به گزارش “صبح رابر” حجت الاسلام صادقی در مراسم ضیافت افطاری که به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام ) در مسجد الرضا برگزار شد، گفت: یکى از نشانه هاى تکذیبِ دین این است که انسان در مقابل فقر فقیران و محرومان بى تفاوت باشد و احساس مسؤولیت نکند.
وی بر لزوم افزایش سنت اسلامى کمک به ضعفا تأکید کرد: در جامعه ما باید عادت کمک به ضعفا که یک عادت اسلامى است، روزبه روز بیشتر شود. صدقاتى که مردم مىدهند، اطعام هایى که مىکنند و کارهاى بزرگى از قبیل وقف و حبس و امثال آنها که انجام مىشود، از سنت هاى حسنه اسلامى است. این سنتها، به حیات اجتماعى طیب کمک مى کند.
حجت الاسلام صادقی وظیفه همگانى مبارزه با محرومیت محرومان خواند و افزود : یکى از درسهاى بزرگ ماه رمضان که در خلال دعا و روزه و تلاوت قرآن در این ماه باید آن ا فرا بگیریم و استفاده کنیم، این است که با چشیدن گرسنگى و تشنگى، به فکر گرسنگان و محرومان و فقرا بیفتیم.
وی با اشاره به انواع روزه که متأسفانه هنوز برخی از اعمال و رفتار ما با شئونات ماه مبارک رمضان و روزه داری مطابقت نداردافزود: روزه به سه درجه تقسیم شده است، روزه عام، روزه خواص و روزه خاص الخاص و در تعریف این سه قسم می گوید: روزه عوام که کمترین درجه است و آخرین تلاش و نهایت حد آن نگهداری شکم و دامن می باشد.
حجت لاسلام صادقی اضافه کرد: روزه خواص که اعضا و جوارح را نیز نگه دارند، چشم نگاه بد نکند و گوش بد نشنود، و دست بد ندهد و بدنگیرد و پا بد نرود و چون افطار شود از حرام و آنچه شبهه ای در آن است نخورد و از حلال هم پرخوری ننماید. آخر اینکه بین بیم و امید باشند که ندانند که روزه اش پذیرفته است یا خیر.
وی روزه خاص الخاص را بالاترین درجات برشمرد و گفت : علاوه بر آنچه گفته شد دل را از اندیشه غیر خدا نگه دارد و این درجه صدیقان است اینکه ما بتوانیم در روزه داری به درجه ی خواص یا خاص الخاص برسیم تنها منوط به تلاش ما نیست بلکه جامعه و محیط اطراف نیز باید ما را در این مسیر همراهی کنند. اگر همه جامعه دست به دست هم داده و راه را برای خاص شدن روزه داری مهیا کنند در این صورت خالی کردن دل از هر اندیشه ای جز خدا ممکن تر و در دسترس تر خواهد بود.
حجت الاسلام صادقی بیان کرد: به همسایه ها و فقرا رسیدگى کنید. یکى از عواملى که نمى گذارد دست کسانى که توانایى کمک دارند، به یارى فقرا دراز شود، روحیه مصرف گرایى و تجمّل در جامعه است.
انتهای پیام /