما به نظر می رسد کسی این فاجعه را باور ندارد و نسبت به این مسئله هیچگونه احساس خطری نمی کند.
نفس شهر آران و بیدگل بند آمده است
از سویی دیگر چند وقتی است مردم شهرستان آران و بیدگل روزهای خود را با هجوم ریزگردها و گرد و غبار سپری می کنند. مشکلی که با توجه به بی توجهی رسانه های محلی و به پیرو آن سکوت مسئولان نگرانی های مردم را بیش از پیش نمایان کرده، به گونه ای که صحبت پیرامون ریزگردها و حواشی مربوط به آن نقل مجالس شده است و نگرانی بابت حال و آینده مهمان این روزهای شهر جز دغدغه های مردم به حساب می آید.
هفته پُر گرد و خاک محیط زیست در کُردستان/بی ابتکاری «ابتکار» در حل پدیده ریزگردها
کُردستان هم امسال در هفته محیط زیست، هفته پُر گرد و خاکی را تجربه می کند، هفته ای که در آن کُردستانی ها به جای تنفس هوای پاک باید گرد و خاک کشورهای عربی را در تمامی دقایق زندگی خود حس کنند.
سنندج امسال وضعیت مناسبی از لحاظ منابع آبی ندارد و به گفته رئیس مجمع نمایندگان کُردستان، ذخیره سد قشلاق تا ابتدای تابستان می تواند آب شرب سنندج را تامین کند. علاوه بر این بحران، ورود مستمر ریزگردها از کشورهای عربی به آسمان سنندج، مشکلات سنندج را دوچندان کرده است.
ریزگردهای میهمان در آسمان همدان باعث تشدید آسم و بیماری های قلبی می شوند
همچنین در روزهای اخیر نخستین پایتخت تاریخ و تمدن ایزان زمین شاهد گرد و غباری به همراه ریزگردهای میهمان از کشورهای همسایه بود که چند روزی بر فراز شهر ماندگار شده است.
قراگوزلو کارشناس مسائل بهداشتیاظهار کرد: قرار گرفتن در معرض ریزگردها به طور خاص باعث مشکلات تنفسی و ریوی و در مواردی بیماری های قلبی عروقی به خصوص در کودکان و سالمندان می شود.
وی افزود: ریزگردها همراه با خود، سوزش چشم، بینی، گلو و حتی بیحالی را برای شهروندان به ارمغان می آورند.
هجوم ریزگردها زندگی را در شهرستان ریگان مختل کرد
چندی پیش نیز وزش توفان با سرعت بالا و افزایش میزانآلودگی در هوای منطقه، باعث شده تا تردد افراد در خیابانها و کوچهها تا حد بسیار زیادی کاهش یابد .
گلستان در تهدید میهمان ناخوانده
از روز جمعه هم که گرما، آن روی خود را به گلستانیها نشان داد و دماسنج هواشناسی دمای ۴۵ درجه سانتیگراد را مشخص کرد، میشد حدس زد که این پایان کار نیست و گزارش هواشناسی هم تایید کرد که هفتهای گرم در انتظار این خطه شمالی است.
حال به این هوای گرم، غبار ریزگردها را اضافه کنید که این چند روز دامنه کوههای البرز در گلستان را فرا گرفته است و به گفته مدیر کل هواشناسی گلستان این مهمان ناخوانده از کشورعراق روانه گلستان شده است.
آلودگی ریزگردها ۱۰ برابر حد استاندارد در آذربایجان غربی
رییس اداره محیط زیست سردشت هم اخیرا اظهار کرد: شب گذشته میزان غلظت آلودگی ناشی از ورود ریزگردها به ۱۵۰۴ میکروگرم بر متر مکعب رسید که ۱۰ برابر حد استاندارد بوده و در این شرایط آلودگی هوای سردشت به حد بحرانی رسیده است.
کریم خضری افزود: برابر سنجش آلودگی هوا هم اکنون در سردشت به ۷۸۶ میکروگرم در متر مکعب تقلیل یافته است که توصیه می شود جانبازان شیمیایی، افراد دارای ناراحتی های قلبی و تنفسی، کودکان و کهنسالان تا شرایط عادی در هوای آزاد قرار نگیرند.
هجوم ریزگردها به آسمان البرز
ریزگردهای فرامنطقه ای بلای جان آسمان این روزهای آذربایجان شرقی