به گزارش”صبح رابر” به نقل از خبرآنلاین ،امروز، پایان زمان قانونی شورای نگهبان برای اعلام صلاحیت ۲۷ نامزد ریاست جمهوری/ ۹ نامزد انصراف دادند
زمان قانونی شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت نامزدهای حضور در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم امروز به پایان می رسد و همه منتظر اعلام اسامی تایید شده از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور هستند.
وزیر کشور دو روز قبل پس از پایان چهارمین جلسه هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری گفته بود وزارت کشور طبق قانون ۴۸ ساعت فرصت دارد تا اسامی کاندیداهای مورد تأیید را به اطلاع عموم و خود کاندیداها برساند.
وی همچنین اعلام کرد قرار شد در این ۴۸ ساعت جلسه مشترکی با کاندیداهای تأیید صلاحیت شده برگزار شود و بایدها و نبایدها و نکاتی که برای برگزاری انتخاباتی باشکوه لازم است به اطلاع کاندیداها داده شود.
اما پس از اعلام رسمی اسامی تایید صلاحیت شده از سوی وزارت کشور، زمان تبلیغات نامزدها آغاز می شود و این زمان دو روز قبل از ۲۴ خرداد ادامه خواهد داشت.
در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۶۸۶ داوطلب برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی کردند که از این میان ۳۸ چهره شناخته شده دیده می شود که همین موضوع باعث شده از انتخابات یازدهم به عنوان یکی از شلوغ ترین انتخابات ها یاد شود.
البته از زمان آغاز بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان تعدادی از این چهره های شاخص به دلایل مختلف همچون اعلام حمایت از سایر نامزدها از ادامه حضور در عرصه رقابت انصراف داده اند.
محمدحسن ابوترابی فرد، کامران باقری لنکرانی، رامین مهمانپرست، داوود احمدی نژاد، صادق واعظ زاده ، علی اکبر جوانفکر، محمدرضا رحیمی و صادق خلیلیان و جواد اطاعت از جمله چهره هایی هستند که در زمان بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان انصراف خود از ادامه حضور در انتخابات را اعلام کرده اند.
در جدول زیر اسامی و سوابق نامزدهایی که تا این لحظه از ادامه حضور در انتخابات انصراف نداده اند بر اساس حروف الفبا آمده است:
نام
|
سوابق و مسئولیتها
|
احمد زاده کرمانی،روح الله
|
متولد ۱۳۵۷ در تربت حیدریه است . از سوابق وی پیش از دولت نهم چیزی در دست نیست اما در دوره احمدی نژاد رئیس دانشکده خبر بوده. او پیش از این در دولت دهم به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منصوب شد. وی همچنین فعالیت به عنوان استاندار فارس و ریاست مرکز مطالعات، تحقیقات و آموزش وزارت کشور را در کارنامه کاری خود دارد. او پیش از این مدیر کل فرهنگی و مدیر کل برنامه ریزی آموزشی دانشگاه امام صادق بوده است.ریاست دانشکده خبر و عضویت در کمیسیون فرهنگی و اقتصادی دولت از دیگر سمت های پیشین احمد زاده بوده است.
|
اصغرزاده، محمد ابراهیم
|
در سال ۱۳۳۴ در خانوادهای متوسط و مذهبی در روستایی در بیرجند متولد شد. وی با قبولی در رشته برق به دانشگاه صنعتی شریف راه یافت و با مدرک مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف خارج شد و بعدها تحصیلات خود را تا مقطع دکتری در رشته علوم سیاسی در دانشگاه تهران ادامه داد.
پس از انقلاب از رهبران دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و دفتر تحکیم وحدت و نیز یکی از دانشجویان همراهی کننده در حمله به سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ بود.
وی فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده دوره سوم مجلس شورای اسلامی (۱۳۶۶ تا ۱۳۷۰)، عضو شورای اول شهر تهران (۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱)، عضو شورای سردبیری روزنامه سلام و مدتی دبیرکل حزب همبستگی و مدیرمسئول روزنامه همبستگی بوده است. وی در انتخابات هفتمین دوره مجلس شوراهای اسلامی نیز کاندید شده بود که از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد.
|
اعلمی، اکبر
|
در مرداد ۱۳۳۳ در بندر ترکمن به دنیا آمد. پس از انقلاب تا سال ۱۳۶۶ مسئولیت واحد سیاسی_فرهنگی سپاه تهران، مسئول حفاظت فرودگاه تهران، جانشین عملیاتی سرپل ذهاب در زمان فرماندهی اصغر وصالی و همزمان با آغاز جنگ ایران و عراق و واحد آموزش عقیدتی_سیاسی پادگان ولیعصر را برعهده داشت. عضو هیات تحریریه روزنامه سلام بود. در سال ۱۳۷۸ کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه تبریز شد که با حمایت جناح اصلاحطلب و با رأی اول به مجلس راه یافت.
