محمدمهدی همت میگوید که فضای فیلم «شیار ۱۴۳ » را برایش کاملا ملموس بودهاست.
به گزارش ” صبح رابر” به نقل از “بوتیا”فیلم «شیار ۱۴۳» که در جشنواره سی و دوم فیلم فجر اکران شد، ساخته نرگس آبیار بود و داستان آن درباره مادریاست که تنها فرزند پسرش در جنگ تحمیلی مفقود الاثر شدهاست.
نمایش این فیلم که ابتدا از سوی هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر رد شده بود، با استقبال گسترده منتقدان و اهالی سینما روبرو شد و حتی ابراهیم حاتمیکیا فیلم خودش «چ» را به سازندگان این اثر سینمایی تقدیم کرد.
فرزند شهید همت درباره این فیلم می گوید:« من مسائلی را که در این فیلم مطرح شده بود، کاملا لمس میکردم، دایی خود من (فردین بدیهیان) ۳ روز پس از شهادت پدرم مفقودالاثر شد و ۱۳ سال از او نشانی نبود. در تمام این مدت مادر بزرگ من حال و احوالی داشت که در فیلم «شیار ۱۴۳ » همان حال و احوال را شخصیت مادر فیلم هم داشت.»
او با تقدیر از بازی درخشان مریلا زارعی در نقش شخصیت مادر این فیلم گفت:« اتفاقا دایی من هم بچه کوچک خانواده بود و برای همه خصوصا مادرش خیلی عزیز بود، من شاهد بودم که در تمام سالهای که دایی فردین مفقود الاثر بود مادرم بزرگم مثل مادر فیلم خانم آبیار مفاتیح می خواند، منتظر خبری از فرزندش بود و یک لحظه نمی توانست از یاد او غافل باشد.»
همت تاکید کرد:«من این فیلم را که دیدم احساس کردم که در داستان آن زندگی کرده ام.»
او با اشاره به این موضوع که برخی ز فیلم هایی که طی این سال ها با موضوع دفاع مقدس شاخته شده اند، خیلی زود از ذهن ها خارج شده اند، ادامه داد:«اما این فیلم فیلمی بود که سال ها در ذهن مخاطب می ماند و من تا به حال به خیلی از دوستان و آشنایان پیشنهاد کرده ام که این فیلم را ببینند چون این فیلم هم حرفی برای گفتن دارد و هم واقعیات را به شکلی کاملا هنری به تصویر کشیده است.»
همت از ابراهیم حاتمیکیا به عنوان یکی از فیلمسازان موفق حوزه فیلم دفاع مقدس نام برد و گفت که در فیلم هایی که با موضوع دفاع مقدس ساخته می شوند نوع حرفی که می زنند مهم است، برخی از حرف ها را باید در یک برهه ای گفت ، مثل فیلم های آقای حاتمی کیا که حرفهایش را در برهه ای که باید می زد.
فرزند شهید همت ساخته جدید ابراهیم حاتمی کیا را که در جشنواره فیلم فجر امسال اکران شده را هم دوست دارد و می گوید:«فیلم «چ» واقعا به دلم نشست، و خیلی خوشحالم که ایشان با یک فیلم قوی و دوست داشتی به حوزه سینمای دفاع مقدس باز گشته اند.
او با اشاره به این جمله دکتر علی شریعتی «آنان که رفته اند کاری حسینی کردند و آنهایی که ماندند باید کاری زینبی انجام بدهند» می افزاید:«نمایش بیرونی اتفاقاتی که در حوزه دفاع مقدس رخ داده باید با استفاده از زبان فرهنگ و هن ممکن است. اما باید حقایق را برای مردم بازگو کرد، ملت ما ملت با ظرفیتی هستند و حقایق را میپذیرند حتی اکر تلخ باشند. اما اگر بخواهیم حقایق را نشان ندهیم و به شکل دیگری اتفاقات را بازگو کنیم، مردم قبول نمی کنند و حرف ها به دلشان نمی نشیند.»
همت در پاسخ به این پرسش که با توجه به شخصیت شهید همت کار جدی در حوزه سینما و تلویزیون در مورد این شهید ساخته شده یا خیر؟ گفت:«تا به حال فیلمی در مورد ایشان ساخته نشده است، برخی کارهای هم صورت گرفت که ما به سازندگان آن اجازه ندادیم، چون نه مشورتی با ما در مورد این شهید صورت گرفته بود و نه تصویر درستی از ایشان در کار ترسیم شده بود.»
او اجازه گرفتن از خانواده شهید همت را برای تولید یک اثر سینمایی یا تلویزیونی یک امر اخلاقی دانست و گفت:«ما هم به عنوان خانواده شهید همت در مورد ایشان حرف هایی داریم . ایشان از جمله شخصی هایی بودند درو طول زندگی یک مسیر صعودی را طی کرده بودند و انگار زندگی ایشان هیچوقت نشیب نداشته است. به همین خاطر فکر می کنم اگر کسی بخواهد در مورد ایشان فیلم بسازد، باید چند روز از زندگی ایشان را بسازد، مثل کاری که آقای حاتمی کیا در «چ» انجام دادند.»
فرزند شهید همت ادامه داد:«ما حدود ۱۰ سال پیش با با اقای حاتمیکیا در مورد ساخت اثر با محوریت شخصیت شهید همت صحبت کردیم اما ایشان هم با محدودیت هایی مواجه شد و این کار به سر انجام نرسید.