به گزارش “صبح رابر”؛ به نقل از خبرگزاری سینا، سابقه بیش از ۹۴ سال فعالیت آتشنشانی درکشور ما حکایتگر توجه بهایمنی طی ۵ /۱ قرن گذشته است برای افزایش مصونیت مردم و جامعه در برابر آسیبهای ناشی از حوادث (اعم از طبیعی و غیر طبیعی) است و بر این اساس روز هفتم مهر ماه به عنوان روز آتشنشانی تعیین شده است.
به دلیل آن که درهیچ جامعهای نمی توان بهایمنی، به صورت ۱۰۰ درصد دست یافت، کارشناسان معمولاً از اصلاحاتی نظیر «ارتقاءایمنی» و «سطح پیشرفتایمنی» استفاده میکنند و سطح پیشرفتایمنی را در رابطه تنگاتنگ با توسعه میدانند و با هدف حداکثر کردن سطح پوششایمنی، هدف دستیابی به حداکثر توسعه را تعقیب میکنند.
بااین نگرش میتوان گفت هدف از نامگذاری روز هفتم مهر ماه به عنوان روز ملیایمنی و آتشنشانی، تلاش برای تبدیل توجه بهایمنی به یک فرهنگ در کشور است.
ارتقاء تجهیزات آتشنشانی و افزایش ناوگان خودروهای آتشنشانی
سیدجلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران در گفتوگو با خبرنگار سینا با اشاره به پرمخاطره بودن شغل آتشنشانی اظهار کرد: طی سالهای گذشته ما تلاش کردیم با ارتقاء تجهیزات آتشنشانی و افزایش ناوگان خودروهای سبک و سنگین همچنین با در اختیار داشتن لباسها و امکانات مناسب به آتشنشانان بروز خطرات را برای این قشر به حداقل برسانیم.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران به تعداد کشتهشدگان آتشنشان طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: از زمان تأسیس تا به امروز این سازمان ۴۱ شهید به کشور اهدا کرده است که از این تعداد ۱۷ نفر در جنگ تحمیلی و به صورت داوطلبانه شرکت کردند و ۲۴ نفر نیز طی حوادث و مأموریتهای آتشنشانی به شهادت رسیدند.
روزانه ۳۰۰ مورد حادثه در تهران اتفاق میافتد
ملکی ملاک ارزیابی عملکرد آتشنشانان را تعداد فوتی بر اثر آتشسوزی عنوان و اظهار کرد: روزانه ۳۰۰ مورد حادثه در تهران اتفاق میافتد که طی سالهای گذشته تعداد افراد فوت شده ۲۰ نفر بود که در حال حاضر به ۱۴-۱۳ نفر رسیده است.
۱۲۳ ایستگاه آتشنشانی در تهران وجود دارد
وی بیان داشت: در حال حاضر ۱۲۳ ایستگاه آتشنشانی در تهران وجود دارد و در سال گذشته ۴۰۰ نفر استخدام سازمان آتشنشانی شهر تهران شدند که در حال حاضر آموزشهای لازم را میگذرانند و به سیستم آتشنشانی اضافه خواهند شد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران درباره زمان رسیدن آتشنشانان به محل حادثه اظهار کرد: بر اساس استاندارهای بینالملی زمان رسیدن ۶-۴ دقیقه است که تا پایان سال ۹۴ بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته توسط شورای سازمان و کارگروه تخصصی سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران میانگین این زمان ۴ دقیقه و ۹ ثانیه بوده و نشاندهنده سرعت در ارائه خدمات این سازمان است.
ملکی به فقدان هماهنگی بین ارگانهای مختلف آتشنشانی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات موجود نبود وحدت و یکپارچگی آتشنشانی در سایر استانها است.
عضویت ثابت سازمان آتشنشانی تهران در انجمن بین المللی CTI
وی افزود: سال گذشته با موافقت تور اریکسون رئیس انجمن بین المللی CTI، این سازمان به عنوان یکی از اعضای ثابت این مجموعه و نماینده کشور ایران پذیرفته شد که یکی از معتبرترین و مهمترین انجمنهای تخصصی در زمینه آتشنشانی و امداد و نجات در دنیا است و تمامی اعضای آن شامل کشورهای پیشرفته و صاحب سبک اروپایی و امریکایی هستند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران تصریح کرد: به دنبال کسب این موفقیت سازمان آتش نشانی تهران و همچنین تمامی آتشنشانیهای سطح کشور قادر خواهند بود تا در کنفرانسها، همایشها، نمایشگاهها، مسابقات عملیاتی ورزشی و مانورهای مختلف، با دعوت رسمی رئیس CTIF شرکت کرده و به تبادل اطلاعات و تجربیات با دیگر آتشنشانان و سازمانهای امدادی در دنیا میپردازند.
ملکی، گفت: در این صورت میتوانیم از تسهیلات و تکنولوژیهای برتر کشورهای عضو در زمینه آتشنشانی بهرهمند شده و با گسترش ارتباطات و تعاملات با مقامات ارشد آن سازمانها ، زمینه را برای طراحی و اجرای برنامهها و پروژههای مختلف ملی و بومی با کمک و مشاوره کشورهای پیشرفته میسر سازند.
به گزارش خبرنگار سینا، ستاد فرماندهی آتشنشانی و خدماتایمنی تهران بزرگ، به صورت ۲۴ ساعته با ۶۰ خط تلفن ۱۲۵ در خدمت شهروندان است و هموطنان میتوانند در مواقع بروز حوادث با این شماره تماس حاصل کنند.
انتهای پیام/