به گزارش ” صبح رابر”، به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیتالله سید احمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه مشهد مقدس در جوار بارگاه منور رضوی اظهار داشت: کلام ما در خطبه نخست تبیین انسان الگویی قرآن بر اساس تفسیر آیات شریفه سوره انسان بود و به آیهای رسیدیم که محور تفسیر آن شامل دو بخش است و سخن امروز درباره بخش نخست این آیه سوره انسان است.
وی گفت: ذات مقدس پروردگار ابرار را از شر روز محشر کاملاً مصون ساخته است، مقصود از شر روز محشر عذاب خدا در روز محشر نیست زیرا ابرار و انسانهای الگویی قرآن شامل امیرالمومنین(ع) و فاطمه زهرا(س) و حسنین(ع) کاملاً معصوم هستند و عذاب خدا شامل اینها نمیشود، وحشت اینها در روز محشر، وحشت از قهر خداوند و از غضب و نارضایتی ذات مقدس پروردگار است.
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ابرار و انسان الگویی خدا از قهر روز قیامت مصون هستند، وقایت با دفع تفاوت دارد، زمانی جریانی متوجه یک انسان میشود و بلایی به وی توجه میکند و سپس این بلا و مصیبت از وی دفع میشود و جلوی شمول این بلا از وی گرفته میشود و این دفع است در حالی که وقایت مصونیتسازی است.
آیتالله علمالهدی گفت: اصلاً در قیامت قهر و غضب خداوند متوجه اینها نمیشود وقایت مصونیتسازی است و دفع عذاب و سختی نیست، این مصونیتسازی از کجا شروع شده است، این وقایتسازی از دنیا شروع شده و در آخرت نتیجه آن مشخص میشود. از جمله آیاتی که دلالت بر عصمت ائمه دارد همین آیات سوره انسان است.
وی بیان کرد: عصمت پیغمبر و ائمه معصومین این گونه نیست که ذات مقدس پروردگار آنها را به نحوی قرار داده که گناه از آنها ساخته نیست، برخی خیال میکنند عصمت انبیا این است که اینها گناه نمیتوانند انجام دهند و ساختار و مکانیزم آنها به نحوی است که گناه از آنها نمیتوان سر بزند، عصمت انبیا و معصومان یک جریان ارادی از سوی خود آنها است.
آیت الله علم الهدی تاکید کرد: حجت خدا وقتی در برابر گناه قرار گیرد از آن دوری میکند، حجت خدا به گناه به هیچ وجه آلوده نمیشود، مولا در برابر گناه معصوم است و البته این مسئله ارادی است و با این عصمت ارادی، ائمه و ابرار مصون سازی شدهاند، عصمت امام و معصوم را به جایی میرساند که نه تنها در عمل بلکه در دوست داشتن و بد آمدن هم عصمت دارد.
خطیب جمعه مشهد مقدس گفت: وجود مقدس پیامبر اسلام میفرماید: فاطمه(س)، بضعه یعنی سرمایه و جزئی از من است، هر که او را دوست داشته باشد من را دوست داشته است و هر کس وی را به غضب بیاورد من را به غضب آورده است و به غضب آمدن من مثل غضب خداوند متعال است.
آیت الله علم الهدی در خطبه دوم نماز جمعه مشهد مقدس با اشاره به روز نخست ماه جمادی الثانی بیان کرد: امروز سالروز حکم امام بزرگوار برای تاسیس بنیاد شهید است، تکریم شهدا با صدور این حکم ولایی در حقیقت تثبیت شده است، هفته گذشته اجلاس خبرگان رهبری بود که در واقع آخرین اجلاس نیز بود و دوره چهارم خبرگان بر حسب تعبیری که مقام معظم رهبری داشتند طولانیترین دوره به دلیل تطبیق انتخابات مجلس خبرگان رهبری با مجلس شورای اسلامی بود.
وی افزود: بنده ابتدائاً برحسب لطف و عنایت خاصی که مقام معظم رهبری به شخص حقیر فرمودند وظیفه دارم در جمع شما از آقایی بزرگوارانه مقام معظم رهبری تشکر کنم، محور این اجلاس تشرف به محضر مقام معظم رهبری و بهره برداری از فیوضات الهی بود.
آیت الله علم الهدی تاکید کرد: ایشان در نشست هرساله خود با خبرگان، اصلی ترین مسائل نظام را مطرح میکنند، عشق به رهبری یکی از اصول راهبردی نظام مقدس ما است، آن روزی که پیامبر، امیرالمومنین را به عنوان رهبر بعد از خود مطرح کردند نخستین اصل را عشق به رهبر بیان کردند.
