به گزارش ” صبح رابر” به نقل از “ زنان کویر ” چند سالی است که موضوع حضور بانوان در ورزشگاه ها در سایت ها و رسانه های خبری یکی از مهم ترین خبرهای این رسانه ها گردیده است و به عنوان یکی از بحث برانگیزترین مسایل اجتماعی در کشور تبدیل شده است. موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها تبدیل به مساله ای پیچیده شده است که از سوی مسئولین و خیلی از بانوان در حال مطالبه گری است.
عده ی زیادی «جو نامناسب» ورزشگاه ها را دلیل اصلی و مهمی برای عدم حضور بانوان در ورزشگاه ها می دانند در حالی که برخی در مقابل این تفکر ایستاده اند و معتقدند که زنان نیز حق برخورداری حضور در ورزشگاهها را دارند.
این بحثها و کشوقوسها، در فروردینماه امسال با خبری از طرف معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزیر ورزش و جوانان که اصلیترین عضو کارگروه بررسی این مسئله بود، بر سر زبانها افتاد. عبدالحمید احمدی از تأیید طرح پیشنهادی این وزاتخانه برای حضور زنان و خانوادهها در سالنهای ورزشی از سوی شورای امنیت کشور خبر داد ، اما دیری نگذشت که دینپرست؛ رییس مرکز اطلاعرسانی و امور بینالملل وزارت کشور اعلام کرد: شورای امنیت کشور در خصوص حضور بانوان در سالنهای ورزشی مصوبهای نداشته است.
شهیندخت مولاوردی، معاون زنان ریاستجمهوری در این باره در گفتوگو با «شرق» گفته است: نمیتوان برای تمام ورزشها حکم کلی صادر کرد، درحالحاضر ورود زنان به سالنهای ورزشی شامل شنا، بوکس و فوتبال نمیشود، اما شامل والیبال، هندبال، بسکتبال، تنیس و… میشود. ورزشها طبقهبندی شده و ملاحظات مختلف در نظر گرفته شده است. پس از بررسی فراوان، این نتیجه حاصل شد که ورود زنان به ورزشگاهها هیچ اشکالی از نظر شرعی ندارد و باید سازوکار لازم برای حضور زنان فراهم شود.” فعلا قدمبهقدم باید جلو برویم ” ؛ این عبارتی است که مولاوردی برای حضور زنان در ورزشگاهها به کار برده است.
این در حالی است که بسیاری از مراجع تقلید نظر مخالف خود را در این رابطه بیان داشته اند؛
حضرت آیت الله مکارم شیرازی :
جو حاکم در ورزش گاه ها برای حضور زنان مناسب نیست و شکی نیست که اختلاط جوانان وآزاد بودن آنها سرچشمه مشکلات زیادی از نظر اخلاقی و اجتماعی می شود؛ اضافه بر این در بعضی انواع ورزش، مردان پوشش مناسبی در برابر زنان ندارند؛ بنابراین لازم است از حضور در این برنامه ها خودداری کنند بخصوص اینکه این برنامه ها را از رسانه ها می توانند ببیند و حضور آنها ضرروتی ندارد.
حضرت آیت الله صافی :
اگر چه اینجانب مکرّر خطر اختلاط زن و مرد بیگانه و برنامههای مضرّهای را که مخالف عفاف و حجاب بانوان و موجب تغییر شخصیت اسلامی جامعه است تذکر داده و به همگان در مورد آثار و عواقب سوء گرایش به آداب غیر اسلامی غربی هشدار دادهام اکنون که مؤمنین در مورد حضور بانوان در ورزشگاههای کشور، سؤال و ابراز نگرانی مینمایند حسب الوظیفه حرمت نظر زن و مرد اجنبی را به بدن یکدیگر از نظر جمیع فقهای عظام اعلام مینمایم؛ علی هذا حضور بانوان در این گونه برنامهها خلاف شرع و تنازل ظاهر از مواضع اسلامی است.
انتظار از مسئولین محترم جمهوری اسلامی این است که با اعلام لغو این عنوان، نگرانیها را رفع و موجبات خشنودی قلب مقدس حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه را فراهم نمایند. (۱)
حضرت آیت الله علوی گرگانی :
به نظر ما حضور بانوان با توجه به برهنه بودن بخشی از بدن مردان حرام است ضمن اینکه این موضوع موجب بروز برخی مشکلات اخلاقی نیز خواهد شد و به دولت نیز تذکر داده شده است.
حضرت آیت الله گرامی :
حضور بانوان در وزرشگاه ها با توجه به اختلاط در جایگاه ها و رفت و آمد با مردها و اینکه نگاه ها احیانا به بدن های نیمه عریان ورزشکاران می افتد و عواقب خوب اخلاقی ندارد ، جایز نمی باشد
حضرت آیت الله نوری همدانی :
جائز نیست.
در آخرین خبر ها در ابطه با حضور بانوان در ورزشگاه ها یکشنبه هفدهم خرداد ماه ۹۴ سردار سعید منتظرالمهدی در اولین نشست سخنگوی نیروی انتظامی با اصحاب رسانه درباره حضور زنان در استادیومها گفته است : “هیچ ابلاغی برای حضور بانوان در استادیومها نداشتیم” و مرجع رسمی صدور مجوز وزارت کشور است و اگر ابلاغ شود ما امنیت آنان را تامین خواهیم کرد؛ به گفته وی، برای حضور بانوان در ورزشگاه ها سه هسته اصلی و تصمیم گیر وزارت ورزش، کشور و ناجا هستند .
اما موافقان و مخالفان این طرح چه می گویند؛
لاله افتخاری نماینده ی اصولگرای مجلس با حضور زنان در ورزشگاه ها مخالف است وی در گفتگو با “ زنان کویر ” گفته است؛ متاسفانه در این زمینه افراد غیر کارشناس ورود پیدا کرده اند در حالیکه باید این موضوع کارشناسی شود و ابعاد فقهی و تخصصی آن در نظر گرفته شود.
عضو کمیسیون فرهنگی به انجام کارهای کارشناسی تاکید کرده و بیان داشته است که معقول نیست زود تصمیم بگیریم و باید در جلسات مشترک و کمیته های تخصصی کار مورد بررسی قرار داده شده و همه جوانبش سنجیده گردد.
وی در این خصوص اشاره کرد که در حال حاضر نمی توان نظر قاطع داد چرا که باید ازجوانب مختلف از جمله امنیت و کرامت افراد مد نظر گرفته شود و امکاناتی که در ورزشگاه ها است با نوع محیط و نوع ورزشی سنجیده گردد و بعد تصمیم گیری شود.
از طرفی فخرالسادات محتشمی پور» فعال سیاسی اصلاح طلب از جمله موافقان حضور زنان در ورزشگاه هاست و آن را حق طبیعیِ خانم ها می داند.
این فعال حوزه ی زنان گفته است : از نظر قانونی تا جایی که من مطالعه کرده ام اشاره یی به ممنوعیت حضور خانم ها در ورزشگاه ها نشده است. این تنها یک اعمال سلیقه است که در دوره های مختلف نیز شاهد آن بوده ایم. در دوره ی اصلاحات بصورت مکرر در این خصوص صحبت شد و حتی برخی از مسوولانِ زن برای تماشای بازی ها به استادیوم ها رفتند. ولی در کمال تاسف این ماجرا هرگز جنبه ی عمومی پیدا نکرد.
مطالبه ی واقعی زنان چیست؟
فارغ از همه ی دغدغه های مسئولین و اظهار نظر ها پیرامون حضور بانوان در ورزشگاه ها به نظر می رسد بعضی از مسائل مهم که مطالبه گر اصلی آنان زنان و دختران جامعه هستند از دید مسئولین به فراموشی سپرده شده اند.
موضوعات و مشکلاتی همچون ماده ۲۲۷ برنامه پنجم توسعه در خصوص سلامت و امنیت زنان و کودکان، ماده ۲۳۰ در خصوص زنان و خانواده ، موضوعات مربوط به مرخصی های زایمان زنان کارمندو بسیاری از مشکلات دیگر جامعه زنان، که باید برای آن تدابیری اندیشیده شود. مسئله ی بیمه ی زنان خانه دار که به گفته ی فاطمه آلیا چیزی جز مصاحبه نبوده است و هرگز از سوی شهیندخت مولاوردی دارای وجهه ی عملی نداشته است و یا کاهش ساعات کاری زنان شاغل و … که در گیرو دار مسائل قانونی است و به فراموشی سپرده شده اند.
انتهای پیام/