پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

14:08:40 - پنجشنبه 4 تیر 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
شب ادراری کودکان تا ۵ سالگی عادی است
یک متخصص اطفال گفت: به شرط نبود عفونت ادراری و مشکلات کلیوی کودک، شب ادراری تا سن پنج سالگی پروسه عادی تلقی می‌شود و از ۱۸ ماه به بعد می‌توان نوزاد را برای تخلیه ادرار آموزش داد.

به گزارش” صبح رابر”  دکتر فاطمه طالبی در گفت‌وگو با خبرنگار سینا، درباره شب ادراری در کودکان گفت: به شرط نبود عفونت ادراری و مشکلات کلیوی در بدن کودک شب ادراری تا سن پنج سالگی پروسه عادی تلقی می‌شود و از ۱۸ ماه به بعد می‌توان نوزاد را برای تخلیه ادرار آموزش داد به این دلیل که کودک قدرت کنترل ادرار در این سن پیدا می‌کند.

وی با اشاره به این‌که برای آموزش تخلیه ادرار نباید کودک را تحت فشار قرار داد، ابراز کرد: برخی والدین از سن دو یا سه ماهگی کودک را سرپا می‌گیرند در صورتی که کارنادرستی است به این دلیل که سیستم مغزی کودک آمادگی لازم برای انجام این کار را ندارد.

این متخصص اطفال ضمن اشاره به این‌که شب ادراری در پسران بیشتر از دختران است، درباره نقش ژنتیک در این بیماری تاکید کرد: در برخی موارد با بررسی شب ادراری متوجه می‌شویم که این مسئله در اقوام نزدیک مانند دایی یا پدر نیز وجود داشته است.

نقش خواب‌ سنگین در شب ادراری کودک
طالبی ادامه داد: نوع تغذیه در کودکان شب ادرار بسیار مهم است؛ به این دلیل که حجم مثانه کودک کوچک است اگر کودک چای، شربت، میوه‌های خیلی آبدار مصرف کند نیاز به استفاده از سرویس بهداشتی دارد البته معمولا کودکان دارای شب ادراری خواب‌های سنگین دارند و نمی‌توانند شب هنگام بلند شوند و برای تخلیه ادرار اقدام کنند، پس با کمتر مصرف کردن مایعات مشکل شب ادراری کمتر می‌شود.

والدین برای برطرف شدن شب اداری کودکان وقت بگذارند
این متخصص اطفال در ادامه تاکید کرد: والدین در آخر شب کودک را بدون فشار وارد کردن و سختگیری به سرویس بهداشتی ببرند و بررسی کنند که معمولا کودک در چه ساعاتی دچار مشکل شب ادراری می‌شود پس در آن ساعت بیدار شوند و کودک را برای ادرار کردن ببرند به این شکل پس از مدتی کودک در آن ساعت بلند می‌شود و برای تخلیه به سرویس بهداشتی می‌رود که این کاری زمان‌بر است اما متاسفانه والدین معمولا حوصله انجام این کارها را ندارند.

مواد غذایی موثر بر شب ادراری
طالبی درباره غذای مناسب برای کودکان دارای شب ادراری گفت: شب‌ها به کودکان غذای با طبع سرد داده نشود به این دلیل که ممکن است این طبع سرد باعث شود فرد برای تخلیه ادرار نتواند از جایش بلند شود باید بدانیم که خوردن خیار، گوجه، برنج، ماست که طبع سردی دارند بر شب ادرای تاثیر گذار است.

وی درباره ایجاد شب ادراری پس از سن چهار سالی تاکید کرد: اگر کودکی بعد از ۱۸ ماهگی کنترل ادرار دارد اما پس از سن چهار سالی دچار شب ادراری می‌شود ممکن است موضوع عفونت ادراری یا عیب‌های سیستم ادراری در میان باشد البته بروز اضطراب و استرس نیز در این‌باره تاثیرگذار است.

این متخصص اطفال درباره روند درمان بیماری شب ادراری اظهار کرد: شرح حال کامل بیمار در درمان شب ادراری بسیار کمک کننده است؛ آزمایش ادرار به همراه کشت ادرار، انجام سونوگرافی حداقل بررسی‌هایی است که باید انجام شود در نهایت اگر مقاوم به درمان وجود داشته باشد حتما باید با همکاران فوق تخصص و یا روانپزشکان مشورت کنیم که این مجموعه اقدامات می‌توانند در درمان کمک کننده باشند و با حذف عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده برای درمان نتیجه خواهیم گرفت.

شرطی کردن کودک شب ادرار با تنظیم ساعت
این متخصص اطفال درباره راه‌های درمان بیماری شب ادراری گفت: برای درمان شب ادراری روش دارویی و غیر دارویی وجود دارد برای مثال با روش تنظیم ساعت، شرطی شدن کودک برای تخلیه ادرار انجام می‌شود.

برطرف شدن شب ادراری در کودک با درمان منظم شش ماهه

طالبی ادامه داد: گاهی ممکن است کودک دارای دیابت و یا بیماری دیگری باشد که با شب ادراری خود را نشان می‌دهد و اگر این مشکل درمان نشود، تا سنین جوانی ممکن است در فرد وجود داشته باشد که در این حالت استفاده از دارو به علاوه کنترل غذا بسیار مهم است، البته داروهای خوراکی و اسپری استفاده می‌شود که با مصرف درست، منظم و مداوم در طول شش ماه اثر بخشی به همراه دارد البته با ایجاد فشار روانی خانواده درمان این شب ادراری سخت‌تر خواهد شد.

خانواده فشار روانی وارد نکند
وی درباره عملکرد خانواده‌ها در مواجهه با کودک دارای شب ادراری گفت: به خانواده‌ها توصیه می‌شود که شب هنگام از مصرف خوراکی‌هایی مانند نوشابه، چای، میوه آبدار در مقابل کودک پرهیز کنند.

طالبی با اشاره به این‌که کودکی دارای شب ادراری به دلیل خیس بودن و بدبو بودن بدن بیش از هر کسی معذب است، اظهار کرد: در این باره والدین کودکان را آزار ندهند و حتی ممکن است برخی کودکان با والدین درگیر لفظی شوند، پس بهتر است که کودک لباس‌هایش را خودش تمیز کند تا متوجه زحمات این کار شود که در این زمینه باید سرویس بهداشتی در فاصله نزدیک از کودک باشد و این‌که کودک در شب هنگام به تماشای فیلم ترسناک ننشیند.

انتهای پیام/

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب