به گزارش “صبح رابر“؛ به نقل از کرمان۱۴۰۰ ؛ واقعه آتش زدن مسجد جامع کرمان در ۲۴ مهر سال ۵۷ از جمله وقایعی است که در دوران انقلاب اسلامی و مبارزات ملت ایران بر علیه رژیم پهلوی بوده است و در آن دوران ملت ایران و مردم کرمان با مبارزات و مجاهدات خود بر علیه رژیم پهلوی قیام کردند و در این راستا نقش مساجد به عنوان سنگرهای انقلاب نقشی بی بدیل بود .
واقعه ۲۴ مهر نماد مقاومت و ایستادگی مردم کرمان در مقابل بی عدالتی های رژیم پهلوی است
مهدی صدفی رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان در رابطه با واقعه ۲۴ مهر در کرمان گفت : واقعه ۲۴ مهر نمادی از مقاومت و ایستادگی مردم کرمان در مقابل بی عدالتی های رژیم پهلوی و نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است .
صدفی افزود : رژیم پهلوی وقتی پایه های استکبار خود را در حال ریزش دید برای ایجاد رعب و وحشت و مقابله با قیام مردم کرمان و ملت ایران دست به چنین حرکتی ناجوانمردانه زد و این در حالی بود که مردم کرمان برای برگزاری مراسم چهلمین روز شهدای میدان ژاله در مسجد جامع کرمان تجمع کرده بودند.
هدف اصلی ما از مبارزه استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی بود
یدالله علوی راد از مبارزین دوران انفلاب و گردانندگان مراسم ۲۴ مهر ۵۷ مسجد جامع کرمان در گفتگو با “کرمان۱۴۰۰” گفت : هدف ما از مبارزه علیه رژیم پهلوی پیاده کردن احکام اسلامی و استقلال ،آزادی ،جمهوری اسلامی بود.
وی در رابطه با آتش زدن مسجد جامع کرمان افزود: در سال ۱۳۵۷ قرار بود مراسمی برای چهلم شهدای ۱۷شهریور در مسجد جامع برگزار شود و هسته اصلی گردانندگان این مراسم فرهنگیان و معلمان و روحانیون کرمانی از جمله امام جمعه کنونی کرمان آیت الله سید یحیی جعفری بودند.
علوی راد ادامه داد: ما از ابتدا در تاریخ ۲۴ مهر سال۵۷ تنها جهت بزرگداشت شهداء ۱۷ شهریور مراسم برگزار می کردیم ولی برخی از افسران شهربانی به ما اطلاع دادن که اگر مراسم در مسجد برگزار شود دستور تیر اندازی و محاصره مسجد را می دهیم.
این مبارز دوران انقلاب بیان کرد : مردم همه در مسجد جمع شده بودند و در همین موقع کولی ها و وابستگان به رژیم طاغوت قصد وارد شدن به مسجد جامع را داشتند و وقتی با درب بسته مسجد روبرو شدند موتورها و دوچرخه هایی را که بیرون از مسجد بودند آتش زدند و بعد از پله های جنوب شرق مسجد خود را به پشت بام مسجد رساندند و شروع به پرتاب کلوخ و کاشی و آجر به سمت مردم کردند مردم هم برای امان به داخل شبستان رفتند.
علوی راد یاداور شد : طاغوتیان سپس وارد شبستان شدند و شروع به کتک زدن مردم و آتش زدن قرآن ها و کتاب های داخل مسجد کردند.
سید محمد علی گلاب زاده مورخ و پژوهشگر کرمانی در گفتگو با ” کرمان۱۴۰۰ ” در رابطه با این روز گفت : ۱۷ شهریور یا همان جمعه سیاه مقدمه ای ۲۴ مهرماه را در کرمان به وجود آورد و مردم کرمان که به مناسبت اربعین شهدای ژاله دور هم جمع شده بودند به صورت های مختلف راهی مسجد جامع شدند .
وی افزود : اما متاسفانه تعدادی از کولی ها که در خیابان ناصری اسکان داشتند با حمایت ساواک ، نیروهای نظامی و انتظامی به مردم حمله ور شدند و در این رخداد عده زیادی از مردم زخمی و مجروح شدند و محمد باقدرت جوپاری به شهادت رسید و نام خود را به عنوان نخستین شهید کرمانی در انقلاب اسلامی به ثبت رساند .
مورخ و پژوهشگر کرمانی خاطر نشان کرد : ماموران از پشت بام مسجد شروع به تیراندازی کردند و بعد گاز اشک آور زدند و فضای سالن های مسجد جامع آتش گرفت و تعداد زیادی از قرآن ها آتش گرفتند و حتی کولی ها موتورسیکلت هایی که در ضلع شرقی مسجد جامع پارک شده بودند را به آتش کشیدند و عکس های این ماجرای دلخراش در تلویزیون های مختلف دنیا به نمایش در آمد .
گلاب زاده عنوان کرد: در حقیقت ۱۷ شهریور سرآغازی برای ۲۴ مهر و شهدایی که کرمان تقدیم انقلاب کرد بود و در نهایت جمعه سیاه باعث شد سرعت پیشرفت و پیروزی انقلاب اسلامی بیشتر شود و پس از مدت کوتاهی در ۲۲ بهمن سال ۵۷ پیروزی انقلاب اسلامی رقم بخورد.
انتهای پیام/