پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

13:25:37 - پنجشنبه 28 خرداد 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
توصیه های بهداشتی در رابطه باطبخ زولبیا و بامیه
کارشناس گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با توجه به ضرورت رعایت مقررات بهداشتی جهت تامین بهداشت و ایمنی مواد غذایی و حفظ سلامت شهروندان و روزه داران گرامی در ماه مبارک رمضان لازم است .

به گزارش ” صبح رابر” به نقل از  آرمان کرمان؛  افسانه داورپناه  طی گفتگویی با خبر نگار ما اظهار داشت: با توجه به ضرورت رعایت مقررات بهداشتی جهت تامین بهداشت و ایمنی مواد غذایی و حفظ سلامت شهروندان و روزه داران گرامی در ماه مبارک رمضان لازم است متصدیان واحدهای صنفی کارگاه شیرنی پزی یا شیرینی فروشی ضمن رعایت ضوابط بهداشتی مربوط به آن صنف، نکات بهداشتی ذیل را رعایت نمایند.

وی گفت: بدیهی است در صورت گزارش موارد تخلف بهداشتی از سوی بازرسین بهداشت، طبق مقررات از ادامه فعالیت واحدهای مذکور ممانعت بعمل می آید.

کارشناس گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: تهیه کارت بهداشتی معتبر جهت کلیه متصدیان، مدیران و کارگران (موقت و دائم) و ارائه به بازرسین بهداشت در هنگام مراجعه الزامی است.

وی عنوان کرد:  رعایت بهداشت فردی کارکنان و نظافت مرتب محل کسب و شستشو و گندزدایی وسایل و ابزار کار و توجه به دستورات بهداشتی بازرسین الزامی است.

داورپناه ادامه داد: کلیه کارگران و متصدیان علاوه بر ملبس بودن به لباس کار و روپوش تمیز به رنگ روشن ، ملزم به استفاده از کلاه و دستکش نیز می باشند.

وی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت و شستشوی مرتب دست ها حین فعالیت، با آب و صابون و همچنین نصب صابون مایع در کنار دستشویی الزامی است، ابراز داشت: محل تولید و عرضه زولبیا و بامیه باید دارای شرایط مناسب ساختمانی مورد تایید مرکز بهداشت بوده ، تهویه‌کافی و مناسب داشته ، فرایند تهیه، تولید، پخت و فروش نباید در معابر عمومی و خارج از محیط کسب صورت گیرد.

کارشناس گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه چنین اذعان داشت: از مواد اولیه ( روغن، شکر، آرد، تخم‌مرغ ، ماست، آب، گلاب و زعفران ،نشاسته خشک) سالم و دارای مشخصات و مجوزهای بهداشتی لازم و با کیفیت مناسب استفاده شود و تخم‌مرغ بهداشتی نشان‌دار و دارای تاریخ مصرف باشد ضمنااز نشاسته تر به هیچ عنوان استفاده نگردد.

وی بیان کرد:  استفاده از رنگ‌های مصنوعی غیرمجاز در تهیه محصولات قنادی به عنوان زعفران یا به صورت تزئینات، تخلف و تقلب محسوب شده و  ممنوع است و علاوه بر توقیف محصولات، از طریق مراجع قضایی برخورد خواهد شد.
داورپناه افزود:  مواد اولیه و محصولات تولیدی در محلی خشک، خنک، سرپوشیده و بهداشتی نگهداری شود و مواد فاسدشدنی در یخچال و سردخانه که همواره دمای لازم را حفظ می نماید و تمیز و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد. نگهداری گردد، از قراردادن طولانی مدت روغن در مجاورت هوای آزاد نیز خودداری شود.

وی عنوان کرد: در تهیه‌ این محصول از روغن سرخ‌کردنی استفاده کرده و از حرارت بیش از حد که باعث تغییر رنگ، قهوه‌ای و سوخته شدن آن می گردد خودداری شود و در صورت تغییر رنگ روغن از فرایند تولید خارج شود. همچنین ذرات سوخته شده باقیمانده‌ از زولبیا و بامیه‌ای که قبلاً سرخ شده را سریعاً با صافی از روغن خارج کنند.

داورپناه با بیان اینکه  از ریخت و پاش زباله و پسمانده روغن سوخته در محل کار و معابر و خیابان ها  خودداری شود، تصریح کرد: روغن باقیمانده در ظرف‌های مخصوص سرخ‌کردن زولبیا و بامیه در انتهای طبخ باید بطور بهداشتی دفع شده و از مصرف مجدد آن در هرگونه محصول قنادی دیگر و هم‌چنین از برگرداندن روغن مصرف شده به روغن سالم اولیه خودداری شود.
وی ادامه داد: از قرار دادن زولبیا و بامیه در پشت شیشه و مجاورت نور خورشید خودداری شده و  برای جلوگیری از آلودگی محصولات در محل عرضه لازم است در ویترین محفوظ نگهداری شوند.

داورپناه باتاکید براینکه  استفاده از ظروف نامناسب از قبیل ظروف مسی در تهیه‌ی زولبیا و بامیه ممنوع می باشد، اظهار داشت: ابزار و وسایل کار بخصوص ظروف طبخ زولبیا و بامیه هر روز  بایدبعد از استفاده کاملاً شسته وگندزدایی شود.

کارشناس گروه بهداشت محیط با بیان اینکه جعبه‌های بسته بندی زولبیا و بامیه باید دارای پروانه‌ی بهداشتی و مهر استاندارد باشند و در شرایط بهداشتی نگهداری و آماده سازی گردند، ابراز داشت : هنگام بسته‌بندی و فروش زولبیا و بامیه در واحدهای صنفی شیرینی فروشی باید از انبرک استیل ضدزنگ و دستکش یکبار مصرف استفاده نمایند.

وی گفت: متصدیان کارگاه های قنادی از توزیع و عرضه محصولات زولبیا و بامیه به مشاغل فروشگاهی غیرمرتبط از قبیل خواربارفروشی ها، میوه فروشی ها و .. و همچنین بصورت دوره گردی خودداری نمایند.

داورپناه در پایان خاطرنشان کرد: هم استانی های گرامی می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی با شماره تلفن ۱۴۹۰تماس حاصل فرمایند.

انتهای پیام/

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب