پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

8:10:40 - چهارشنبه 14 اسفند 1392
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
گزیده مطبوعات چهاردهم اسفند/ آمارهای بدون حساب و کتاب
روزنامه های پنجمین روز هفته (چهارشنبه چهاردهم اسفند) همچنان اخبار و گزارش های مربوط به حوادث اوکراین را با اهمیت دیده و در صفحات اول خود به آن پرداخته اند. به گزارش” صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا، روزنامه های پنجمین روز هفته (چهارشنبه چهاردهم اسفند) همچنان اخبار و گزارش های مربوط به […]

روزنامه های پنجمین روز هفته (چهارشنبه چهاردهم اسفند) همچنان اخبار و گزارش های مربوط به حوادث اوکراین را با اهمیت دیده و در صفحات اول خود به آن پرداخته اند.

به گزارش” صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا، روزنامه های پنجمین روز هفته (چهارشنبه چهاردهم اسفند) همچنان اخبار و گزارش های مربوط به حوادث اوکراین را با اهمیت دیده و در صفحات اول خود به آن پرداخته اند.

آغاز پانزدهمین اجلاس مجلس خبرگان و سخنرانی رییس جمهور و آیت الله مهدوی کنی نیز از دیگر مطالب این روزنامه هاست. روزنامه شرق نیز، در سالروز مرگ دکترمصدق عزادار شد!

یکی بر سر شاخ بن می‌برید

روزنامه کیهان: وزیر ارشادی که برای حضور در جمع رویش‌های انقلاب در عرصه سینما و اختتامیه جشنواره عمار وقت ندارد، همت خود را مصروف احیای تشکیلاتی مثل انجمن صنفی روزنامه‌نگاران  می‌کند! با وزیر اطلاعات مذاکره می‌کند تا راه را برای این انجمن ضد ملی هموار کند! وزیر اطلاعات هم سخاوتمندانه از شکایت وزارتش علیه این انجمن انصراف می‌دهد! گویی حقی شخصی داشته و اکنون از آن چشم‌پوشی می‌کند! این همه در حالی است که سابقه ننگین این انجمن در سیاه‌نمایی از کشور و آب به آسیاب دشمن ریختن بر کسی پوشیده نیست و اگر آقایان این ادعا را قبول ندارند، چه خوب است یک مورد از خدمات این انجمن را به نظام اسلامی و ملت مسلمان ایران نام ببرند تا معلوم شود که آنها سر بر آستان کاخ سفید و کاخ الیزه می‌سایند یا به قبله مردم ایران نماز می‌گذارند!؟

دیپلماسی فرهنگی و حوزه‌های علمیه

روزنامه ایران: تبلیغ درعرصه بین‌الملل ظرافت‌های خاص خود را دارد بویژه با هجمه‌ای که فرقه  جعلی وهابیت علیه معارف شیعی به کار گرفته، ورود به این عرصه نیازمند همراهی و همدلی سازمان‌های مربوطه است. بهتر است نهادهای اعزام‌کننده، هنگام اعزام مبلغ با حوزه‌های علمیه در ارتباط باشند و با هماهنگی متولیان امر در حوزه‌های علمیه، اعزام صورت بگیرد، چون حوزه برای اعزام مبلغ از افرادی استفاده می‌کند که هم به زبان مسلط هستند و هم بنیه علمی لازم را دارند.با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید در صحنه دیپلماسی سیاسی، امید است این رویکرد عالمانه در عرصه دیپلماسی فرهنگی نیز به کار گرفته شود تا جهان از فرهنگ غنی شیعه بیش از پیش سیراب شود.

اجتهاد در مقابل نص

روزنامه شرق: چرا آقای مصباح پدیده حقوق‌بشر و حقوق شهروندی را مولود فکر بشر نمی‌دانند و همه‌جا غربی تلقی می‌کنند؟ البته هیچ فکری خالی از نقد نیست، از سویی چرا صنعت، تکنولوژی، درمان، هواپیما و حتی فلسفه یونانی ارسطو را که اینها غربی است، می‌پذیرند و تدریس می‌فرمایند و از اخلاق نیکو ماخوس و تفکیک عقل نظری و عملی در اخلاق با احترام سخن می‌گویند، که حق همچنین است؛ اما پای حقوق‌بشر که در میان است آن را غربی می‌دانند. چرا مانند شهیدمطهری در کتاب نظام حقوق زن در اسلام نکات مثبت و منفی آن را نمی‌بینند. یا از لحاظ علمی آن را به نقد نمی‌گذارند؟ ایشان به یاد دارند که دولت پیشین را در حد ادامه دولت رسول‌الله ارتقا دادند و از یک عالم خوزستانی در عالم رویا دولت را دعاکرده امام‌زمان دانستند. لابد آمارها، گزارش‌ها، و تخلفات آن را مطلع هستند و خسارت‌هایی که به فرهنگ و اقتصاد کشور وارد شد را می‌دانند. بنابراین مبارزه سیاسی حق آقای مصباح به‌عنوان لیدر یک حزب سیاسی است ولی دو چیز را در نظر داشته باشند؛ یکی پای دین خدا را در همه‌جا به میان نیاورند و دیگر حرف‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی را به‌نفع خود تفسیر نکنند.

نقش حقوق شهروندی در حفظ انسجام ملی

روزنامه مردم سالاری:  دولت برای اینکه پشتیبانی مردم را از دست ندهد باید به برنامه‌ها و وعده‌های خود عمل کرده و اجازه ندهد هیچ میزان دیگری بر رای مردم تحمیل شود.همچنین سایر نهادها و قوای کشورهم باید به کمک دولت بشتابند تا دولت برنامه‌های خود را به خوبی عملی کند و پاسخ اعتماد مردم به خود را بدهد. یکی از سرفصل‌های برنامه‌های رییس‌جمهور تدوین حقوق شهروندی و اجرای فصل سوم قانون اساسی است. در واقع مبنای عمل دولت هم باید قانون اساسی باشد. اگر در گفتمان حاکمیت و مسوولان، شهروند درجه ۱ و۲ وجود داشته باشد، جامعه دستخوش اختلافات زیادی می‌شود که این اختلافات تبعات امنیتی، سیاسی و اجتماعی خواهد داشت.مسلما تبعیض و بی‌عدالتی از آثار تقسیم بندی‌های غیرحقوقی در میان شهروندان خواهد بود.

آمارهای بدون حساب و کتاب

روزنامه رسالت: مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی سوخت می‌گوید: “ایرانیان هر سال به اندازه کل قاره اروپا و چین انرژی مصرف می‌کنند.” وی تصریح می‌کند؛ “در سال جاری ۲۱۰ هزار میلیارد تومان سوخت در کشور سوزانده شد.” (۱) دعوت مردم به صرفه‌جویی و جلوگیری از هرز رفت انرژی خیلی خوب است اما آمارهایی که می‌دهیم باید حساب و کتاب داشته باشند. جرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها پس از توزیع سبد کالا به نوعی دیگر آزمونی برای کارآمدی دولت در پاسخگویی به مطالبات قانونی مردم است. اگر اشتباهات توزیع سبد کالا در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تکرار شود در کارنامه دولت ثبت می‌شود.

به این سؤال مردم پاسخ بدهید

روزنامه جمهوری اسلامی: در برخورد با فسادهای اخیر تساهل به خرج داده‌اند. اگر در برخورد با پرونده‌های فساد از فاضل خداداد گرفته تا شهرام جزایری و فساد سه هزار میلیاردی، پرونده بیمه، سوءاستفاده در سازمان تأمین اجتماعی و ماجرای بابک زنجانی و فساد ۹ هزار میلیاردی سهل انگاری نمی‌شد و از وزیر گرفته تا رئیس‌جمهور مجبور به استعفا می‌شدند، اگر دولت‌ها تسویه می‌شدند، و وکلای ملت در مجلس تکانی به خود می‌دادند و دستگاه قضایی به موقع و در اسرع وقت در پرونده‌ها رسیدگی می‌کرد و آنها مشمول اطاله دادرسی در پیچ و خم دستگاه‌ها نمی‌شدند، اکنون شاید شرایط اینگونه نبود که هر روز خبر بهت آور پرونده‌های ریز و درشت یکی پس از دیگری به گوش مردم برسد.  واقعیت اینست که مفاسدی که در یک دهه اخیر در عرصه اقتصادی رخ داده، به هیچ وجه متناسب با شأن نظام جمهوری اسلامی نبوده و کوتاهی‌هایی که در این رابطه صورت گرفته نیز خلاف انتظار مردم است و مردم اکنون خواستار پاسخ این سؤال مهم هستند که چرا باید در نظام اسلامی یک نفر و یا یک گروه خاص ظرف مدت کوتاهی به ثروتی افسانه‌ای دست یابند درحالی که ما ناچاریم فشارهای اقتصادی سخت را تحمل کنیم و همزمان شاهد بهانه‌جویی مسئولین برای توجیه عملکرد ضعیف خود در برابر فسادها باشیم؟

“ما نژادپرست نیستیم!” اما…

روزنامه خراسان: «ما نژاد پرست نیستیم!» اما امسال بعد از ۸۶ سال و برای اولین بار اسکار بهترین فیلم را به یک سیاه پوست دادیم، آن هم در شرایطی که چندین و چند بار کارگردان های سیاه پوست دیگری با فیلم هایی بهتر و یا همتراز در شرایط مک کوئین سیاه پوست بودند و به آن ها جایزه ندادیم… به هر روی موضوع بردگی و تبعیض نژادی یکی از ننگین ترین اتفاقات ممکن در تاریخ آمریکا محسوب می شود و اگرچه در دیگر نقاط جهان نیز ردپای آن مشاهده شده است، اما وسعت آن در هیچ کجای جهان ، به اندازه آمریکا وسیع و منزجر کننده نبوده است. با توجه به این موضوع و ماجراهای اسکار امسال و روندی که هالیوود برای نشان دادن عکس این موضوع در این سال ها در پیش گرفته شاید بتوان آن را انتقامی دانست که آمریکایی ها به خاطر همان دوره ننگین که از گذشته تا حال به شدت مورد سرزنش افکار عمومی قرار دارد، از خود می گیرند!

رویکرد پنهان اوباما در آیپک

روزنامه تهران امروز: مقامات آمریکا چاره‌ای ندارند مگر اینکه راه راضی‌سازی این لابی قدرتمند را در پیش بگیرند.چراکه لابی آیپک یک لابی قوی و اثرگذار است و عدم راضی‌سازی این لابی برای دولتمردان آمریکا هزینه زیادی خواهد داشت ضمن اینکه آمریکایی‌ها از طرف دیگر هم فعلا راه مذاکره با ایران را در پیش گرفته‌اند و باید به‌گونه‌ای حرکت کنند که دست‌کم در مقطع فعلی هیچ‌کدام معلق نماند. دقیقا به همین دلایل است که باراک اوباما در یکی از سخنرانی‌های خود گفته است در زمینه تهدید بودن ایران برای ما،متحدان ما و منافع آمریکا،من با نتانیاهو و متحدان خود اختلاف‌نظر دارم.

چالش‌های پیش‌روی اوکراین

روزنامه آرمان: ۱۲میلیون روس در کشور اوکراین زندگی می‌کند یعنی ۲۲درصد جمعیت اوکراین روس‌تبار است. این اقلیت روس‌تبار بیشتر در شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه زندگی می‌کنند و پست‌های مهمی را هم در این کشور بر عهده دارند. بنابراین دولت کرملین ابزارهای قدرت‌نمایی فوق‌العاده‌ای در اختیار دارد. این در حالی است که دست اتحادیه اروپا در حمایت از دولت جدید اوکراین مانند سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ باز هم خالی است. بنابراین اتحادیه اروپا بیشتر تلاش می‌کند از تنش‌آفرینی‌های روسیه در اوکراین جلوگیری به عمل آورد. رهبران غربگرای اوکراین برای ایجاد موازنه در برابر روسیه، نزدیکی هرچه بیشتر به ساختارهای اروپایی را دنبال می‌کنند و اینکه تا چه‌حد موفق خواهند شد، باید در عملکرد دولتمردان اوکراین در سال‌های آینده جست. در شرایط فعلی اروپا تلاش می‌کند تا روابط متلاطم اوکراین و روسیه را به حالت عادی خود بازگرداند؛ چراکه ادامه این روند به ضرر دولت جدید اوکراین است.

 ایران ۱۰ میلیونی فیس بوک

روزنامه ابتکار: رفع فیلترینگ فیس بوک، اگرچه می‌تواند امیدبخش رفع محدودیت‌های دسترسی به دیگر منابع اطلاعاتی و رسانه‌ای باشد، اما در واقع رفع محدودیت دسترسی به یک شبکه اجتماعی صرف نیست، بلکه رفع یک نیاز اجتماعی موجود در بدنه اجتماعی کشور است. این اتفاق که با جمله اخیر وزیر ارشاد؛ «فیس بوک رفع فیلتر می‌شود»، جنب و جوش رسانه‌ای فراوانی را ایجاد کرده است، می‌تواند تلنگری باشد به رسانه بزرگ ملی که گویا در سال‌های اخیر با رشد منفی مخاطب روبه‌رو بوده و هرسال بخش از جامعه ایرانی را از دست داده است.

انتهای پیام

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب