به گزارش” صبح رابر” وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز بعد از افتتاح مرکز تبادل ترافیک اینترنت کشور، در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه شرکت کرد و به سؤالات نمایندگان رسانهها پاسخ گفت.
*رئیسجمهور برخی مصوبات شورا را رد کرده است
وزیر ارتباطات در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر سرانجام طرح VPN قانونی و رویکرد وزیر جدید در ارتباط با این موضوع اظهار کرد: شورای عالی فضای مجازی تعدادی کمیته دارد که براساس موضوعات متفاوت، هرکدام از آنها داخل این کمیتهها مطرح میشوند و در نهایت در شورا روی آن بررسی صورت میگیرد.
واعظی ادامه داد: کمیتهها به خودی خود نمیتوانند نتایجی را که به آنها دست یافتند ابلاغ کنند بلکه باید موضوعات مطرح شده و به نتیجه رسیده را داخل شورای عالی آورده تصمیم نهایی را در ارتباط با آن بگیرند.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه حدود ۸ ماه است که این شورا تشکیل نشده است گفت: تا آنجا که من میدانم هشت ماه است که این شورا جلسهای نداشته است و شخص رئیس جمهور هم در ارتباط با برخی اتفاقات در این حوزه با توجه به اینکه در این مدت زمان بوده، چندان موافق آنها نبوده است و برخی از این موارد را رد کرده است و بنابراین در ارتباط با این موضوع نیز باید تصمیمگیری در داخل شورا صورت گیرد.
*VPN قانونی بیاستقبال ماند
خسروی مدیرعامل زیرساخت هم در ارتباط با میزان واگذاریها و میزان موفقیت این طرح نیز خاطرنشان کرد: ارائه خدمات VPN بر اساس دستور شورای عالی فضای مجازی بود تا شرکت ارتباطات زیرساخت با ارائه آن بر این حوزه سامان بخشد.
وی گفت: زمینه ارائه این خدمات سال گذشته بود که فراهم شد ولی متأسفانه استقبال زیادی از آن نگشت و تنها در حدود ۲۰ تا ۳۰ شرکت، برای دریافت این خدمات مراجعه کردند.
او همچنین در ارتباط با VPN برای اشخاص حقیقی نیز گفت: این نوع VPN نیازمند مجوزهای خاصی است که در صورت تأیید مراکز در ارتباط با این موضوع قابل ارائه است.
*برنامه جامع فیلترینگ تدوین میشود
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات همچنین اشارهای به بحث فیلترینگ داشت و عنوان کرد: در حال تدوین برنامهای جامع برای این موضوع هستیم و باید فرصت داده شود تا در این زمینه کارهایی اساسی انجام دهیم زیرا شرایط نباید بهگونهای باشد که سایتهای مفید از دسترس کاربران خارج شود.
*هزینههای اینترنت کاهش مییابد
او در پاسخ به سؤالی مبنی بر زیاد بودن قیمت پهنای باند نیز گفت: درصددیم درصدی از هزینههای اینترنت را کاهش دهیم که مسلماً نیازمند طراحی سازوکاری هستیم تا بر مبنای آن شرکتهای ارائه دهنده خدمات نیز بتوانند قیمت پهنای باند را برای کاربران خود کاهش دهند.
وی افزود: شرایط باید بهگونهای باشد که میزبانی در داخل بهمراتب ارزانتر از خارج شود و کاربران راغب به استفاده از خدمات داخلی با توجه به پهنای باند بالایی که دارند، باشند.
*تمام همکاران قدیمی تغییر نمیکنند
واعظی درباره زمان معرفی معاونانش نیز گفت: باید افرادی انتخاب شوند که بتوانند سیاستهای این وزارتخانه را اجرایی کنند و به همین خاطر در حال مطالعه موضوع هستیم البته نه تصمیم داریم همکاران قدیمی را حفظ کنیم و نه بهدنبال تغییر تمام آنها هستیم.
*جلوی افزایش تعرفه را گرفتیم؛ با همکدی کاری نداریم
واعظی همچنین اشارهای به موضوع داغ تعرفههای مخابراتی و منتفی اعلام شدن آن داشت و گفت: رویکرد دولت یازدهم این است که در راستای تصمیمات، فشاری به مردم وارد نشود اما تغییر تعرفههای این شرکت افزایش ۶۰ تا ۱۰۰ درصدی را در هزینههای مخابراتی مردم منجر میشد که دور از این رویکرد بود.
وی عنوان کرد: آبونمان نباید بهیکباره ۳۰ برابر شود چرا که اگر اینطور باشد و با توجه به اینکه تمامی اعضای خانواده این روزها دارای تلفن همراه هستند، کل یارانه خانوارها باید در آخر برج به حساب مخابرات واریز شود!
او همچنین عنوان کرد: دستور ما مبنی بر منتفی کردن افزایش تعرفهها بود اما این بهمعنی توقف اجرای طرح همکدسازی نیست و مخابرات میتواند این طرح را بسته به ضرورتی که دارد بدون اعمال هزینهای جدید برای مشترکان، پیش ببرد.
*لزومی ندارد که مادربزرگم هزینههای این طرح را بدهد!
وزیر ارتباطات همچنین گفت: لزومی ندارد مادربزرگ من که شاید هرچند وقت یک بار هم تماس بینشهری نداشته باشد، هزینههای این طرح را پرداخت کند!
*پیوست فرهنگی رایتل بالاخره تدوین شد
واعظی همچنین در ارتباط با قطع تماس تصویری رایتل نیز اظهار کرد: اپراتور سوم تنها به این بحث ختم نمیشود و در پروانه آن امتیازاتی دیده شده که دیگر اپراتورها ندارند.
او افزود: البته برخی مشکلات موجب تعلیق در ارائه خدمات این اپراتور شد ولی طی جلسه اخیری که با هیئت مدیره رایتل داشتهایم، قرار شد با مساعدتهای دولت، روند فعالیت این اپراتور پرشتاب شود.
وی خبر از تدوین پیوست فرهنگی رایتل داد و گفت: در حال بررسی نسخه اولیه این پیوست هستیم.
*جریمههای رایتل مجدداً بررسی میشود
عمیدیان، معاون حقوقی وزارت ارتباطات هم در ارتباط با بحث پوشش جادهای این اپراتور و نقصهایی که در این ارتباط وجود دارد، وارد صحبت شد و اظهار کرد: بحثهایی در ارتباط با پوشش جادهای این اپراتور مطرح شده و باید گفت که او نتوانسته طبق پروانه عمل کند اما در عوض دفاعیات منطقی هم دراینباره ارائه داده که باید میزان جریمههای این اپراتور مجدداً در کمیسیون تنظیم مقررات بررسی شود.
*صحبتی درباره دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی نشده است
وزیر ارتباطات در پایان صحبتهای خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا احتمال دارد وزیر ارتباطات دبیر شورای عالی فضای مجازی شود، نیز گفت: تعیین دبیر این شورا بهعهده رئیس جمهور و رأی اعضای شوراست اما تاکنون صحبتی در ارتباط با این موضوع مطرح نبوده و در آینده نزدیک بررسی خواهد شد.
انتهای پیام/ منبع : تسنیم / ش