میدان تاثیر گذاری بر افکار انسانها هرروز گسترده تر و متنوع تر از گذشته خود نمایی می کند، در جریان شناسی کلی میدان های موجود می توان از دو عرصه حقیقی و مجازی یاد کرد.
به گزارش “صبح رابر” میدان تاثیر گذاری بر افکار انسانها هرروز گسترده تر و متنوع تر از گذشته خود نمایی می کند، در جریان شناسی کلی میدان های موجود می توان از دو عرصه حقیقی و مجازی یاد کرد.
فضای حقیقی قدمتی بیشتر از مجازی دارد و محدود است به مکان، زمان، ارتباط چهره به چهره و… که غالبا” فضایی یک طرفه است. از طرفی فضای مجازی محدودیت زمانی و مکانی ندارد چرا که در هر کجای دنیا قابل دسترسی است و بر قراری ارتباط در آن نیاز به حضور در یک مکان خاص ندارد غالبا” ارتباط دو طرفه است و مخاطبان آن اکثرا” جوانان هستند.
بنابرین تاثیر و تأثر میدان های حقیقی و مجازی متقابل است که در این یادداشت سعی در بیان تاثیر هر کدام بر دیگری و نهایتا” به اهمیت و بیان مدبرانه رهبر فرزانه انقلاب که فرمودند” فضای مجازی به اندازه انقلاب اهمیت دارد”، پی خواهیم برد.
الف)تأثیر فضای حقیقی برمجازی:
فضای حقیقی انسان ها هستند که افکار، نظرات، عقاید و اهداف خود را درمحیط های مختلف ازجمله در فضای مجازی پیاده می کنند. پس پایه واساس فضای مجازی همان عناصر وپارامترهای فضای حقیقی هستند وازآنجا که مهمترین آنها انسان وافکار اوست تقویت وهدایت همین انسانها به سمت ارزش ها ومسیر الهی می تواند پایه واساس فضای مجازی را تقویت نماید.
ب)تاثیر فضای مجازی بر حقیقی:
پارامترهای اصلی فضای مجازی در سطح فنی: اینترنت، وب سایت، وب لاگ، رایانه و نرم افزارهای موجود است. بنابرین سطح فنی و زیرساخت ها که فراهم شد بخش اصلی همان محتوی و خوراک فکری در این فضا است. حال اگر خوراک دهی این فضا به موقع، قوی و هدایت شده باشد اثر گذاری آن بر فضای حقیقی و شکل دهی افکار امری اجتناب ناپذیراست چرا که اکثر مخاطبان این میدان جوانان هستند که فکر آنها در حال شکل گیری است.
از طرفی در دیپلماسی عمومی دولت ها یک محور اصلی فضای وب است که تحت عنوان دیپلماسی وب محور مطرح می شود و گفتمانی که بخواهد در مقابل گفتمان های موجود ایستادگی و مقابله نماید لاجرم می بایستی در فضای وب قوی حاضر شود و در مراحل حساس نقش اساسی ایفا نماید، به گونه ای که هر چند گفتمان خود را هدایت شده تر و قوی تر مطرح نماید اثر گذاری بیشتری خواهد داشت و با بدست گرفتن افکار عمومی بر دشمنان خود غلبه می یابد.
از آنجا که گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان غالب و برتر بر اساس فطرت انسانها ظهور و بروز کرده است می بایستی هر روز بهتر از گذشته در میدان فضای مجازی حضور داشته باشد در غیر این صورت نمی تواند ادعای استمرار گفتمان خود را در سطح جهانی داشته باشد.
بنابرین فضای مجازی می تواند فضای حقیقی را هدایت نموده، موج ایجاد کند، اطلاع رسانی شفاف و جریان سازی نماید، حقیقت و درستی را به مردم انتقال داده و در جهت رفع مشکلات و موانع موجود نقش اساسی داشته باشد.
از آنجا که دردنیای مجازی اکثرا” به جای انتقال شفاف اخبار و اطلاعات، واقعیت سازی انجام می شود و اطلاعات با طراحی و اهداف سیاستمداران به خورد مردم داده می شود، با اطلاع رسانی شفاف و انتقال واقعیات اهداف شوم دشمنان و هجمه های زیادی که از طریق تحریف واقعیات علیه ما شکل می گیرد خنثی می شود و از طرفی جریان سازی برای خنثی سازی تهدیدات روز افزون که علیه انقلاب اسلامی شکل می گیرد تهدیدات رابه فرصت ها تبدیل می کند.
برهمین اساس ونگاه واقع بینانه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نسبت به این میدان عظیم وظیفه پیروان واقعی ولایت فقیه ورهروان دلسوز ایشان براساس حفظ دستاوردهای انقلاب وتضمین آینده آن برای نسل جوان تارسیدن به دست صاحب اصلی انقلاب، حمایت همه جانبه، بی دریغ ودلسوزانه از حضور قوی واثرگذار جوانان ودلسوختگان این میدان است.
مصطفی سیفی
منبع خبر: جهان بین نیوز