|
پزشکیان، مسعود
|
در ۷ مهر ماه ۱۳۳۳ در شهر مهاباد متولد شد.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز، معاونت سلامت وزارت بهداشت، وزیر بهداشت، جراح قلب در بیمارستان شهید مدنی تبریز از سوابق اجرایی اوست. وی از دوره هشتم مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم تبریز را بر عهده دارد.
|
جلیلی، سعید
|
متولد ۱۳۴۴ منطقه معروف به طلاب مشهد مقدس است؛ وی تحصیلات خود را تا مقطع دکتری علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) تهران به پایان رسانده و به زبانهای عربی و انگلیسی تسلط دارد. وی در دوران دفاع مقدس در جبهه حضور یافت و سال ۶۵ در عملیات کربلای ۵ به درجه جانبازی نایل آمد. وی در سال ۶۸ به وزارت امور خارجه رفت و در سال ۸۰ به دفتر مقام معظم رهبری رفت و در سمت مدیریت بررسیهای جاری دفتر رهبر انقلاب به ادامه خدمت پرداخت.وی پس از انتخابات سوم تیر ۸۴ به عنوان گزینه مطرح و موردنظر محمود احمدینژاد رئیس دولت نهم برای تصدی وزارت امور خارجه مطرح شد اما بر اساس مصلحت، اداره معاونت اروپا و آمریکای این وزارتخانه را بر عهده گرفت.وی در حال حاضر دبیری شورایعالی امنیت ملی و مسئولیت پیگیری موضوع هستهای کشورمان را بر عهده دارد.
|
حداد عادل، غلامعلی
|
متولد اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۴ در تهران است. او در سال ۱۳۵۸ معاونت وزارت ارشاد را بر عهده داشت و طی سال های ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۲ نیز معاون وزیر آموزش و پرورش بود. همچنین از سال ۱۳۷۴ تا کنون (به استثنای فاصله ۸۳ تا ۸۷) ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی را بر عهده داشته است.
به مدت ۱۳ سال نمایندگی مردم تهران در مجالس ششم، هفتم، هشتم و نهم را بر عهده داشت و در فاصله سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۳ رئیس قوه مقننه بود. او از سال ۱۳۸۷ تا کنون نیز به عنوان مشاور عالی مقام معظم رهبری منصوب شده است.
|
خرازی، سید محمدباقر
|
دبیرکل حزبالله ایران و مدیر مسئول روزنامه حزباللهاست.وی دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد است و در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ اعلام کاندیداتوری کردهو شعار انتخاباتی خود را نیز «دولت المتقین» قرار داده است.وی پسر آیتالله سید محسن خرازی (عضو مجلس خبرگان رهبری) است. برادر صادق خرازی سفیر سابق ایران در سازمان ملل و پاریس و برادر زاده دکتر کمال خرازی معاون و وزیر امور خارجهٔ ایران است.
|
رحیم مشایی، اسفندیار
|
او هم اکنون رئیس دبیرخانهٔ جنبش عدم تعهد، مشاور رییسجمهور، دبیر کمیسیون فرهنگی دولت، ریاست شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ریاست گروه مشاوران جوان ریاست جمهوری، رئیس کارگروه زیارت و فرهنگ رضوی، جانشین رئیسجمهور در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، رئیس مرکز ملی جهانیشدن، و نماینده ویژه رئیسجمهور در امور خاورمیانه است.او در زمان شهرداری محمود احمدینژاد رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود.
همچنین در دولت اول محمود احمدینژاد ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران را بر عهده داشت. وی در تیرماه ۱۳۸۸ در مدت زمان کوتاهی معاون اول رئیسجمهور اما پس از یک هفته و به واسطه انتشار حکم حکومتی مقام معظم رهبری از این سمت کنار گذاشته شد. اما ساعتی بعد از سوی احمدینژاد به عنوان رئیس دفتر ریاست جمهوری منصوب شد و تا سال ۱۳۹۱ در این سمت فعال بود.
|
رضایی، محسن
|
در شهریور ۱۳۳۳ متولد شد. او در رابطه با این فعالیت های سیاسی به مدت ۵ ماه توسط ساواک اهواز بازداشت شد. او در آستانه پیروزی انقلاب و ورود امام خمینی (ره) در جمعیت منصورون وظیفۀ حفاظت از جان حضرت امام (ره) را برعهده گرفت. او در خرداد ۱۳۵۸ به عضویت شورای فرماندهی سپاه درآمد. در شهریور ۱۳۶۰ از سوی حضرت امام خمینی(ره) به فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد رضایی در شهریور ۱۳۷۶ به عنوان «دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام» منصوب شد و مطالعات اولیه برای تنظیم سند چشم انداز ۲۰ سالۀ ایران را آغاز نمود.
|
روحانی،حسن
|
متولد ۲۱ آبان ۱۳۲۷ در شهر سرخه است. وی نماینده مجلس خبرگان رهبری از سال ۱۳۷۸ و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال ۱۳۷۰است. از سال ۱۳۶۸ به عضویت در شورای عالی امنیت ملی در آمد و از سال ۱۳۷۱ نیز ریاست مرکز تحقیات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را عهده دار شد. وی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره چهارم و پنجم و دبیر شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ بوده است. او در این سمت، رئیس تیم هستهای ایران بود که انتقاد نسبت به تعلیق غنی سازی در دوره وی از جمله حاشیه های پرونده او بوده است .
|
زاکانی، علیرضا
|
در اسفند سال ۱۳۴۴ در تهران متولد شد. او در اواخر سال ۱۳۷۷ مسئولیت بسیج دانشجوئی دانشگاههای استان تهران و از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۲ مسئولیت سازمان بسیج دانشجوئی کشور را بر عهده گرفت .وی در مجالس هفتم، هشتم و نهم به مدت ۹ سال نماینده مردم در خانه ملت بود. همچنین پس از تشکیل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی زاکانی به عنوان دبیر کل این جمعیت منصوب شد.
|
سبحانی، حسن
|
متولد سال ۱۳۳۲ در دامغان است. او دکتری علوم اقتصادی خود را از دانشگاه تهران دریافت کرده است. در سال ۱۳۵۸ با شرکت در انتخابات شورای شهر از طرف مردم به عنوان عضو شورای شهر انتخاب و سپس از طرف اعضای منتخب به ریاست شورای شهر دامغان برگزیده شد.او همچنین از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۷ به مدت ۱۲ سال نماینده مردم دامغان در ادوار پنجم، ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی بود.قائم مقامی معاون پژوهشی دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۱ و حضور در روابط عمومی وزارت ارشاد از دیگر فعالیت های اجرایی سبحانی به شمار می رود.
|
سعیدی کیا،محمد
|
محمد سعیدی کیا در سال ۱۳۲۵ در اصفهان متولد شد. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهٔ راه و ساختمان از دانشگاه امیر کبیر تهران دریافت کرد. محمود احمدی نژاد در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ وی را برای تصدی وزارت مسکن و شهرسازی به مجلس معرفی کرد و پس از تایید مجلس این وزارت را در اختیار گرفت. وی پیش از این وزیر راه و ترابری (دولت میرحسین موسوی و هاشمی رفسنجانی) از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲ بودهاست. همچنین وزیر جهادسازندگی دولت خاتمی از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ بودهاست.
|
شریعتمداری،محمد
|
وزیر بازرگانی در دولت سید محمد خاتمی بود که پنجاه و دوسال پیش در تهران به دنیا آمد. او از سال ۱۳۶۰ به عنوان جانشین معاونت امور انقلاب فعالیت کرد و در دولت اول هاشمی رفسنجانی به عنوان قائم مقام وزیر بازرگانی منصوب شد. شریعتمداری از سال ۱۳۶۹ تا مهر ماه ۱۳۷۶ در معاونت نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری فعال بود اما پس از آن به دولت سید محمد خاتمی رفت و وزیر بازرگانی شد.
