پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

16:31:30 - جمعه 29 شهریور 1398
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
گزارش اختصاصی؛
دغدغه آب شرب بهداشتی عشایر/ حکایت پارچ های خالی از آب در روستای گنکاو
شهرستان رابر با توجه به نوع بافت و اقلیم موجود و همچنین سکونت عشایر در ییلاق های رابر ضمن ایجاد جاذبه گردشگری نیازمند حمایت ویژه برای ایجاد شرایط مناسب زندگی به ویژه در روستاهای عشایر نشین است.

به گزارش”صبح رابر”؛ با گذر از جاده خاکی و پر پیچ و خم روستای برف انبار در چهار کیلومتری این روستا به روستایی به نام گنکاو رسیدیم، این منطقه عشایر نشین در دهستان سرمشک قرار دارد.

روستای گنکاو با جاده و کوچه های خاکی اش حکایت از آن داشت که از امکانات بهره مند نیست، موضوعی که درد دل اهالی اش بود و در گفتگو با خبرنگا ما این چنین سخن از محرومیت خود گفتند :

حجت الاسلام امیری از اهالی روستای گنکاو در گفتگو با خبرنگار ما، گفت: روستای گنکاو در طول هشت سال دفاع مقدس دو شهید گرانقدر به نام های شهید عباس کچمی محمدی و شهید محمد کچمی ملایی را به ایران و اسلام تقدیم نموده است.

وی، از افتخارات این روستا به حضور چشمگیر جانبازان عشایر سلحشور این خطه در جبهه های جنگ حق علیه باطل اشاره کرد و افزود: بدلیل بی توجهی به این روستا عمده مشکلاتی دارد که تا کنون هیچ‌گونه رسیدگی به آن نشده است.

امیری اساسی ترین مشکل این منطقه را جاده خاکی و خراب آن دانست و گفت: جاده این روستا پر از گودال و جوی خراب است که ماشین های این منطقه را خراب می کند.

وی، دومین مشکل اساسی این منطقه را نبود آب شرب دانست و اظهار داشت: روستای کنگاو لوله کشی آب ندارد و تا کنون هیچ اقدام مؤثری صورت نگرفته؛ متاسفانه مردم بیشتر از آب آلوده استفاده می‌کنند که همین موضوع سبب بیماری شان شده است.

وی، بیان کرد: این روستا در نزدیکی معدن قرار دارد که بر چشمه های آب این منطقه تأثیر گذاشته و آلوده شدند.

امیری، سومین مشکل مردم را آنتن دهی ضعیف گوشی های همراه و نداشتن تلفن ثابت برشمرد و گفت: گوشی ها خیلی سخت آنتن می دهد، باید بر جای بلند برویم تا آنتن دهد.

مسجد روستای گنکاو دهستان سرمشک نیازمند حمایت خیرین

وی، با اشاره به مشکلات دیگر این روستا افزود: اولین مسجد روستای گنکاو به همت مردم بدون حمایت هیچ ارگانی ساخته شده و حال جهت تکمیل این مسجد نیازمند کمک و حمایت خیرین می باشد.


امام جماعت این مسجد عنوان کرد: مسجد صاحب الزمان روستا بدون خانه عالم، آشپزخانه و امکانات بهداشتی است و فاقد کتابخانه است.

نبود امکانات ورزشی در روستای گنکاو

یکی از اهالی این روستا گفت: در این روستا هیچ امکانات ورزشی نیست که جوانان اوقات خود را پر کنند.

امیری افزود: متاسفانه به علت نبود امکانات و بیکاری برخی از جوانان حتی به دنبال اعتیاد هم می‌روند.
وی از مسئولین تقاضا کرد به این روستا سفر کنند و مشکلات این منطقه را از نزدیک ببینند و رسیدگی کنند.

دغدغه آب شرب بهداشتی عشایر منطقه/ حکایت پارچ های خالی از آب در روستای گنکاو

یکی از بانوان این اهالی گفت: کم آبی وجود دارد تهیه آب ما از چشمه آب در “باغ حسینی” است که امروز نوبت‌مان نشد آب برداریم.


بانوی دیگری گفت: حتی یک تانکر سیار آب هم نداریم با وجود چشمه آب در کوه های این منطقه هست اما بودجه ای نداریم منبعی بسازیم، مجبوریم وقتی آب جوی، آب آشامیدنی ما می شود بیمار هم می شویم.

بخشدار هنزاء در گفت و گو با خبر نگار “صبح رابر”؛ درباره با عمده مشکلات روستای گنکاو گفت: جمعیت روستای “گنکاو” سیار و زیر ۲۰ خانواراست از عشایر منطقه می باشند.

وی درباره مشکل جاده روستا افزود: با پیگیری بخشداری هنزاء و مؤسسه خاتم الانبیاء نقشه برداری جاده انجام شده و نزدیک یک ماه آینده زیرسازی آن در دست اقدام است.


سید ابوالفضل حسینی، درباره مشکل آب شرب این منطقه گفت: اداره آب بررسی کرده و هنوز اقدام خاصی صورت نگرفته است با توجه به اینکه این روستا دهیار ندارد جمعیت آنها سیار است، اولویت با روستاهایی که جمعیت زیادی داشته باشند.

بخشدار هنزاء درباره نبود خانه ورزش و خانه بهداشت در این روستا گفت: با توجه به جمعیت کم این روستا، روستاهای اطراف آن هم خانه ورزش و خانه بهداشت دارند در صورت تقاضا امکانات در اختیار آنها قرار می‌گیرد.


وی درخصوص مشکل آنتن دهی گوشی ها گفت: چندین دکل در روستاهای اطراف آن از جمله روستای سرمشک، برف انبار و درآلو نصب شده که در این منطقه آنتن دهی ایرانسل مشکل ندارد و سامان دهی اینترنت مقرون به صرفه اقتصادی شرکت های خصوصی نیست.

در کنار همه اینها باید به بحث گردشگری و صنایع دستی در روستاهای عشایر نشین توجه خاصی بشود از آنجا که مناطق گردشگری نمونه زیادی در سراسر شهرستان رابراست لازم است تا نسبت به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه گردشگری که خود می‌تواند یک اشتغال پایدار در روستاها باشد اقدام کرد تا از این راه هم به روستاییان و عشایر منطقه سود برسد و هم مردم با نقاط مختلف دیدنی شهرستان رابرآشنا شوند.

انتهای پیام /

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب