رسانه های وابسته به غرب و آمریکا از یک سو و اپوزیسیون خارجی و برخی تجدیدنظرطلبان داخلی از سوی دیگر، محور مشترک خود را در دشمنی و تخریب و ایجاد موج سپاه هراسی تعریف کرده اند. موجی که هر از گاهی در جو رسانه ها برمی خیزد و ناگهان فروکش می کند
به گزارش ” صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا؛ رسانه های وابسته به غرب و آمریکا از یک سو و اپوزیسیون خارجی و برخی تجدیدنظرطلبان داخلی از سوی دیگر، محور مشترک خود را در دشمنی و تخریب و ایجاد موج سپاه هراسی تعریف کرده اند. موجی که هر از گاهی در جو رسانه ها برمی خیزد و ناگهان فروکش می کند.
این همسویی در تخریب عمدتاً عللی را به خود می پذیرد که در این وجیزه تا حدودی می توان کلیت آن را مورد مداقه قرار داد:
۱-رسالت متفاوت در حفاظت از انقلاب اسلامی
وقوع انقلاب اسلامی و پا برجا شدن اصول آن در کشور، یقیناً حافظانی را طلب می کرد که بتوانند از هویت آن به صورت دائم محافظت کنند. این حافظان انقلاب، با نور تدبیر معمار کبیر انقلاب در نهاد انقلابی سپاه پاسداران خلاصه شد و ماموران محافظ انقلاب برای تاریخ همیشگی آن شد تا خدشه ای به اصول و بنیانهای آن از سوی گروه و جریان و نظامی وارد نگردد. اگر در حیطه وظایف اولیه سپاه پاسداران با توجه به مقضیات ورود کنیم بسیاری از مسایل هویدا می شود که اگر تنها و تنها به آنها بسنده کنیم علت دشمنی نظام خصمی چون آمریکا و شانتاژ رسانه ای و هراسی که نسبت به سپاه وارد کرده است پی خواهیم برد.
مبارزه با فتنهها و شرارتهایی که بعضاً با صبغهی سیاسی – که هنوز از فازهای سیاسی و اطلاعاتی خروج نکرده بودند – نه تنها مورد مخالفت حضرت امام(ره) نبوده، بلکه جزو وظایف و ماهیت ذاتی سپاه پاسداران در دفاع از تمامیت انقلاب اسلامی به شمار آمده و تحسین، تقدیر و خرسندی رهبر کبیر انقلاب را در پی داشته است تا جایی که ایشان میفرمایند: «من از سپاه راضی هستم و به هیچ وجه نظرم از شما بر نمیگردد. اگر سپاه نبود، کشور هم نبود. من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی میدارم. چشم من به شماست. شما هیچ سابقهای جز سابقهی اسلامی ندارید.»، «من به طور جد و اکید میگویم که انقلاب و جمهوری اسلامی و نهاد مقدس سپاه پاسداران اسلامی به حق از بزرگترین سنگرهای دفاع از ارزشهای الهی نظام ما بوده و خواهد بود.»(۱)
امام(ره) مکرر مقابله با توطئههای رسانهای و اطلاعاتی گروههای سیاسی معارض را حاصل فداکاری سپاه میداند و خطاب به اعضاى اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامى، باز گذاشتن دست کسانى که قصد توطئه نسبت به اسلام و ملت را دارند، خیانت میخواند: «جمهورى اسلامى از اول که پیروز شد آزادى را به طور مطلق به همهی طوایف داد، نه تنها هیچ روزنامهاى تعطیل نشد بلکه هر گروهى و حزبى به کارهاى خود مشغول بودند و بعضى از گروهها که ناشناخته بودند، از طرف دولت به کار گمارده شدند. لیکن به تدریج فهمیده شد که اینها یا توطئه گرند یا جاسوسى مىکنند. از طرف دیگر نمىشد که انقلاب را رها کنیم، نه اسلام اجازه مىداد و نه عقل که یک دسته از عنوان دولت یا غیردولت براى سرنگونى جمهورى اسلامى سوء استفاده نموده و یا جاسوسى کنند و ما ساکت باشیم. با این مقدار فداکارى که شما و دوستان انجام دادهاید، باز گذاشتن دست کسانى که قصد توطئه نسبت به اسلام و ملت را دارنـد خـیانت است … بحمدالله شما با کمال دقت مراقبت نمودید تا آنها را خوب شناختید و اقدام لازم را نمودید. اینان مثل منافقین و همهی گنهکاران باید محاکمه شوند و به جزاى اعمالشان برسند.» (۱/۶/۶۲)
و یا آنجا که خطاب به تودهایها بر نقش قوای نظامی و انتظامی در عقیم ماندن آمال روشنفکران وابسته به بیگانه مهر تأیید میزنند: «شما چند نفر چه مىگویید، شما چند نفر روشنفکر به اصطلاح خودتان که مىخواهید کمونیسم را در ایران تقویت بکنید یـا چند نفر دیگرى که مىخواهید به خیال خودتان آمریکا باز گردد، من به شما عرض مىکنم تا شما زندهاید آمریکا بر نمىگردد، شوروى هم بر نمىگردد. در نسلهاى آینده، اگر ملتها در نسلهاى آینده به همین روش حرکت کنند و روحانیون در همه جا حاضر باشند و مردم در صحنه باشند و قواى نظامى و انتظامى، قواى نظامى و انتظامى اسلام باشد، این در طول تاریخ هم انشاءالله نخواهد شد.»(۲)
بنابراین، کلام امام خمینی(ره) دربارهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان از نگاه عمیق و چند بعدی بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی به این نهاد دارد. بر این اساس تفاوت ماهوی بین سپاه و دیگر نیروهای مسلح، رسالت و مأموریت سنگینتر سپاه از دیگران است و آن اینکه افزون بر مسؤولیت نظامی مشترک سپاه با ارتش، به عنوان بازوان توانمند ولایت و رهبری، سپاه بایستی آمادهی پاسداری از حاکمیت جمهوری اسلامی در «تمامی عرصههای مورد نیاز» و نه صرفاً نظامی باشد.
بر این اساس، هر گروهی در هر دولتی یا در هر کدام از طیفهای سیاسی بخواهد اقدامی برضد انقلاب اسلامی انجام دهد، سپاه باید به مقابله با آن بپردازد و زمانی که یک جریان برانداز در میان گروههای داخل نظام شکل میگیرد، برخورد با آن دیگر در چارچوب دخالت منع شده توسط امام(ره) نمیگنجد و سپاه موظف است با آن گروه برانداز همچون نیروی خارجی متجاوز برخورد کند. چه آنکه این گروه به ظاهر داخلی، از راه مبارزات سیاسی و آن نیروی خارجی از راه تجاوز نظامی، هر دو هدف یکسان براندازی نظام جمهوری اسلامی را دنبال میکنند. در چنین شرایطی سپاه نمیتواند به بهانهی دخالت نکردن در سیاست نظارهگر بیطرف حمله به مواضع و دستآوردهای سیاسی نظام باشد بلکه مطابق قانون اساسی وظیفه دارد از دستآوردهای نظام دفاع کند.
در یک کلام، امام بارها در بیانات خویش به صراحت از نقش ویژهی سپاه در رها نکردن انقلاب و اسلام و دفع توطئههای سیاسی و مراقبت و شناسایی این گروهها تجلیل کردهاند. تجدیدنظرطلبان، آگاهانه بیانات امام را پاره پاره میکنند و در حافظهی تاریخی خود سیرهی عملی ایشان را نادیده میانگارند و تنها با استفادهی ابزاری به آن بخش از کلام ایشان که با منافع آنها تقابلی ندارد، بسنده میکنند.
۲-وظیفه صدور انقلاب اسلامی در جهان
پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ماه سال ۵۷ سر منشأ تحولات عظیمی در منطقه و جهان گردیده و تأثیرات شگرف بین المللی را به دنبال داشته است. انقلابی که با تکیه بر ایمان و باورهای اسلامی و با شعار نه شرقی، نه غربی رژیم خودکامه ی شاه را سرنگون کرد. و حکومت جمهوری اسلامی را در این سرزمین محقق ساخت.
انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مهمترین و عظیم ترین رویدادهای قرن معاصر، دارای برکات و نتایج بسیار بزرگ و درخشانی در ایران و جهان بود.
روژه گارودی، اندیشمند مسلمان فرانسوی در یکی از مقالات خود، انقلاب اسلامی ایران را اینچنین توصیف می کند:
«به راستی انقلاب اسلامی که امام خمینی (ره) آن را رهبری کرد به هیچیک از انقلاب هایی که در قبل برپا گردیدند، شبیه نیست، در طول تاریخ انقلاب هایی بودند که به هدف تغییر نظام سیاسی برپا گردیدند. انقلاب های اجتماعی هم در جهان رخ داده است و نشانگر خشم فقرا علیه اغنیا بود، انقلاب های ملی هم خشم خود را علیه استعمارگران و غاصبان خالی کردند. اما انقلاب اسلامی ایران نیز دارای تمامی این انگیزه ها بود.
این انقلاب علاوه بر موضوعاتی که گفته شد دارای معانی جدیدی بود که نه فقط حکومت سیاسی، اجتماعی، استعماری را سرنگون کرد، بلکه مهمتر از آن تمدن و جهان بینی خاصی را که در مقابل دین علم شده بود، واژگون ساخت.»(۳)
انقلاب اسلامی ایران تأثیرات زیادی در بیداری مسلمانان جهان و احیای باورهای دینی داشت.
در عصری که می رفت عزت و شوکت اسلامی توسط استعمارگران و دشمنان اسلام پایمال گردد و اخلاق و ارزش های اسلامی به بوته ی فراموشی سپرده شود، انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) به وقوع پیوست و فرهنگ و تمدن اصیل اسلامی را به ارمغان آورد و بارقه ی امیدی در دل میلیون ها مسلمان در گوشه و کنار دنیا زنده کرد و باعث تجدید حیات اسلام و زنده شدن مجد و عظمت دیرینه ی جهان ا سلام گردید.
مقام معظم رهبری با اشاره به ویژگی های انقلاب اسلامی و ضرورت پیام رسانی و ابلاغ ارزش های انقلاب می فرمایند:
«انقلاب، دو جهت داشت: یک جهت، مبارزه با استبداد داخلی و حکومت فاسد وابسته ای که مردم و کشور را بدبخت و بیچاره کرده بود؛ انقلاب می خواست کشور و ملت را نجات دهد؛ در دامن اسلام، مردم اداره شوند و حکومت، اسلامی باشد؛ جهت دیگر، وجهه ی سخن و پیام نو برای دنیا و بشریت است؛ این چیزی است که دنیا را به خود جذب کرد؛ والاّ فلان متفکر اروپایی یا غربی یا آفریقایی یا آمریکای لاتین که امام و انقلاب و نظام اسلامی و حرکت مردم را ستایش می کند، او که داخل کشور ما نیست تا از حکومت، چیزی فهمیده باشد؛ پیام جهانی و انسانی اسلام است که او را به ستایش وادار می کند. جنبه ی دوم، بسیار مهم است؛ ما باید بتوانیم این را بیان کنیم.»(۴)
این دستاوردهای عظیم قطع به یقین کورکننده چشم دشمنان فرصت طلب نظام جمهوری اسلامی است حال نهادی همچون سپاه پاسداران وظیفه اشاعه و صدور این انقلاب اسلامی را نیز در کنار محافظ از آن، بر عهده گرفته باشد دیگر میزان دشمنی ها را نمی توان برآورد کرد.
یاری مظلومان عالم و تظلم خواهی از تمام ملت هایی که زیر یوغ حکومت های دست نشانده و مستکبر غربی هستند، جزء وظایف اساسی سپاه پاسداران است. غیور مردان مومن و متدین و انقلابی که در جهان اسلام به فکر صدور کردن اصول این انقلاب عظیم که انفجار نوری بود در عالم، راههای جولای تکبر و استعمار را بر نظام های استکباری ناهموار ساخته و نقشه های شوم و پلید غرب را که از هر فرصتی درصدد ایجاد جنگ قومیتی و ملیتی در منقطه هستند را نقش برآب می کند.
همین دو ماموریت کلان که بر دوش این نهاد مقدس انقلابی نهاده شده است، استدلال دشمنیها را متغن کرده و بر هر خوانندهای دلیل مشترک بودن دشمنیهای روا شده را هویدا می کند.قطع به یقین به همان نسبتی که نظام خصم با وجود سپاه پاسداران در منطقه دچار مشکل شده است و در داخل هم فرصتی برای فروپاشی نمی یابد، لیبرال مسلکان و تجدیدنظرطلبان داخلی نیز هم از این لحاظ که در داخل با وجود این نهاد انقلابی یارای شیطنت بازی هایس سیاسی را ندارند و هم از لحاظ اینکه دستان امریکا از این کشور کونتاه شده است، در محوری مشترک به تخریب سپاه روی آورده اند.
پی نوشت:
(۱)ـ صحیفهی نور، ج ۲۱، صص ۱۸و ۱۹
(۲)ـ بیانات امام خمینى(ره) در جمع مسؤولان و اعضاى جهاد سازندگى سراسر کشور، فرماندهی کل و فرماندهان نواحى و مسؤولان دوایر سیاسى ایدئولوژیک ژاندارمرى جمهورى اسلامى، تاریخ ۴/۳/۶۲
(۳)-نشریه شما، مورخ ۱۰/۱۰/۷۷، ۱۳ صفحه فرهنگی
(۴)- بیانات مقام معظم رهبری مورخ ۱۷/۱۱/۸۰ در دیدار با اعضای شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی.
انتهای متن/
فرهاد نظریان سامانی