اختتامیه چهارمین جشنواره فیلم مردمی عمار، با حضور “آیت الله احمد جنتی” در حال برگزاری است.
به گزارش “ صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا اختتامیه چهارمین جشنواره فیلم مردمی عمار، با حضور “آیت الله احمد جنتی” در حال برگزاری است.
اختتامیه چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار، هم اکنون( شنبه ۲۱ دیماه) در سینما فلسطین با حضور آیت الله جنتی (عضو مجلس خبرگان رهبری)، فرج الله سلحشور، خانواده های شهدای هسته ای و هنرمندان و کاگدانان عرصه سینمای مقاومت در حال برگزاری است.
نامزدهای دریافت جایزه در ۱۰ بخش جشنواره عمار معرفی شدند
به نقل از دبیرخانه چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار؛ اسامی نامزدهای دریافت جایزه در ۱۰ بخش معرفی شدند.
بر اساس این گزارش اسامی نامزدها در بخش های بین الملل، داستانی، روحانیت و بیداری اسلامی، روایت شهادت، اقتصاد مقاومتی، تاریخ معاصر، نقد درون گفتمانی، جنگ نرم، فتنه ۸۸ و انیمیشن معرفی شدند.
بخش بین الملل
بر اساس این گزارش ؛هیات داوران بخش بین الملل آقایان آرش دریابندری، نادرطالب زاده، سعید زیبا کلام و فواد ایزدی از میان آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره آثار به پشت تابلو نگاه کن، حرب الاباده، صهیونیزم مسیحی، لابی پول، لیورپول، پایان فقر، حقیقت مبهم،روح می لای، بیداری یک رویا، بین سندان و چکش، غرب رود اورونتیس، روح والنتینو، تاراج: جرم عصر ما، سنگ ها می گریند و معبرِ زندانی به نام غزه را به عنوان نامزدهای بخش بین الملل معرفی نمودند.
بنابراین گزارش،داوران بخش داستانی آقایان ناصرهاشم زاده، جهانگیر الماسی، احمد نجفی، ابولقاسم طالبی و دکتر مجید شاه حسینی از میان آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نامزدهای بخش داستانی را برگزیدند.
بر اساس این گزارش در بخش فیلم داستانی کوتاه از میان آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره فیلم های کوتاه درختان حماسی، کرایه ها آماده، شربت سینه، شرق بهشت، تکلیف، گل پا، چند قدم مانده، رسید، حق الناس به عنوان نامزدهای بخش فیلم کوتاه معرفی شدند.
همچنین در بخش فیلم داستانی نیمه بلند هیات داوران فیلم های لکه، روبه قبله، الفبای روشن، یک روز دیرتر و ضربدر، مربع، دایره را به عنوان نامزدهای این بخش معرفی نمودند.
در بخش بهترین فیلم نامه نیز از میان آثار رسیده به دبیرخانه فیلم نامه های (ضربدر، مربع، دایره)، رو به قبله و لکه به عنوان نامزدهای بخش فیلم نامه معرفی شدند.
هیات داوران در بخش دستاورد فنی و هنری نیز فیلم لکه و یک روز دیرتر را به عنوان نامزدهای بخش دستاورد فنی و هنری معرفی نمودند.
در بخش فیلم داستانی بلند نیز هیات داوران از میان آثار ارسال شده به دبیرخانه چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار فیلم های فرشتگان قصاب، ریسمانی نزدیک تر از رگ، موج منفی، بزرگمرد کوچک، آبی عمیق، خاک و مرجان، مرزنشینان و روز خدا را به عنوان نامزدهای این بخش معرفی نمودند.
نامزدهای بخش روحانیت و بیداری اسلامی معرفی شدند. بر اساس این گزارش داوران این بخش آقایان سلیم غفوری، حمیدرضا غریب رضا و محمدرضا زائری از میان آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، لبیک، کاغذ قیچی خدا، پیمانهای پنهان، به نام آزادی، شیخ علی، به رنگ زندگی، دوازده تموز، سفر به دیار پشتونها، شاگرد امام، روزگار نو، در امتداد غدیر، گاو خشمگین را به عنوان نامزدهای این بخش معرفی نمودند. برگزیدگان نهایی این بخش در اختتامیه جشنواره معرفی شده و از از آن ها تقدیر خواهد شد.
هیات داوران بخش روایت شهادت آقایان گلعلی بابایی، محمدعلی مودب و محسن صفایی فرد، پس از بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، صبحانه با طعم مرگ، مردی با آرزوهای دور برد، فرزند کبیرکوه، پاکدشت، تولدت مبارک، زندگی در ثانیه صفر، شیرآباد، میراث مجید، زیباتر از زندگی، بر آستان نجابت دریا، زیباتر از زندگی، گزارش یک عملیات، مسافر ایران و مأموریت خدا را به عنوان نامزدهای این بخش معرفی نمودند.
هیات داوران بخش مستند اقتصاد مقاومتی آقایان عادل پیغامی، مهدی زمانپور کیاسری و مرتضی فیروزآبادی پس از بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، مستندهای آوای دستان، تابش، نبرد خاموش، کایر و نفت سیاه را به عنوان نامزدهای این بخش معرفی نمودند.
هیات داوران بخش تاریخ معاصر آقایان محمدصادق کوشکی، وحید یامین پور، مجید بذرافکن، و احسان رجبی پس از بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره آثار داستان یک انفجار، قربانگاه زائران، مصاف، سرانجام، به نام خلق قهرمان، روز واقعه، انتهای خیابان فلسطین، بحرین، سیستان، جانشین، سرزمین افتخار، شور و سرور، سنجرخان سینما روستای نران، بهشت ماندنی است، کاروان و سازمان برای جدایی را به عنوان نامزدهای این بخش معرفی نمودند.
هیات داوران بخش انیمیشن، آقایان صادق کرمیار،سید مسعود شجاعی طباطبایی و محمدحسین نیرومند از میان آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره انیمیشن های سقوط، ۹:۲۰ در بوشهر ، پیام راشل کوری۲، بیناو دینا، داستان سامرا، شجاعان، سکو، مروارید سرخ، سلامی برای روح الله، نامه ای برای آفتاب، مجموعه ثریا و سربازان بین الملل را به عنوان نامزدهای این بخش معرفی نمودند.
هیات داوران بخش نقد درون گفتمانی، فتنه۸۸ و جنگ نرم، آقایان ابراهیم فیاض، حسن عباسی، علیرضا قزوه، و مرتضی شعبانی نامزدهای هر یک از این بخش ها را معرفی نمودند.
بر طبق این گزارش؛ مستندهای میراث آلبرتا، دکتر سلام، این کشت تلخ است، او با ما، یک عاشقانه آرام، فرصتی برای دیدن، موسیقی ما، جای خالی، سرگردون، چند شاخه گل مریم، داوطلبین عزیز، ژست، بشقابهای خالی، صد مرتبه از روی خدا بنویسید، اینجا چراغی روشن است و نیمه دوم به عنوان نامزدهای این بخش ها معرفی شدند.
گفتنی است، برگزیدگان نهایی این بخش ها نیز در مراسم اختتامیه که امروز (شنبه) در سینما فلسطین تهران برگزار خواهد شد اعلام و از ایشان تقدیر به عمل خواهد آمد.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار، ضمن ابراز تأسف از نپرداختن به موضوع ترور ۱۷هزار ایرانی طی سالهای گذشته، گفت: استقبال از بخش بینالملل جشنواره نشان داد انسانهای زیادی از انحصار پچیده رسانههای جهان رنج میبرند.
وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار در اختتامیه این جشنواره گفت: جشنواره مردمی فیلم عمار در اولین سالگرد جشن مردمی نهم دی در سال ۸۹ تأسیس شد. در این سال کار با بیست فیلم که توسط فیلمسازان حزباللهی در نقاط مختلف کشور برای تشریح ابعاد فتنه ساخته شده بود، آغاز شد. در دوره دوم شاهد حضور ۳۰۰ فیلم بودیم، در دوره سوم ۷۰۰ فیلم و امسال فرزندان انقلاب اسلامی بیش از یکهزار عنوان فیلم را به جشنواره ارسال کردند.
وی افزود: امسال در بخش دیگری فراخوان بینالمللی هم دادیم و برای خود ما هم جالب بود که بیش از ۷۰۰ اثر از فیلمسازان حدود ۷۰ کشور در سایت جشنواره ثبتنام کردند. همین استقبال بینالمللی در این مدت به ما نشان داد که انسانهای زیادی وجود دارد که از انحصار پیچیده رسانههای جهان رنج میبرند و به دنبال روزنهای میگردند تا از طریق آن فریاد خودشان را به مخاطب برسانند و انشاءالله از سال آینده بخش بینالملل جدیتر دنبال خواهد شد.
جلیلی خاطرنشان کرد: چندی قبل در غزه فلسطین اولین دوره جشنواره اکران شد که برای ما بسیار شوقانگیز بود و دوستان ما گلایه میکردند که تعدادی از بهترین آثار ضد اسرائیلی سینمای ایران نظیر «بازمانده» حتی پس از ۲۰ سال از ساخت به دست آنها نرسیده است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار تأکید کرد: جشنواره عمار تأسیس شده است تا این سؤال را در ذهن مخاطب ایجاد کند که اولاً چرا بسیاری از کارهای تولید شده به مخاطب خودش نمیرسد و یا در صورت تولید در داخل کشور مهجور میماند و حتی از مخاطب بالقوه منطقه خودش نیز دریغ میشود؟ و نکته دوم این است که در کنار این آثار ساختهشده داستانهای ما چرا به سینما راه پیدا نکرده است؟
وی با اشاره به اینکه هیچ ملتی به اندازه ملت ایران قهرمان نداشته است، گفت: چند درصد از قهرمانان ملی ما به قاب سینما راه پیدا کردند در حالی که ۳۲ سال پیش رئیسجمهور، نخستوزیر و نمایندگان ما را ترور کردند، بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم ما را ترور کردند و حتی یک فیلم درباره شهدای ترور ساخته نشد و این در حالی است که سینمای ایران در بین ۱۰ کشور اول دنیا به لحاظ امکانات فنی و نیروی انسانی قرار دارد.
جلیلی تأکید کرد: سینمای ایران به برکت انقلاب اسلامی و جمله درخشان امام خمینی در بدو ورودشان در بهشتزهرا(س) تکلیفش را روشن کرد و امام با جمله «ما با سینما مخالف نیستیم با فحشا مخالفیم» تکلیف نظام و انقلاب را با سینما روشن کرد و ما از آن سینمای نحیف، سخیف و ضعیف شاهنشاهی عبور کردیم.
وی افزود: با کنار گذاشته شدن معیارهای غلط و سخیف به معیارهای عالیتر انقلاب خدمات بزرگی به سینما کرده است و ای کاش میتوانستیم از خدمات سینما به انقلاب اسلامی هم سخن بگوییم. مطمئناً سینما خدمات زیادی کرده است و به خصوص در حوزه دفاع مقدس فیلمهای زیادی ساخته شده اما سؤال این است که چقدر متناسب با ظرفیتها بوده است.
وی در ادامه بیان داشت: جشنواره عمار آمده است تا این فاصله را پر کند و بسیاری از مجهولاتی که در سینما مطرح میشد و مجهولات غلطی بود مانند اینکه هنرمند انقلابی نداریم و هنر انقلابی مخاطب ندارد را خط بطلان کشیده است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار در خاتمه بیان داشت: امشب در اختتامیه جشنواره عمار با بخشی از جریان جدید انقلاب اسلامی آشنا خواهید شد که همگان را به شوق خواهد آورد. امروز سالگرد شهادت یکی از علمداران و نشانههای بزرگ زندهبودن انقلاب در نسل سوم یعنی دانشمند شهید «مصطفی احمدیروشن» است و باید یاد او را گرامی بداریم.
کارگردان سریال یوسف پیامبر گفت: هنرمندان در یک رشته تخصص دارند و عالم و دانشمند نیستند و نباید آنها را با علما در یک سطح قرار دهیم. احترام به هنرمند باید همانند احترام به سایر اقشار باشد.
در ادامه مراسم اختتامیه چهارمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار از یک عمر مجاهدت فرهنگی فرجالله سلحشور با حضور خانواده شهدا از جمله پدر شهید احمدیروشن، آیتالله جنتی و برخی هنرمندان از جمله نادر طابزاده، جمال شورجه و ابوالقاسم طالبی تجلیل شد.
سلحشور در سخنان کوتاهی پس از تقدیر با اشاره به یک مثال درباره کمک کردن مادر و پدر به نوزاد کوچک خود برای بردن یک سینی چای گفت: سلحشور قصهاش را از قرآن و توفیقش را از خدا میگیرد. ابعاد هنریاش را نیز دیگر هنرمندان به آثارش میدهند. لذا سلحشور هیچ کاری نکرده است و خدا بوده است که زیر کتف سلحشور را گرفت.
وی با بیان اینکه لایق این تقدیرها نیستم، افزود: بعضی وقتها به اینکه دستم زیر سینی هم بوده است تردید میکنم اما اگر هم بوده وظیفه بوده است.
سلحشور با بیان اینکه همه اعم از هنرمند، دانشمند، کارگر و کارمند در صنف خود در حال خدمت هستند، تصریح کرد: نسخهای که مسئولان و هنرمندان باید متوجه آن باشند این است که هنرمندان در یک رشته تنها تخصص دارند و هنرمندان عالم و دانشمند نیستند و آنها را با علما در یک حد قرار ندهیم.
وی افزود: بعضاً دیده میشود هنرمندان را بیشتر از لیاقت آنها تحویل میگیرند اما اگر هنرمند کار مثبتی انجام داده وظیفهاش بوده و اگر کار منفی انجام داده باید متنبه شود.
سلحشور ادامه داد: به جای آنکه احمدیروشنها الگو شوند چرا باید بازیگر الگو شود؟ بیایید این الگوها را بشکنیم و همان قدر که برای هنرمندان ارزش قائلیم، برای دیگران نیز ارزش قائل شویم.
برنده فانوس بلورین بهترین فیلم داستانی چهارمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار دریافت این جایزه را باعث بالا رفتن توقع مردم و سخت تر شدن کارش می داند.
موسی خانزاده پور کارگردان فیلم داستانی «شربت سینه» دریافت کننده سیمرغ بلورین بهترین فیلم داستانی چهارمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار عنوان کرد: کارم بعد از گرفتن این جایزه به مراتب سخت تر می شود و توقع ها نسبت به ما بالا می رود و فقط امیدوارم از این مسیر درستی که در آن قرار گرفته ایم منحرف نشویم و به خوبی این راه را ادامه دهیم.
وی افزود:اگرچه فیلم«شربت سینه» پیش از این هم از شبکه چهارم سیما و شبکه نمایش پخش شده بود اما بی شک حضور آن در جشنواره عمار باعث نمایش آن در مدارس و مساجد شهرهای دور و نزدیک می شود و ما به رسالت فیلمسازی مان که فیلم بسازیم و مردم ببینند نزدیک تر می شویم.
بنابر این گزارش داستان این فیلم روایت پزشکی است که در یک از داروخانه های تهران مشغول کار است و از قضا روزی زنی که به شدت از فقر رنج میبرده به او مراجعه میکند و از او شربت سینه میخرد پس از چند بار رفت و آمد این زن در داروخانه روزی پزشک به دنبال او میرود و از فقر و تنگدستی این زن آگاه میشود وی میبنید که این زن شربت را در ظرفی میریزد و در آن نان خورد میکند و به فرزندان خود میدهد که این داستان برگرفته از یک داستان قدیمی در زمان حکومت ننگین محمدرضا پهلوی است.
باید فسادهای آمریکا را به تصویر کشید/ برای فتنه ۸۸ کارهای هنری زیادی میتوان کرد
رئیس شورای نگهبان در جشنواره عمار گفت: باید فسادهای موجود در جامعه آمریکا را به تصویر کشید و در این صورت دوستداران آمریکا دیگر دنبال روابط با این کشور نخواهند رفت.
آیتالله احمد جنتی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره فیلم مردمی عمار در سخنانی با بیان اینکه حضور من در این مراسم غافلگیرانه بوده است، گفت: اما حضورم را در میان شما غنیمت میدانم.
وی با اشاره به خاطرهای از حضرت امام خمینی (ره) افزود: حضرت امام خمینی (ره) فیلمی را دیده بودند و گفتند این فیلم و امثال آن صد برابر منبر من و شما ارزش دارد.
آیتالله جنتی با اشاره به فیلم توبه نصوح که فرجالله سلحشور در آن بازی کرده است، گفت: در بخشی از این فیلم یک فضای رویایی در عالم برزخ است که ظالمی که حقی را ضایع کرده جلو میرفت و مظلومی که حق او ضایع شده بود میگفت «حق من را بده» که این صحنه روی من تأثیر داشت.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید فسادهای جامعه آمریکا را به تصویر کشید، تصریح کرد: در این صورت دیگر آمریکاییها نمیتوانند سر بالا کنند و دوستداران آمریکا که به دنبال رابطه با این کشور هستند دیگر به دنبال چنین خواستهای نخواهند رفت.
آیتالله جنتی با اشاره به فتنه ۸۸ و ضرورت فیلمسازی و کار هنرمندانه در این عرصه افزود: باید فیلمی از فتنه ۸۸ ساخته شود که انسان وقتی آن را میبیند از حیلهگری که در آن فتنه دیده شد متنفر شوند و متوجه شوند چه اتفاقی افتاده و چقدر آدمها گمراه شدهاند.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه هنر در تربیت انسان نقش والایی دارد، تصریح کرد: امیدواریم کسانی که در عرصه هنر کار میکنند تکثیر شوند و شاهد گسترش هنرمندان متعهد باشیم چرا که هنرمند متعهد با هدایت درست افکار میتواند ظهور امام زمان (عج) را نزدیک گرداند.
سهیل سلیمی برای فیلمنامه «فرشتگان قصاب» برنده تندیس بهترین فیلمنامه بخش داستانی چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار شد و با برنده شدن این جایزه روزهای خوشی را برای تولیدات آینده اش پیش رو می بیند.
سهیل سلیمی برنده تندیس بهترین فیلمنامه بخش داستانی چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: از برنده شدن این جایزه خوشحال شدم و از آنجایی که فیلمنامه های بعدی ام آماده ساخت است امیدوارم این جایزه مسیر تولید فیلم های بعدی ام را هموار کند و دوستانی که توان حمایت از این فیلمنامه ها را دارند پا پیش بگذارند.
بنابر این گزارش سهیل سلیمی نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «فرشتگان قصاب» برنده تندیس ویژه بهترین فیلمنامه در بخش داستانی چهارمین دوره جشنواره فیلم عمار شد.
مراسم اختتامیه این جشنواره هم اکنون در سینما فلسطین در حال برگزاری است .
طالبزاده: میخواهیم به بیبیسی بگوییم صدای عمارهای بینالمللی هستیم
دبیر چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار در واکنش به نقد این جشنواره در بیبیسی گفت: میخواهیم به آنها بگوییم که صدای عمارهای بینالمللی هستیم.
نادر طالبزاده دبیر چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار قبل از اهدای جوایز بخش ویژه مرگ بر آمریکا، گفت: امسال اتفاق مهمی افتاد و جشنواره عمار بینالمللی شد و من شنیدهام که بیبیسی به همین دلیل جشنواره را نقد کرده است.
وی افزود: بیبیسی از این جهت یک نقد به ما کرده است که ما گفتیم عمارهای بینالمللی وجود دارند و به ما عکسالعمل نشان داد و عمار را نقد کردند و گفتند که این بخش بینالمللی عمار به دنبال چیست و ما میخواهیم به آنها بگوییم که از این نوع عمارهای بینالمللی از این به بعد بیشتر خواهیم دید و ما صدای آنها خواهیم بود.
طالبزاده گفت: یکی از این عمارهای بینالمللی ماریا پومیه است که اتفاقاً در ایران حضور دارد و ایشان با هزینه شخصی خودش به آرژانتین رفته و در حال ساخت مستندی در خصوص انفجار آمیا است و در حال حاضر با حضور در تهران در حال تکمیل این مستند است افرادی مثل ایشان وجود دارند و با امکانات خودشان به بیان حقیقت کمک میکنند.
ادامه دارد…