به گزارش “صبح رابر”؛ روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان رابر مطالبی در مورد بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نوشت؛ که در ادامه می خوانید:
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو چگونه منتقل میشود؟
این یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه سخت ناقل آن است. این ویروس میتواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند. انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است مبتلا شود. تماس با فرد مبتلا هم میتواند باعث بیماری شود.
آیا بیماری تازه وارد ایران شده است؟
این بیماری در ایران اولین بار در کتاب گنجینه خوارزمشاه جرجانی در حدود سال ۱۱۱۰ توصیف شد و در سال ۱۹۷۰ وجود بیماری در ایران ثابت شد.
این بیماری در حیوانات چه علائمی دارد؟
در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند بیماری علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب میشود، بنابراین کارکنان کشتارگاهها و سلاخخانهها به احتمال زیاد متوجه بیماری دام نخواهند شد.
علائم بیماری در انسان چیست؟
شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است. علائم بیماری در انسان: سردرد، تب شدید، کمردرد و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و سرخی گونه، خونریزی (مثلا بصورت نقطههای ریز مثل سر سوزن یا خونریزیهای وسیعتر یا خون دماغ)، یرقان.
آیا این ویروس واکسن دارد؟
برای دامها واکسن معتبر برای پیشگیری وجود ندارد. در انسان هم واکسن ندارد.
چه درمانی برای این بیماری وجود دارد؟
درمان بیماری در انسان هم بیشتر درمان حمایتی برای رفع عوارض و خطرات بیماری است. داروهای ضد ویروس برای درمان این بیماری بکار گرفته شده و تاثیر مثبتی هم داشته اما بیماری درمان اختصاصی ندارد.
چه کسانی در معرض ابتلا هستند؟
دامداران، کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی، بخصوص در بیمارستانها.
?آیا با خوردن گوشت میتوان به بیماری مبتلا شد؟
این بیماری از راه خوردن گوشت حیوان ذبح شده منتقل نمیشود، این ویروس بیرون بدن از بین میرود بنابراین مگر اینکه فرد بلافاصله گوشت حیوان تازه ذبح شده را خام بخورد احتمال ابتلا وجود ندارد. گوشتی که مهر سازمان دامپزشکی را دارد میتوان بدون نگرانی مصرف کرد.
توصیه مهم دامپزشکی به مردم
شهروندان از خرید گوشت بدون مهر و تاُیید دامپزشکی اجتناب کنند، گوشت را ۲۴ساعت در دمای صفر تا چهار درجه در یخچال نگهداری کرده و با دستکش هم تمیز و بسته بندی و استفاده کنند.