حمید محمدینژاد مدیرجهاد کشاورزی رابر در گفتوگو با خبرنگار “صبح رابر“؛ سطح زیر کشت گردو در شهرستان رابر را ۴هزار و۵۰۰ هکتار ذکر کرد و گفت: از این میزان سطح زیر کشت، ۳ هزار هکتار مثمر و ۱۵۰۰هکتار نهال است.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود از هر هکتار گردو هزار و ۶۰۰ کیلوگرم و در مجموع ۵ هزار تن محصول گردو برداشت شود.
وی در پاسخ به این سوال که سالانه در سطح شهرستان رابر شاهد حوادث ناگوار در این منطقه با توجه به نبود امکانات برداشت گردو و عدم رعایت یکسری نکات ایمنی و خسارت جانی افزود: برای خرید دستگاه برداشت گردو، وام ۱۵ درصد خط اعتباری مکانیزاسیون در استان ایجاد شده، کشاورزانی که متقاضی دستگاههای برداشت گردو باشند به بانک معرفی میکنیم و دستگاههای برداشت گردو را تحویل میگیرند.
این مسئول ادامه داد: اگر متقاضی خرید هم نباشند می توان دستگاه برداشت گردو را به صورت امانی تحویل بگیرند و بعد از برداشت گردو دوباره دستگاه را تحویل دهند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر بر جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی با توجه به ظرفیتها و پتانسیل شهرستان رابرتاکید کرد و گفت: به عنوان مدیر جهاد کشاورزی رابر در همراهی با سرمایهگذاران و حل مشکلات آنها از هیچ کوششی دریغ نمیکنم.
وی یکی از مشکلات این محصول را عدم کارخانه فرآوری گردو، نبود شهرک صنعتی و زیرساخت مناسب عنوان کرد و گفت: طرح شهرک صنعتی کوه سفید در حال انجام است.
محمدی نژاد افزود: حاضریم برای جذب سرمایه گذاران و کشاورزان وامهای کم بهره در اختیارشان قرار دهیم.
وی با اشاره به کلینیک گیاهپزشکی با در اختیار داشتن ۵ نفر کارشناس ، فعالیت روزانه در عرصه آموزش به باغداران جهت کاهش خسارت سرمازدگی سالانه درختان گردو در سطح شهرستان و آفت کرم خراط به کشاورزان توصیه کرد: تغذیه مناسب اعم ازکودهای حیوانی، شیمیایی ماکرو ومیکرو، آبیاری منظم باغات گردو، هرس وبهداشت زراعی رعایت فاصله حداقل ۱۵متری دودرخت گردو از هم و نهایتا مبارزه تلفیقی درمناطق آلوده است.
انتهای پیام /