به گزارش “صبح رابر”؛ مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فرمودند: در زمینه فرهنگ، هم در آفند ضعیف عمل مىکنیم، هم در پدافند
ثروت فرهنگى کشور
یکى از مهمترین ثروتهاى ما، ثروت فرهنگى ما است؛ ما ثروت فرهنگى داریم. ثروت فرهنگى چیست؟ مثلاً میل به جهاد و اعتقاد به جهاد، یک ثروت فرهنگى است، یعنى شما وقتى در بین ملّت ایران حرکت کنید و گردش کنید، جز عدّه معدودى، در بقیّه مردم کشورمان یک انگیزه حرکت در راه دین هست؛ حالا اندازهاش مختلف است؛ کم دارد، زیاد دارد. یکى همینقدر انگیزه دارد که اگر چنانچه در مقابل دوربین تلویزیون قرار گرفت، به نفع کشور و به نفع آرمانهاى انقلاب و اسلام شعار بدهد؛ خیلى خب، خیلى خوب است، این انگیزه وجود دارد. یکى بیشتر از این انگیزه دارد، یکى تا آنجا انگیزه دارد که جانش را حاضر است بدهد و فدا بکند؛ این حسّ مجاهدتطلبى و مجاهدتپذیرى و اعتقاد به مجاهدت یک ثروت فرهنگى است؛ این در کشور ما وجود دارد، در خیلى از کشورها نیست.
اعتقاد به ایستادگى در مقابل زورگو [هم] یک ارزش فرهنگى است. اعتقاد به اینکه اگر ایستادگى کردیم، در نهایت بدون تردید بر دشمن فائق خواهیم آمد، یک ارزش فرهنگى و یک ثروت فرهنگى است. ما اگر بخواهیم بشمریم ثروتهاى فرهنگى خودمان را، یک فهرست طولانىاى از ارزشها و ثروتهاى فرهنگى [داریم] که متعلّق به ما است و به ما نیرو مىدهد و اگر اینها را زنده نگه داشتیم یا آنهایى را که فراموش شده از فراموشى درآوردیم و به میدان آوردیم – مثل اینکه در دوران انقلاب این اتّفاق افتاد که فراموششدهها به میدان آمدند – آنوقت کارهاى بزرگى انجام مىگیرد.(۱۶/۱۲/۱۳۹۵)
تلاش دشمن براى نفوذ فرهنگى
[دشمنان] دارند فکر مىکنند؛ در همین مجموعههایى که خودشان به آن مىگویند اتاق فکر، نشستهاند دارند فکر مىکنند که چطور مىتوانند در فرهنگ ملّت ایران نفوذ کنند، چطور مىتوانند جوانها را عوض کنند. آرزوى آنها این است و دلشان مىخواهد که شما جوانهایى که امروز به عشق امام(ره) و به عشق انقلاب و به عشق ارزشهاى والاى دینى و اسلامى و انقلابى نفس مىکشید، از همه این ارزشها تهى بشوید، خالى بشوید، تبدیل بشوید به یک عنصر وابسته به فرهنگ غربى و تفکّر غربى، یک عنصر بىخاصیّتِ بىفایده براى کشور و براى خود و براى آیندهاش؛ آرزوى آنها [این است]. دارند براى این نقشه مىکشند، دارند براى این، کار مىکنند، فعّالیّت مىکنند.(۱۶/۱۲/۱۳۹۵)
تلاش دشمن براى نفوذ در آموزش وپرورش
گزارشهایى که به من مىرسد، نشان مىدهد که یک جریانى – اینرا من «جریان» احساس مىکنم – در کشور سعى مىکند آموزشوپرورش را از چشمها بیندازد؛ ارزش آموزشوپرورش را و اعتماد به آموزشوپرورش را در دلها از بین ببرد؛ مقاصدى دارند. این [جریان] از بیرون هم هدایت مىشود. حالا بعضىها لجشان مىگیرد تا ما مىگوییم دستهاى خارجى، مىگویند شما مدام به خارجىها حمله مىکنید! نه، ما ضعفهاى خودمان را مىبینیم؛ اگر ما قوى باشیم، آن خارجى هیچ غلطى نمىتواند بکند، امّا او از همین ضعفهاى ما است که دارد استفاده مىکند، برنامهریزى مىکند، نقشه مىکشد، نفوذ مىکند؛ راههاى مستقیم را کج مىکند، معوج مىکند.(۱۷/۲/۱۳۹۶)
خطرناکتربودن نفوذ فرهنگى
این غیر از کارهاى امنیّتى است، غیر از توطئههاى امنیّتى است، غیر از تهدید به حرکت نظامى است؛ این به نظر من از آنها خطرناکتر است. حرکت نظامى اگر چنانچه از سوى دشمن انجام بگیرد، ملّت را پُرانگیزهتر مىکند، مُشت ملّت را در مقابل آنها محکمتر مىکند؛ حرکت نظامى این است؛ امّا حمله فرهنگى بهعکس است؛ اگر دشمن بتواند حمله فرهنگى را انجام بدهد، [انسان را] بىحال مىکند، از تصمیم مىاندازد، ارادهها را تضعیف مىکند، جوانهاى کشور را از کشور مىگیرد؛ نیروهاى بهدردبخور را بىخاصیّت مىکند؛ حمله فرهنگى این است. راه مقابله این است که تولید فرهنگى کنید.(۱۶/۱۲/۱۳۹۵)
ضعف ما در آفند و پدافند فرهنگ
اولویّت بسیار مهمّ کشور، فرهنگ است. فرهنگ از ادبیّات و هنر تا سبک زندگى تا فرهنگ عمومى تا اخلاق تا رفتار اجتماعى، شامل همه اینها است؛ ما در این زمینهها تکلیف داریم، مسؤولیّت داریم؛ دستگاههاى فرهنگى ما واقعاً مسؤولیّت دارند در اینزمینه. فرض بفرمایید حالا فیلم، تئاتر، سینما، خب اگر مراقبت نباشد [چه مىشود]. بنده طرفدار جزماندیشى و فشار و اختناق در اینزمینهها نیستم، مىدانید، من اعتقاد راسخ دارم به آزاداندیشى؛ منتها آزاداندیشى غیر از ولنگارى است، غیر از اجازهدادن به دشمن است که از دالان آزاداندیشى و آزادعملى بخواهد ضربه بزند به [کشور]. امروز نیروهاى مؤمن و جوان انقلابىمان، بیشترین کارهاى خوب کشور را دارند انجام مىدهند، همین دانشبنیانها، همین کارهاى گوناگون، همین فعّالیّتها، اینها بیشتر بهوسیله جوانهاى مؤمن و مانند اینها انجام مىگیرد. حالا فرض کنیم یک تئاترى یا یک فیلمى تولید بشود که تیشه به ریشه ایمان این جوانها بزند؛ این خوب است؟ این چیزى نیست که انسان از آن احساس خطر بکند؟ دو مقوله است، مقوله آفند و پدافند؛ ما در زمینه فرهنگ، هم در مورد آفند ضعیف عمل مىکنیم، هم در مورد پدافند ضعیف عمل مىکنیم؛ به نظر من بایست در اینزمینهها کار کرد. فرهنگ با جوهر دین، با جوهر انقلاب، اساس کارهاى ما است که بایستى واقعاً به آن بپردازیم.(۳/۶/۱۳۹۵)