|
عارف، محمد رضا
|
در سال ۱۳۳۰ در یزد به دنیا آمد. او در سال ۱۳۵۵ با اخذ مدرک کارشناسی ارشد و در سال ۱۳۵۹ با اخذ مدرک دکترای برق مخابرات هردو از دانشگاه استنفورد به ایران بازگشت.او در ابتدای انقلاب در دستگاه های دولتی همچون شرکت مخابرات و وزارت فرهنگ و آموزش عالی فعالیت کرد و در سالهای ۷۳ تا ۷۶ در سمت ریاست دانشگاه تهران حضور داشت. پس از آن نیز در کابینهی دولت اصلاحات در سالهای ۷۶ تا ۷۹ بهعنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن مشغول به خدمت شد و در سالهای ۷۹ تا ۸۰ به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به فعالیت خود ادامه داد. وی در سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ بهعنوان معاون اول رییس جمهور برگزیده شد. او عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
|
علی احمدی، علیرضا
|
زادهٔ ۱۳۳۸، خمینی شهراصفهان، یکی از دولتمردان ایرانی و وزیر آموزش و پرورش ایران در کابینه اول محمود احمدی نژاد است. وی مدرک دکترای خود را در مدیریت تولید از دانشگاه تربیت مدرس و مدرک کارشناسی ارشد را در زمینه مهندسی صنایع از دانشگاه تربیت مدرس و همچنین مدرک کارشناسی را در زمینه مهندسی متالورژی از دانشگاه علم و صنعت ایران کسب کرد. وی در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ از سوی محمود احمدینژاد برای تصدّی وزارت تعاون به مجلس معرفی کرد، امّا موفّق به کسب رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی نگشت.
وی در همان سال به ریاست دانشگاه پیام نور منصوب گردید. در تاریخ ۳۰ بهمن سال ۱۳۸۶، مجدداً از طرف محمود احمدی نژاد، به عنوان وزیر آموزش پرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی شد که این بار توانست با کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزیر آموزش و پرورش شود.
|
غرضی، محمد
|
در سال ۱۳۲۰، در اصفهان، متولد شد و فوق لیسانس در رشته الکترونیک دارد. وی وزیر نفت در دولت میرحسین موسوی و وزیر پست و تلگراف و تلفن، در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی بود.
|
فلاحیان، علی
|
در سال ۱۳۲۸ متولد شد. او موسس حزب جمهوری اسلامی در استان خوزستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود و مسئولیت حاکم شرع آبادان، خرمشهر، باختران و مشهد را نیز بر عهده داشت. او در برهه ای فرمانده کمیته انقلاب اسلامی آبادان و رئیس بنیاد مسکن این شهر بود . سپس به عنوان قائم مقام دادستان انقلاب کل کشور منصوب شد . وی همچنین فرماندهی کل کمیته های انقلاب اسلامی، دادستانی ویژه روحانیت و حضور در وزارت اطلاعات به عنوان قائم مقام را در کارنامه کاری خود دارد. اما بیش از همه مردم فلاحیان را در کسوت وزیر اطلاعات دولت سازندگی و عضو شورای امنیت ملی می شناسند.وی همچنین در سومین دوره مجلس خبرگان رهبری به نمایندگی از مردم خوزستان عضویت داشت.
|
قالیباف، محمد باقر
|
در شهریورماه سال ١٣۴٠ در شهر طرقبه متولد شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ١٣۵٧ و آغاز جنگ تحمیلی، قالیباف نوجوان در سال ۵٨ و در سن ١٨ سالگی وارد جبهه شد و در سال ١٣۶١به عنوان فرمانده تیپ امام رضا(ع) و یک سال بعد در جایگاه فرمانده لشکر ۵ نصر خراسان انتخاب شد.وی پس از جنگ فرماندهی لشکر ٢۵ کربلا را عهده دار بود. او همچنین در سال ١٣٧٣مسئولیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) را پذیرفت.
در سال ١٣٧۶ به دستور مقام معظم رهبری عهده دار فرماندهی نیروی هوایی سپاه شد. او در همین زمان با گذراندن دوره های فشرده خلبانی در ایران و فرانسه مجوز پرواز با ایرباس را بدست آورد. در سال ۱۳۷۹ مجدداً با حکم حضرت آیت الله خامنه ای، فرماندهی نیروی انتظامی ایران را عهده دار شد.
در سال ١٣٨۴ با رای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت انتخاب شد و تا کنون به مدت هشت سال در این سمت حضور دارد.
|
محمد قدیری ابیانه
|
متولد آذر ۱۳۳۲ در تهران است. مدیر تاسیس انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق جمهوری اسلامی ایران در مکزیک، گواتمالا، بلیز و استرالیا، کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امور خارجه و از سال ۱۳۷۶ تا شهریور ۱۳۷۸ معاون سخنگوی دولت و دبیر شورای اطلاع رسانی دولت از جمله سوابق وی است.
|
کواکبیان، مصطفی
|
متولد ۱۳۴۱ سمنان، نماینده سابق شهرستان های سمنان و مهدیشهر در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل حزب مردمسالاری است.کواکبیان مدیر مسئول روزنامه مردمسالاری و صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه محلی پیام استان سمنان است. او در طول سال های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ به عنوان قائم مقام دبیر حزب جمهوری اسلامی در استان سمنان فعالیت کرد و در جبهه های جنگ تحمیلی نیز حضوری فعال داشت.
|
کاظمی،پرویز
|
سابقه حضور در کابینه محمود احمدی نژاد به عنوان وزیر رفاه را دارد.
|
مظاهری،طهماسب
|
متولد ۱۳۳۲ به مدت یک سال از شهریور ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بود. پیش از این بین سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ وزیر امور اقتصادی و دارایی کابینه سید محمد خاتمی بود.
|
نواب، ابوالحسن
|
در سال ۱۳۳۷ در شهرضا متولد شد. او در دهه ۵۰ برای تحصیل علوم اسلامی وارد مدرسه حقانی شد. وی از نزدیکان شهید قدوسی و شهید سید محمد حسینی بهشتی بوده و در ابتدای انقلاب اسلامی وارد حکومت شد. او بیشتر به فعالیتهای فرهنگی مشغول است و اکثر کشورهای جهان را دیده و با سران کشورهای اسلامی رابطه نزدیک دارد.
وی مؤسس و رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب می باشد ، این دانشگاه گرچه یک دانشگاه خصوصی است و کاملا متکی به وی است اما در مدتی کمتر از پانزده سال توانستهاست به مرکز تحقیقاتی معتبری در جهان تبدیل شود.
|
منوچهر متکی
|
متولد فروردین ۱۳۳۲ در روستای گز در استان گلستان است. منوچهر متکی در بازگشت از ترکیه در سال ۱۳۶۸ برای مدتی به سمت مدیرکل اروپای غربی وزارت امور خارجه منصوب و سپس معاونت امور بینالملل وزارت امور خارجه را به مدت سه سال عهدهدار شد. وی در نیمه دوم سال ۱۳۷۱ بهعنوان معاون حقوقی کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه به مدت دو سال انجام وظیفه نمود و در سال ۱۳۷۳ به عنوان سفیر کبیر جمهوری اسلامی ایران راهی کشور ژاپن شد. منوچهر متکی در سالهای ۱۳۸۰ و ۱۳۸۱ به دعوت رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مسئولیت معاونت ارتباطات با امور بینالملل این سازمان را پذیرفت. وی با حضور در شورای مرکزی هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی و متعاقبا آبادگران ایران اسلامی در انتخابات دوره هفتم مجلس شرکت و در هفتم خرداد ۱۳۸۳ به عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس شورای اسلامی شد. منوچهر متکی از تاریخ ۳ شهریور ۱۳۸۴ لغایت ۲۲ آذر ۱۳۸۹ به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در دولتهای نهم و دهم انجام وظیفه نمود.
|
ولایتی، علی اکبر
|
در ۴ تیر ماه ۱۳۲۴، در رستم آباد، یکی از روستاهای شمیران به دنیا آمد. او پزشک اطفال و فوق تخصص بیماری های عفونی خود را در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا گذراند. مطب شخصی وی در شهرک غرب تهران واقع است و مدیریت بیمارستان مسیح دانشوری را نیز بر عهده دارد.پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی معاون وزارت بهداری بود، در دوره اول مجلس به نمایندگی مردم تهران انتخاب شد و سپس به مدت شانزده سال، در دوره های ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای و آیت الله هاشمی رفسنجانی، به عنوان وزیر خارجه مشغول همکاری بود. پس از سال ۱۳۷۶ به عنوان مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل منصوب شد و تا کنون در این سمت مشغول فعالیت است.
|
هاشمی رفسنجانی،علی اکبر
|
در سال ۱۳۱۳ در روستای نوق در توابع رفسنجان به دنیا آمد.در دوران پیروزی انقلاب اسلامی از اعضای مؤثر و برجسته شورای انقلاب بوده و سپس فعالیتهای خود را در عرصههای گوناگون پیگیری کردهاند، از جمله: عضویت در حزب جمهوری، سرپرست وزارت کشور، ریاست مجلس شورای اسلامی، امام جمعه موقت تهران، جانشین فرماندهی کل قوا، نیابت ریاست مجلس خبرگان، ریاست جمهوری،ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی، ریاست شورای عالی امنیت ملی و …
هم اکنون ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد. در شهریورماه ۱۳۸۶ به دنبال رحلت آیتالله مشکینی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری در دومین اجلاس سالانه دوره چهارم مجلس خبرگان، به ریاست این مجلس مهم و تأثیرگذار برگزیده شد. وی اسفند سال ۱۳۸۹ ریاست مجلس خبرگان رهبری را به آیتالله مهدوی کنی سپرد.
|