به گزارش “صبح رابر“، سجادی مسئول مبارزه با بیماری واگیردار در شهرستان رابر در خصوص وضعیت بیماری آنفلوانزا در رابر اظهار داشت : روزانه موارد مشکوک پیگیری می کنیم، روند مورد مشکوک روز به روز افزایش پیدا می کند .
وی ادامه داد: در شهرستان رابر نه بیمارستان داریم ، که بیماران را بستری کنیم و نه آزمایشگاه مجهزی که نمونه برداری را انجا م دهیم؛ در هر مورد بد حال، دچار عفونت شدید دستگاه تنفسی از طریق همکاران پیگیری و ارجاع به بیمارستان بافت می شود و نیز به بیمارستان افضلی پور کرمان انتقال می یابند.
سجادی در خصوص آموزش بمنظور کنترل و مهار گسترش بیماری افزود: از زمانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان وضعیت را زرد اعلام کردند، تمامی کارشناسان شروع به فعالیت هایی در امر آموزش و اطلاع رسانی جامعه چه از طریق جلسات و آموزش اطلاع رسانی درسطح کلیه مدارس رابر( ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان )، حداقل هر کارشناس با شروع مراسم صبحگاهی آموزش دادند.
وی در بحث آموزشی با اشاره به تهیه و توزیع پوسترهای آموزشی، چک لیست های بهداشتی در خصوص مسائل بهداشتی در مدارس، کلیه ادارات شهر و و اطلاع رسانی به مراکز روستایی شهرستان بیان کرد: در خیابان ماسک زدن تأثیر ندارد، واکسن از اوایل پاییززده می شود تا با این ویروس مقابله کند.
مسئول مبارزه با بیماری واگیردار گفت: آزمایشگاه ویروس شناسی در سطح شهرستان رابر و بافت نیست و بیمارستانی هم نداریم که موارد مشکوک را بستری کنیم ، روزانه آمار را به روابط عمومی دانشگاه گزارش می دهیم.
سجادی بابیان اینکه دیروز ۳۰مورد آنفلوانزای قطعی شناسایی شده و موارد مشکوک زیاد است، تصریح کرد: ۶۰۰یا ۷۰۰ نفر دربیمارستان بستری شده اند، اکثریت مرخص شدند و ۱۰۰ نفری بستری اند.
وی ادامه داد: مراکز اسکر ، هنزا و خود رابر چون مرکز شهرستان کثرت بیماری در این مراکز بیشتر گزارش داده شده است.
این مسئول با بیان اینکه همه آموزش و علائم راههای انتقال و پیشگیری راجع به این بیماری می دانند، افزود: بیشترین راه انتقال این بیماری ترشح تنفسی، چه از طریق سرفه و عطسه کردن و چه از طریق اشیاعی که آلوده می شوند است ، و فاصله که با افراد رعایت نشود مستقیما ترشح صورت گیرد، افراد بیمار تا حد امکان از حضور در مکان های پر تجمع خوداری کنند.
سجادی عنوان کرد: فوت ۳۰ نفر در استان کرمان، هر کدام دارای یک مورد زمینه ای داشتند چه ناراحتی قلبی ، تنفسی، کلیه ای و یا اینکه سرطان داشتند ، مسن بودند و سیستم ایمنی بدنشان ضعیف بوده، سؤء تغذیه داشتند همه اینها سبب می شود فرد تحمل بیماری نداشته باشد و منجر به مرگ شود .
این مسئول بیماری واگیردار،افزود: اگر خطر بیماری را احساس کردیم در مراکز که کثرت بیماری زیاد است، ماسک بزنم، فاصله یک متری را رعایت شود، در خیابان و ماشین نیازی به ماسک نیست، ماسک زدن فقط برای بیمار و کسانی که ملاقات با بیمار دارند مثل بیمارستان افضلی پور که بیماران بستری شدند ، و ماسک برای عموم توصیه نمی کنیم .
وی موضوع مهم را بحث خود مراقبتی خود مردم دانست و تصریح کرد: اگر مردم رعایت نکنند؛ هیچ کس هیچ کار نمی تواند کند بخصوص بیماران، اگر لازم است در منزل تحت مراقبت قرار گیرد رفت آمدها را محدود کند و فردی که مراقب بیماراست باید ماسک بزند، در بحث شستشو ی دست ها برای کلیه افراد چه در محل کار، مدرسه و هر جای که جابه جا می شوند بخصوص قبل از اینکه می خواهند غذا بخورد؛ دست ها را بشویند .
سجادی نیز به مورد مشکوکی که در مرکز اسکر بود اشاره کرد و گفت: تاکنون هیچ مورد فوتی به علت بیماری آنفلوانزا از بیمارستان افضلی پور کرمان از این شهرستان گزارش نشده است .
انتهای پیام /