به گزارش “صبح رابر”؛ به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمان، آیین اختتامیه نهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور با حضور اسماعیل جانعلیپور، مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محسن روحی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان؛ احمد وفائی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و جمعی از مسئولین سیرجان و دوستداران کتاب در روستای نصرتآباد از توابع شهرستان سیرجان برگزار شد.
اسماعیل جانعلیپور با بیان اینکه این جشن بهانهای است تا دانشآموزان و کودکان و نوجوانان برای پاسداشت کتاب گردهم آیند، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد بضاعت خود از تمام رویدادهای فرهنگی حوزه کتاب در روستای نصرتآباد حمایت میکند، همچنین بسته کتاب نیز به این روستا اهدا خواهد شد.
جانعلیپور در ادامه با بیان اینکه کرمان در سالهای اخیر در حوزه کتاب خوش درخشید و خودی نشان داد، اظهار کرد: امیدواریم استان کرمان همانطور که در حوزه کتاب سربلند است در دیگر حوزهها نیز سربلند شود و همچون حاج قاسم افتخارآفرین باشد.
محسن روحی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: مردم کرمان سابقه درخشانی در حوزه کتاب و کتابخوانی دارند و کسب عنوان روستای دوستدار کتاب ایران در نهمین دوره (روستای نصرت آباد سیرجان) و روستای دهبکری در هشتمین دوره این جشنواره نشان از اهمیت مردم کرمان به کتاب است و امیدواریم این مسیر در سالهای آینده نیز دنبال شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به انتخاب شهرستان رابر در هشتمین دوره جشنواره پایتخت کتاب ایران بهعنوان یکی از ۱۲ شهر منتخب، افزود: استان کرمان ظرفیتهای خوب، مشاهیر ارزشمند و مردم فرهنگدوست و کتابدوست بسیاری دارد و امیدواریم فعالیتهای کتابخوانی و فرهنگی هنری با حمایت نهادهای مختلف و شرکتهای صنعتی معدنی پررونقتر از گذشته در این استان انجام شود.
حجتالاسلام عباس مسلمیزاده امام جمعه شهرستان سیرجان در این مراسم با اشاره به سابقه مردم روستای نصرتآباد در تعزیهخوانی اظهار کرد: در گذشته مردم روستای نصرتآباد بیاض (نسخههای تعزیه) میخواندند که بیشتر مردم توانایی خواندن نداشتند و این نشان از سابقه طولانی مردم این روستا در حوزه مطالعه است و اگر امروز نصرتآباد روستای برگزیده در کشور شده ریشه در پیشینه ارزشمند روستا دارد.
علی یعقوبیپور، فرماندار سیرجان نیز در این مراسم، انتخاب نصرتآباد به عنوان روستای دوستدار کتاب ایران را نخستین گام در حوزه کتاب و کتابخوانی و کسب مقامات برتر در جشنوارههای کتاب دانست و گفت: امیدواریم سیرجان در آینده بهعنوان کاندیدا و برگزیده جشنواره پایتخت کتاب ایران انتخاب شود زیرا زمینه و ظرفیت کارهای گروهی بهویژه در حوزه فرهنگی در شهرستان سیرجان فراهم است.
وفائی، مدیرکل کتابخانه های عمومی با اشاره به شعار هفته کتاب اظهار داشت: بنویسید و قلم بزنید که “آینده خواندنی” است؛ باید برای آیندگان تلاش کرد و میراث ارزشمندی از دانش و آگاهی و تمدن را به آیندگان منتقل کرد.
گفتنی است، روستای نصرت آباد سیرجان به دلیل فعالیتهای متعدد در حوزه کتاب و کتابخوانی در رقابت با ۲۷۱ روستای شرکتکننده در نهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب جزو ۱۴ روستای برگزیده ایران انتخاب شد. سال گذشته و در هشتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز روستای دهبکری از توابع شهرستان بم موفق به کسب عنوان روستای دوستدار کتاب ایران شد.