وی افزود: عشق به رهبر و دوست داشتن رهبر و رابطه قلبی مردم و رهبر، یک اصل قطعی نظام ولایی اسلام است و این محبت یک محبت متقابل است، یعنی در مقابل این عشق و دلدادگی مردم به رهبری، ایشان نیز در مقام قدردانی از مردم، در همه حماسه آفرینیهای مردم اقدام میکنند و طلیعه فرمایشات دیروز ایشان نیز تشکر از حضور مردم در انتخابات بود که در همه جای دنیا این حضور بی نظیر است.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی افزود: در تمام دنیا مشارکت بالای ۳۵ درصد نداشتهایم و خوشبختانه مردم حماسه آفرین ما مشارکت ۶۲ درصدی را در برابر دیدگان مردم دنیا قرار دادند و مقام معظم رهبری از این عشق ولایی مردم تقدیر کردند.
آیت الله علم الهدی بیان کرد: علاوه بر این، بر اهمیت شورای نگهبان تاکید کردند و توجه مردم را به دو چهره انقلابی یعنی آیت الله یزدی و مصباح جلب کردند و سپس مطالبی را به عنوان توصیه به مجلس و تذکر به دولت بیان کردند و اولویت قطعی مجلس را کمک به دولت دانستند.
وی گفت: مقام معظم رهبری همچنین تذکراتی را به دولت داشتند، اولاً ایشان فرمودند دولت نباید در رعایت اولویتها کوتاهی کند و در مدیریت اجرایی باید سه اولویت را مدنظر داشته باشد، اولویت نخست اجرا و عملی ساختن سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، در ارتباط با اقتصاد مقاومتی دو نکته مدنظر بود، ایشان فرمودند من گفتهام قرارگاه اقتصاد مقاومتی تشکیل دهند تا مشخص شود ما در جنگ هستیم و جریان استکبار در خط براندازی ما حرکت میکنند.
خطیب جمعه مشهد مقدس گفت: اقتصاد مقاومتی تنها سنگر دفاع ما در این جنگ است و قرارگاه لازم است و بدون قرارگاه نمیشود، فرمودند کارهایی دولت کرده است اما در تاسیس این قرارگاه باید مردم در جریان باشند، از روزی که مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند دو سال میگذرد و باید در گزارش اقتصادی دولت عملکرد خود را بگوید و نکته دوم اینکه معاملات و قراردادهای تجاری خارجی مشخص شود و رابطه آنها با اقتصاد مقاومتی تبیین شود.
آیت الله علم الهدی تاکید کرد: اولویت سومی که رهبری مشخص فرمودند، اولویت فرهنگی بود و فرمودند فرهنگ مصون سازی نیاز دارد و این مصون سازی فرهنگی با نوشتن کتاب و مقاله و سخنرانی و موعظه و نصیحت درست نمیشود و نیاز به برنامه دارد. این برنامه چگونه باید صورت بگیرد؟
وی گفت: باید در تمامی حرکات و برنامههای فرهنگی نظام این برنامه باشد و یک پدافند فرهنگی در این زمینه شکل بگیرد و از طرق برنامههای فرهنگی و علمی باید این پدافند فرهنگی صورت بگیرد. چند روز دیگر تعطیلات نوروزی شروع میشود و سریالهای نوروزی آغاز میشود و در این سریالها مسئله پدافند فرهنگی باید در نظر گرفته شود و با نمایش تجملات نمیتوان این کار را انجام داد، سریال و فیلم ابزار فرهنگ است و اصل دومی که در برنامه ریزی فرهنگی باید در نظر گرفته شود احیای ارزشهای دینی است.
آیت الله علم الهدی گفت: حجاب در جامعه اسلامی ما و در فرهنگ اصیل ما یک ارزش بزرگی است، این ارزش میتواند بسیاری از ارزشهای دیگر را تثبیت کند و باید به وسیله ابزار فرهنگی توسعه یابد و باید با بی حجابی مبارزه کرد.
وی خاطرنشان کرد: اولویت سومی که مشخص شد از سوی مقام معظم رهبری، مسئله پیشرفت علمی در کشور است، ایشان فرمودند مشکلات در صورتی حل میشود که از نظر علم پیشرفت کنیم، علم عامل تسلط جامعه ما بر سایر جوامع است و رسماً نیز گلایه کردند که سرعت پیشرفت علمی کم شده است.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: باید ریشه یابی کنیم علت این کاهش سرعت علمی چیست؟ کانون پیشرفت علمی دانشگاه است. آیا مدیریت آموزشی و پژوهشی که به صورت غنایم جناحی تقسیم میشود و نه با شایستگی آیا سبب کند شدن سرعت پیشرفت علمی ما نشده است و این را باید عزیزان مسئول ما ریشه یابی کنند و دقیقاً متوجه مسئله باشند.
انتهای پیام/