پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

7:13:24 - یکشنبه 8 شهریور 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
نوشتن آیات قرآنی بر روی سنگ قبرها هتک حرمت به قرآن است
قرآن کتاب آسمانی و مقدس ترین کتاب در بین مسلمانان و حتی غیر مسلمانان می باشد، کتابی آسمانی که به پیامبر خدا وحی شد و تمام آیات آن رحمت ومغفرت و آمرزش و درسی برای بهتر زیستن و بهتر مردن است.

به گزارش ” صبح رابر” به  نقل از ” آرمان کرمان” ؛ قرآن کتاب آسمانی و مقدس ترین کتاب در بین مسلمانان و حتی غیر مسلمانان می باشد، کتابی آسمانی که به پیامبر خدا وحی شد و تمام آیات آن رحمت ومغفرت و آمرزش و درسی برای بهتر زیستن و بهتر مردن است.

در این میان مسلمانان به این کتاب احترام زیادی قائل بوده و در مراسم مهم و رسمی خود با احترام تمام به ان تمسک می جویند و در آغاز زندگی و یا هر کار دیگری ابتدا به آیات آن توسل می کنند.

اما متاسفانه در نتیجه یک سنت غلط دیده می شود که در قبرستان ها و بر روی سنگ قبور مردگان آیه ای از آیات کلام الله مجید نوشته می شود که متاسفانه به دلیل غفلت و ناآگاهی درزمان رفت و آمد مورد هتک حرمت قرار گرفته و در بعضی مواقع دیده شده که آیات قرآن در زیر پای عابرین قرار گرفته است.

این امر که در نتیجه غفلت مسئولین و جهل عوام در قبرستان های مسلمانان اتفاق می افتد امری بسیار غم انگیز و باعث تاسف و تاثر برای همه مسلمانان است.

موضوعی که نمی توان به راحتی از کنار ان گذشت و بی احترامی به بزرگترین کتاب دینی مسلمانان محسوب می شود.

این اتفاق در قبور مطهر شهدا نیز اتفاق افتاده و بارها دیده شده است که آیات حک شده بر روی قبور مطهر شهدا در نتیجه جهل و غفلت عوام مورد بی احترامی قرار گرفته است.

در این میان نباید فراموش کرد که حک آیات قرانی بر روی سنگ قبرها در هر شرایط امری اشتباه است زیرا در زمان تجمع انسانی کنترل افراد برای اینکه از روی آیه قران عبور کنند امری سخت و حتی غیر ممکن به نظر می رسد.

این در حالی است که نوشتن آیات قران بر روی سنگ قبرها نیز هیچ توجیه عقلانی ندارد، در حالی که می توان همین آیات را بر روی تابلوهای بزرگ نوشته و بر بلندایی نصب کرد تا همگانی از ان استفاده کنند و ضرورتی برای نوشتن آیات قران بر روی سنگ قبرها احساس نمی شود.

احترام به قرآن

از نگاه قرآن برخی از امور، لایق احترام بوده و خداوند متعال این امور را خود، مورد احترام قرار داده­ و مقدس شمرده است؛ از جمله: احترام به کعبه، مسجد الحرام، مسجد اقصی، مقام ابراهیم و احترام به خود قرآن.

احترام به قرآن در آیات مختلفی اشاره شده که به طور کلی این آیات به دو گروه تقسیم می­شوند:آیاتی که قرآن را با عظمت و بزرگی یاد می­کنند و آیاتی که از آداب بزرگداشت قرآن سخن گفته و به صراحت، ضرورت حفظ حرمت آن را بیان می­کنند.

احترام به قران به حدی در دین مبین اسلام مورد تاکید و اهمیت قرار گرفته است که در احکام فرد ناپاک حق مس قران را ندارد و یکی از شرایط مس قران داشتن طهارت و گرفتن وضو است.

منظور از احترام به قرآن از همین باب بوده که عظمت قرآن را بزرگ شمرده و نسبت به آن، مسائلی را باید رعایت کنیم که در قبال دیگر کتابها مقید به رعایت این مسائل نیستیم.
در ضمن مراد از قرآن، تنها مجموع آن نیست؛ بلکه هر سوره و هر آیه از قرآن، در هر کجا نقل و ثبت شده باشد، جزو قرآن بوده و باید احترام آن رعایت شود.

نشانه دار کردن قبرها هیچ بهره ای برای صاحبان گورها ندارد

نشانه ‌دار کردن قبرها و ساختن بنا و سازه‌هایی با اشکال مختلف بر روی آن، همگی به خاطر شناسایی صاحبان قبر و ترغیب و آسان سازی حضور بستگان و دیگر مؤمنان در کنار قبرها و قرائت فاتحه و دعا و درخواست آمرزش برای مردگان است. آنچه در روایات اسلامی و کتاب‌های دعا به عنوان زیارت اهل قبور و حضور در مزارها مطرح شده، از همین باب است.

اما آنچه که در بیشتر قبرها، از سده‌های پیشین تاکنون مشترک است، وجود سنگ قبری است که مشخصات فرد داخل قبر (نام و نام خانوادگی، نام پدر، سال ولادت و وفات و…) را روی آن می‌نویسند.

بخش مهم و قابل توجهی از نوشته‌های مزارها و قبرهای مسلمانان، به ویژه در ایران، آیات قرآنی است. این آیات الهی که بیشتر درباره مرگ، فانی بودن حیات دنیایی، اهمیت زندگی اخروی و نیز توجه به خداوند بلند مرتبه، ازلی و ابدی بودن او و نام‌ها و صفات علیای اوست و بر روی سنگ‌ها حکاکی می‌شود، یا با خط خوش بر روی دیوار مزار نوشته می‌شود، بهره چندانی برای صاحبان گورها ندارد.

انتهای پیام/

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب