سرانه کشور ترکیه در این حوزه ۵۰ کیلوبیت و کشور قطر ۱۰۰ کیلوبیت برآورد می شود. با این وضعیت چگونه انتظار داریم تا پایان برنامه رتبه دوم منطقه را هم به دست بیاوریم.
به گزارش” صبح رابر” به نقل از مهر، نصرالله جهانگرد در مراسم گردهمایی فعالان صنف فناوری اطلاعات کشور که توسط سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران برگزار شد با تاکید بر سهم فناوری اطلاعات در افزایش تولید ناخالص داخلی کشورها و لزوم اجرای برنامه های توسعه ای برای افزایش این سهم در کشور اظهار داشت: روند تحولات در حوزه صنعت، خدمات و کشاورزی از بکارگیری و کاربری فناوری اطلاعات در اصلاح این بخش ها حکایت دارد به نحوی که با اصلاح نظام صنعت، خدمات و کشاورزی و بکارگیری فناوری اطلاعات در این بخش ها، شاهد افزایش بهره وری و درآمد خواهیم بود.
ظرفیت پهنای باند در دنیا ۱۰۰ ترابیت؛ در ایران ۱۰۰ گیگابیت
وی با تاکید بر لزوم تغییر پارادایم در برنامه ریزی توسعه ملی گفت:در این میان افزایش سرعت دسترسی به اینترنت یکی از مقولاتی است که باید به آن توجه شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه میزان پهنای باند اینترنت برای سرعت دسترسی در دنیا بیش از ۱۰۰ ترابیت است که ما با حدود ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه ظرفیت یک صدم دنیا را داریم.
سرانه ۵۰ برابری ترکیه نسبت به ایران در پهنای باند اینترنت جهان
جهانگرد با اشاره به سرانه یک کیلوبیتی ایران از پهنای باند اینترنت جهان افزود: این در حالی است که سرانه کشور ترکیه در این زمینه ۵۰ کیلوبیت و قطر ۱۰۰ کیلوبیت است و با این وجود انتظار داریم تا پایان برنامه رتبه دوم منطقه را هم به دست بیاوریم. باید گفت که در این بخش خیلی عقب هستیم.
حجم کل اطلاعات دنیا بر روی اینترنت، ۴ زتابایت
رئیس سازمان فناوری اطلاعات کشور حجم کل اطلاعات بر روی اینترنت در دنیا را ۴ زتا بایت (۱۰۲۴ اکزابایت) عنوان کرد که تا دو سال آینده این حجم دو برابر می شود و افزود: در حوزه فناوری اطلاعات یک دلار سرمایه گذاری ۱۰ دلار برگشت سرمایه دارد و بررسی ها نشان می دهد که سرمایه گذاری در صنعت فناوری اطلاعات ۱۵ برابر برگشت سرمایه خواهد داشت.
وی با انتقاد از وضعیت نامطلوب کشور در حوزه دسترسی به اینترنت گفت: در دنیا کف دسترسی به اینترنت ۲ مگابیت برثانیه و سقف سرعت اینترنت ۲۰ مگابیت در ثانیه است و ما هنوز صحبت ۲مگابیت را می کنیم.
ظرفیت پهنای باند اینترنت ایران به ۵ ترابیت می رسد
دبیر شورایعالی فناوری اطلاعات کشور ظرفیت موجود پهنای باند اینترنت را ۱۰۰ گیگابیت عنوان کرد که تا پایان سال به ۱۵۰ گیگابیت می رسد و گفت: نیازمند ۵ ترابیت ظرفیت در پهنای باند اینترنت بین الملل و ۴۲ ترابیت پهنای باند در زیرساخت داخلی کشور هستیم که ۱۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری تا پایان برنامه پنجم دارد.
۱۰ درصد GDP کشور از آن فناوری اطلاعات می شود
وی افزود: با اصلاح سیاستها و رسیدن به این ارقام، تا ۳ سال آینده به حدود ۱۰ درصد از GDP کشور دست خواهیم یافت.
۳۴ ترابیت اطلاعات از کانال سوئز عبور می کند
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم فناوری اطلاعات در دنیا را ۲۷۰۰ میلیارد یورو برشمرد و با اشاره به ویژگیهای استراتژیک ایران که می تواند در ترانزیت اطلاعات و افزایش سهم خود در این بخش موثر واقع شود گفت: کانال سوئز ۳۴ ترابیت اطلاعات را از شرق به غرب دنیا عبور می دهد و ارزش اینترنتی این کانال از ارزش ترافیک آبی آن بیشتر است؛ این در حالی است که کشور ما نیز به دلیل موقعیت استراتژیک خود می تواند در انتقال ترافیک اینترنت دنیا سهم بسزایی داشته باشد و درآمد زایی ایجاد کند. براین اساس در سال آینده حرکت بزرگی در این حوزه انجام می شود.
انتظار پرش لگاریتمی داریم
وی با بیان اینکه ایران باید از مزیت این ترانزیت به خوبی استفاده کند خاطرنشان کرد: در این زمینه انتظار پرش لگاریتمی داریم.
کمیته فاوای دولت منحل شد
جهانگرد با اشاره به مصوبه دولت در آبان ماه مبنی بر فعالیت تمامی شوراهای قانونی در کشور گفت: در این راستا شورایعالی فناوری اطلاعات فعال و کمیته فاوا منحل شد. هم اکنون شورایعالی فناوری اطلاعات با مجموعه شورایعالی فضای مجازی کشور که وظیفه سیاستگذاری این بخش را به عهده دارد برنامه های اجرایی را تدوین کرده و به تصویب دولت می رسانند.
برنامه های دستگاههای اجرایی به تصویب شورایعالی فناوری اطلاعات می رسد
جهانگرد اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال تمامی برنامه های دستگاههای اجرایی به تصویب شورایعالی فناوری اطلاعات برسد و در بودجه سال آینده برنامه این بخش دستگاهها دیده شود.
انتهای پیام/