پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

9:37:31 - پنجشنبه 29 مهر 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
«بِِه» میوه پاییزی رابر و خواص درمانی آن
«بِه»، یکی ازمیوه‌های پاییزی شهرستان رابراست، اقلیم و آب و هوای این شهرستان به گونه‌ای است که میوه‌های پاییزی در این شهرستان به خوبی بارور می‌شوند و رشد می‌کنند.

به گزارش“صبح رابر”؛ «بِه»، یکی ازمیوه‌های پاییزی  شهرستان رابراست، اقلیم و آب و هوای این شهرستان  به گونه‌ای است که میوه‌های پاییزی در این  شهرستان به خوبی بارور می‌شوند و رشد می‌کنند. این میوه‌ خوش‌طعم و عطر از خانواده سیب است که در سایر شهرستانها استان کرمان به عنوان میوه‌های کمیاب و استثنایی شناخته می‌شود.

«به»؛‌ رسیده به رنگ  زرد رنگ،گرد و یا بشکل گلابی است پوست این میوه براق و معطر بوده و با لایه ای کرک مانند به رنگ قهوه ای پوشیده شده است که آن را با ساییدن از بین می برند.

dsc04097
این میوه را  اگرچه به صورت خام نیز خوردنی است ولی اغلب، پخته آن را به صورت مربا و همچنین در غذاهایی همچون خورش و خوراک مصرف می‌کنند.لازم به ذکر است خواص بی‌نظیر این میوه در احادیث متعدد هم بیان شده است و از آن به عنوان یکی از میوه‌های بهشتی یاد کرده‌اند. این گیاه بی‌نظیر نه تنها میوه‌ای پرخاصیت دارد، بلکه دانه‌ها و برگ‌های این گیاه نیز دارای خواص درمانی شگفت‌آوری هستند. در ادامه به  برخی  خواص «به» آشنا شوید.

میوه، دانه و برگ‌های به از زمان‌های بسیار دور به عنوان دارو استفاده می‌شده است. وقتی به پخته می‌شود، نرم و شیرین شود. این میوه برای تهیه مربا، مارمالاد، پودینگ و … بسیار کاربرد دارد و این مربا برای تسکین مشکلات روده‌ای استفاده می‌شود.  همچنین سرشار از فروکتوز، گلوکز، پکتین، لمون، مالیک اسید، نمک پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، فسفر، مس، کلر، سولفور، کاروتن، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6 است.dsc04098

آثار درمانی دیگر

از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها، تقویت کننده قلب، کبد و معده، مفید برای زخم معده، تحریک کننده اشتها، نرم کننده سینه، ادرارآور و کمک به هضم غذا، جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.از بین برنده بوی بد دهان، مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید. ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.کمک به پایین آوردن کلسترول خون، کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم، کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین ث،  تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.و تاثیر بینظر آن برای خانم های باردارعلاوه بر گوشت به، دانه آن نیز اثر شفابخشی برای التهاب های دستگاه گوارش و مخاط ها، سرفه های خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا دارد.

dsc04096

کم‌ خونی

یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در به ویتامین C است، که نقش کلیدی در سلامت ذهنی و فیزیکی دارد. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است و از تولید رادیکال‌های آزاد توسط چربی‌های غیراشباع جلوگیری می‌کند. همچنین وجود ویتامین C در رژیم غذایی باعث افزایش جذب آهن از مواد غذایی می‌شود؛ در نتیجه از کم خونی‌هایی که به علت کمبود آهن به وجود می‌آیند، جلوگیری می‌کند.

درمان سرفه 

دانه‌های خشک‌شده به برای درمان گلودرد و تسکین سرفه بسیار کارآمد است. این دانه‌ها را در آب حل و به عنوان داروی سرفه استفاده کنید. این درمان بالأخص برای کودکان بسیار مفید است زیرا صد در صد بدون الکل است. دانه‌های این گیاه برای درمان پنومونی، سرماخوردگی، سرفه، آسم و بیماری‌های تنفسی استفاده می‌شود. برای این منظور لازم است دانه‌های به را در آب بجوشانید و سپس مصرف کنید.

بیماری‌های کرونر قلبی

مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد مصرف عصاره برگ به بر نمایه‌های بیوشیمیایی مرتبط با بیماری‌های کرونر قلبی تأثیر می‌گذارد. همچنین میوه و دانه به که سرشار از پکتین می‌باشند، برای سیستم قلبی عروقی مناسب هستند و علاوه بر کاهش کلسترول خون، به کاهش فشارخون نیز کمک می‌کنند. همچنین از ایجاد لخته‌های خونی پیشگیری می‌کنند.

مشکلات گوارشی

پودری که از برگ‌های به استخراج می‌شود، مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش مانند اسهال، یبوست، سوءهاضمه و … را کاهش می‌دهد. البته میوه به در حالت پخته به همراه عسل و کمی سرکه باعث افزایش فعالیت دستگاه گوارش می‌شود. ترکیبات پکتینی موجود در این میوه باعث بهبود بیماری‌های روده‌ای می‌شود. برگ‌های به همچنین باعث تقویت معده و کبد می‌شود.

انتهای پیام /

پی نوشت:

آرمان

 

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب